Twitter-app privegesprek voeren

Met nieuwe Twitter-knop kun je sneller tweets privé delen

Twitter gaat het gemakkelijker maken om tweets via een privébericht (DM) door te sturen naar anderen. Een nieuwe knop maakt dat mogelijk.

Twitter gaat zorgen dat je makkelijker in een privégesprek met iemand kunt beginnen. In de app is een nieuwe knop toegevoegd waarmee je een tweet als privébericht naar iemand anders kunt sturen. Deze knop is te vinden onder een berichtje en is te herkennen aan het envelop-icoon.

Twitter-app privégesprek

Zie je bijvoorbeeld dat jouw favoriete artiest een concert aankondigt, dan kun je meteen een berichtje naar vrienden sturen om ze erop te wijzen. Zonder dat de hele wereld meeleest. Klik je op de knop, dan kun je het betreffende bericht meteen delen via een Direct Message (DM). Het geeft je overigens ook mogelijkheden om over iemand te roddelen.

Het was al sinds 2014 mogelijk om tweets door te sturen naar anderen via een DM, maar daarvoor moest je wel even zoeken. Veel mensen gebruikten het nog niet, maar met deze prominente knop moet het een populaire functie gaan worden. Ze willen graag dat Twitter ook wordt gezien als een chatdienst en niet alleen als een berichtendienst waarmee iedereen wereldwijd kan meelezen. Alle moeite lijkt te werken, want Twitter beweert dat het aantal tweets dat privé werd gedeeld in de eerste helft van 2015 met 200 procent is gestegen. Ze hieven ook de limiet van 140 karakters op voor DM’s, zodat je langere berichten kunt uitwisselen.

Intern zouden Twitter-medewerkers er al langere tijd voor lobbyen om de DM’s in een aparte app te stoppen, zodat het meer als een chatdienst wordt gebruikt. Maar het management is tot nu toe niet overstag gegaan. De nieuwe knop is toegevoegd omdat gebruikers erom vroegen. Eerder moest je op de Meer-knop tikken en daarna ‘Stuur via privébericht’ selecteren.

Zie je de nieuwe knop nog niet? Hij komt in de loop van dinsdag beschikbaar in de iOS- en Android-apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2016, 18:59
Categorie Apps
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.