Pulse-Flex

Vul je huis met muziek dankzij deze LED-lamp met ingebouwde JBL-speaker

Muziek in alle kamers van je huis, zonder dat je overal een speaker weg hoeft te zetten. De Pulse Flex combineert een LED-lamp met een JBL speaker. Hoe dat werkt lees je hier.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Pulse-FlexMuziekliefhebbers vullen alle kamers van hun huis het liefst met speakers, al is dat niet altijd even praktisch. Sengled presenteert met de Pulse Flex een manier om je muziek in alle kamers te laten horen, die volledig verwerkt is in een lamp. Hierdoor klinkt je muziek met gemak door in je bad- en slaapkamer, zonder dat je daar een aparte speaker weg hoeft te zetten.

De Pulse Flex is een opmerkelijke mix tussen een LED-lamp en een muziekspeaker. Door verschillende Flex-lampen in E27 fittingen te draaien, installeer je naast lichtbronnen ook een audiosysteem voor meerdere kamers. De lamp is spatwaterproof (met een IP54-standaard) zodat je hem ook in de badkamer kunt gebruiken. Eerder maakte de Chinese fabrikant Sengled al een primitievere uitvoering van de Pulse-lamp. Die was flink groot en kostte 180 euro. Wacht je liever op producten van een bekend merk, dan is Sony ook nog een optie: zij zijn bezig met een ledlamp met ingebouwde Bluetooth-speaker, die later dit jaar op de markt moet komen.

sengled-lamp

Pulse Flex: ook ondersteuning voor AirPlay

Omdat de nieuwe Pulse Flex lampen DLNA en AirPlay ondersteunen kun je er gemakkelijk je muziek naar streamen van muziekdiensten als Spotify, Deezer en Apple Music. In de lamp zit een JBL Speaker verwerkt, die verbinding maakt met je WiFi-netwerk. Omdat verschillende gebruikers de lampen afzonderlijk van elkaar kunnen gebruiken, kun je in de ene kamer dus naar de radio luisteren via een Pulse Flex, terwijl iemand in de badkamer naar zijn favoriete afspeellijst luistert via de LED-lamp.

Een nieuwe Pulse-app geeft je de volledige controle over de Pulse Flex, zodat je niet alleen de muziek maar ook de verlichting kunt bedienen. Net zoals bij de muziek zijn de lampen ook afzonderlijk van elkaar te bedienen, zodat verschillende kamers ook verschillende instellingen kunnen hebben.

Pulse Horn lampenkap

Om je Pulse-huis af te maken, onthult Sengled ook de Pulse Horn: een lampenkap van geborsteld aluminium die aansluit bij het uiterlijk van de Pulse Flex. Volgens Sengled past de lampenkap bij een modern interieur en is hij gebaseerd op moderne kunst.

De Pulse Flex is vanaf het vierde kwartaal van 2015 te koop komen voor een prijs die tussen de 100 en 120 euro ligt. De Pulse Horn kost 45 euro en zal in dezelfde periode beschikbaar komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2015, 9:01
Categorie Accessoires
Onderwerpen lamp, muziek, speaker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.