Apple brengt tvOS beta 2 uit voor ontwikkelaars

Apple heeft tvOS beta 2 uitgebracht, de tweede betaversie van het besturingssysteem van de nieuwe Apple TV. Het heeft buildnummer 13T5365h.

apple-tv-4-diagonaal
Apple heeft vanavond tvOS beta 2 uitgebracht, de tweede betaversie van het besturingssysteem van de nieuwe Apple TV. Het heeft buildnummer 13T5365h.

tvOS beta 2

De eerste beta van tvOS verscheen al op 9 september. Een dag later verscheen al de publieke beta voor gewone gebruikers.

Nu is er dus een tweede beta, specifiek bedoeld voor ontwikkelaars. Vooral de bofkonten die al beschikken over een developerversie van de Apple TV 4 kunnen daar hun voordeel mee doen. Zij konden voor slechts 1 dollar de nieuwe Apple TV in handen krijgen en kunnen alvast apps ontwikkelen, om te testen op het nieuwe platform.

tvOS beta 2

Releasenotes tvOS beta 2

Apple meldt in de releasenotes dat apps soms niet volledig laden. Je kunt dit oplossen door de app hard af te sluiten en opnieuw te starten. Ook zijn er nog wat problemen met Bluetooth en met het homescreen. Sommige nieuw geïnstalleerde apps verschijnen bijvoorbeeld nog niet, totdat de app voor de eerste keer is gestart.

Ontwikkelaars kunnen tvOS beta 2 downloaden uit het Developer Center en vervolgens installeren op hun Apple TV.

Vanavond nog meer updates
Rond hetzelfde tijdstip zijn vanavond ook ook iOS 9.0.1 en iOS 9.1 beta 2 verschenen.

tvOS

tvOS is het besturingssysteem van de Apple TV. tvOS is alleen beschikbaar op de Apple TV HD en Apple TV 4K en niet op oudere modellen. Het besturingssysteem regelt alle functies van de Apple TV, waaronder ook de ingebouwde apps en de App Store. Voor tvOS brengt Apple regelmatig nieuwe gratis updates uit. Deze verbeteren de beveiliging en lossen bugs op en bevatten soms ook nieuwe functies.

tvOS

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.