geluid-touch-id

Maakt jouw Touch ID-sensor ook een klikgeluid?

De Touch ID-sensor van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus blijkt een geluidje te maken, die je alleen na oefening en meermaals proberen kan horen.

geluid-touch-idWist je dat de Touch ID-sensor van de iPhone geluid maakt? Als je de iPhone bij je oor houdt in een stille omgeving en je vinger op de sensor legt, zou je een bijna onhoorbaar klikgeluidje moeten horen. Maar je moet wel eerst oefenen.

Als je zomaar de vinger op de sensor legt en verwacht een duidelijke klik te horen, word je waarschijnlijk teleurgesteld. Pas na een paar keer proberen is je oor erop afgestemd en hoor je het geluidje. Dat het niet alleen maar tussen je oren zit, bewijst onderstaand filmpje, gemaakt door @diogopires21.

Wat je hoort is een klikkend geluid dat zich herhaalt totdat je de vinger van de sensor haalt. Volgens de groep mensen die het fenomeen op Reddit bespreekt is het alleen te horen bij nieuwere toestellen zoals de iPhone 6 en niet bij de iPhone 5s. Dat zou ermee te maken kunnen hebben dat de Touch ID-sensor bij de nieuwere toestellen iets anders werkt vanwege de dubbeltap voor Reachability.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2015, 9:22
Categorie Achtergrond
Onderwerp touch id

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.