‘iPhone-verkoopaantallen toch 50-50 voor iPhone 5s en iPhone 5c’

Ming-Chi Kuo denkt dat Apple vrijwel net zoveel exemplaren van de iPhone 5c als iPhone 5s heeft verkocht. Van de 9 miljoen verkochte iPhones zou de iPhone 5c het best verkocht zijn.

iphone 5c iphone 5s 4g netwerkenDe beperkte voorraden van de iPhone 5s zorgden ervoor dat veel kopers misgrepen. De eerste analyses wekten de indruk dat er relatief weinig exemplaren van de iPhone 5c waren verkocht. Loyalitics beweerde dat van de 9 miljoen verkochte iPhones maar bij 2 miljoen sprake was van een iPhone 5c. Had Apple een inschattingsfout gemaakt en gaat de iPhone 5c een verkoopflater worden? Die conclusie is nog te vroeg om te trekken, want volgens de doorgaans goedgeïnformeerde analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities kloppen de cijfers niet. Een analyse van Kuo bracht boven water dat van de 9 miljoen verkochte iPhones de meerderheid bestond uit iPhone 5c’s (4,5 tot 5,5 miljoen). Van de iPhone 5s werden tussen de 3,5 en 4,5 miljoen stuks verkocht. De verhouding ligt dus eerder 50-50.

Apple had nog veel mooiere verkoopcijfers kunnen neerzetten als ze meer voorraad van de iPhone 5s hadden gehad. Kuo schreef zijn bevindingen in een vertrouwelijke briefing aan klanten. Hij geeft toe dat hij zijn mening baseert op productieaantallen en niet op het aantal geactiveerde iPhones. Zijn redenering daarbij is dat de schaarste bij de iPhone 5s ervoor gezorgd heeft dat alle geproduceerde iPhone 5s’s ook meteen zijn verkocht. De kans is klein dat Apple de verkoopcijfers kunstmatig laag heeft gehouden door nog een paar miljoen stuks in voorraadmagazijnen achter te houden. De KGI-analist verwacht verder dat de toevoer van de iPhone 5s gaat verbeteren. In het vierde kwartaal van 2013 zou Apple 50 tot 55 miljoen stuks van dit toestel kunnen verkopen.

Hieronder de grafiek die Loyalitics eerder presenteerde en die betrekking heeft op de verkoopcijfers in de Verenigde Staten en die nu dus in twijfel wordt getrokken:

iphone 5s 5c

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2013, 15:17
Categorie Providers
Onderwerpen iPhone 5c, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.