TomTom Touch Cardio

TomTom Touch Cardio is een eenvoudige fitnesstracker

TomTom heeft de Touch Cardio aangekondigd, een nieuwe fitnessarmband met slaapmeting, stappenteller en hartslagmeting. Het is een eenvoudige uitvoering van de eerder verschenen TomTom Touch.

TomTom gaat binnenkort een simpele en goedkopere fitnesstracker uitbrengen. De TomTom Touch Cardio is bedoeld voor mensen die hun stappen willen tellen, maar ook hun slaapgedrag en hartslag in de gaten willen houden. Eerder bracht TomTom al een Touch-fitnessarmband uit die rond de 120 euro kost en ook vetpercentage en spiermassa kan bijhouden. Deze functies zijn weggelaten in het nieuwe Touch Cardio-model, dat waarschijnlijk iets goedkoper wordt. Een exacte prijs is nog niet bekendgemaakt.

TomTom Touch Cardio

TomTom Touch Cardio

De nieuwe wearable meet stappen, calorieën, slaapritme en hartslag. De Touch Cardio is te koppelen aan de kortgeleden verschenen, vernieuwde TomTom Sports-ap. Je kunt hiermee doelen instellen, hardlooproutes en -prestaties bekijken en bijhouden welke trainingen je hebt gedaan. Vanuit de app kun je de prestaties delen op sociale media. Dezelfde informatie is ook te raadplegen via de website. Het design van de tracker is vrijwel gelijk aan het eerdere model. De Touch Cardio zal naar verwachting ook beschikken over een monochroom OLED-scherm van 0.92 inch, met een resolutie van 128 x 32 pixels. De nieuwe tracker ligt vanaf maart in de winkel.

TomTom Touch azuurblauw

TomTom kreeg bekendheid met navigatiesystemen, maar richt zich de afgelopen jaren wat meer op sport en wearables. Ook brachten ze met de TomTom Bandit een eigen actiecamera uit, als tegenhanger van de GoPro. Voor een sportievere levensstijl brachten ze aanvankelijk sporthorloges uit. Afgelopen najaar verscheen de TomTom Adventurer, een outdoor gps-horloge dat eerder met merken als Garmin zal concurreren. De fitnessarmbandjes zijn daarentegen meer gericht op mensen die een Fitbit zoeken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2017, 12:56
Categorie Accessoires
Onderwerpen fitnessarmband, fitnesstracker, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.