Reacties voor: ‘TomTom gaat stoppen met wearables’

TomTom staat op het punt om te stoppen met wearables, zoals sporthorloges en activity trackers. Ook plannen voor de Bandit 2 actiecamera zouden zijn gesneuveld.
Lees het complete artikel → ‘TomTom gaat stoppen met wearables’

Reacties: 11 reacties

  1. Ik denk dat TomTom in een lastige situatie zit. Op sport gebied hebben ze stevige concurrentie van merken als polar en Garmin. En ze zijn ook te lelijk/lomp om in dagelijks gebruik te dragen.

  2. Interessant, ik zie de TomTom horloges erg veel in de hardloop gemeenschap. Zo zie je maar dat je nergens van op aan kan, het veiligste is nog om een Apple watch te kopen.

  3. Ik zie TomTom nog wel eens failliet gaan als ze niet snel met iets nieuws op de markt komen. Al ben ik wel fan van hun navigatiesoftware!

  4. @Edwin: Als je een echt hardloop horloge wilt kun je veel beter voor een Garmin, Polar of Suunto gaan😉

  5. Nou lekker dan. Mijn vriendin heeft net zon horloge van TomTom besteld voor het hardlopen. Heeft ze net een uurtje binnen.

  6. Origineel geplaatst door Edwin
    Interessant, ik zie de TomTom horloges erg veel in de hardloop gemeenschap. Zo zie je maar dat je nergens van op aan kan, het veiligste is nog om een Apple watch te kopen.

    Ik heb inderdaad ook een TomTom sport. Was een van de eerste met optische hartslag meter wat ik erg makkelijk vond (en vind) tov een suunto met hartslag band.

    Als dagelijks horloge heb ik een Apple watch 1. Nu TomTom stopt heb ik wel een mooi excuus voor een Apple watch 3 😁 Moet die alleen wel een ‘always on’ optie krijgen.

  7. Origineel geplaatst door PJG
    @Edwin: Als je een echt hardloop horloge wilt kun je veel beter voor een Garmin, Polar of Suunto gaan😉

    Hoewel de TomTom iets beperkter is in mogelijkheden tov mijn suunto die ik ervoor had (met name voor het programmeren van interval trainingen) bevalt hij prima.

  8. Origineel geplaatst door Bram
    Ik zie TomTom nog wel eens failliet gaan als ze niet snel met iets nieuws op de markt komen. Al ben ik wel fan van hun navigatiesoftware!

    Soms lijkt het dat sinds ze andere producten op de markt zijn gaan brengen de focus verdeeld is geraakt en er veel kwaliteit en kracht verloren is gegaan.

    Ik was fan van hun navigatie software, echter zijn ze met de nieuwe versie wel heel enthousiast opnieuw begonnen. Er wordt veel geklaagd op hun forum en de reactie van TomTom is dan vaak onder de maat.

    Je kunt niet eindeloos profiteren op een sterke naam, ooit komt daar een einde aan.

    Ik hoop heel erg dat ze een nieuwe weg inslaan waar effort gestoken wordt in het ontwikkelen van de nieuwe TomTom versie. Dat het weer een soepel bewegende navigatie wordt met een hoop her-ontwikkelde functionaliteiten (voorbeelden: op dit moment worden bewegingen/afslagen vaak te langzaam afgebeeld (lag), herberekening na een verkeerde afslag duurt een eeuwigheid en een de oude verdwenen functie; selecteren dat voor je een blokkade is gedurende x meter en een nieuwe route berekend kan worden).

  9. @Jeroen: ik bedoelde ook niet in vergelijking met een TomTom maar reageerde op de opmerking dat een Apple watch dan de meest veilige keuze is. Vooralsnog naar mijn mening geen serieuze optie als volwaardig sporthorloge.

  10. Komt misschien omdat Tom Tom horloges oerlelijk zijn met een super onhandige home button. Het design is de laatste jaren nauwelijks veranderd. Ik heb al 3 jaar een Tom Tom in de kast liggen (gratis gekregen, nooit gebruikt). Ben zelf altijd liefhebber geweest van Garmin. Sinds 3 maand loop ik ook met de Apple watch. Beide horloges zijn veel mooier dan de Tom Tom’s.

  11. Zie op diverse hardloopcommunities toch wel heel vaak TomTom te koop staan. Meeste stappen over naar Garmin enzo. Zal wel een reden hebben.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.