TomTom Go Navigation.

TomTom GO Mobile wordt TomTom Navigation: vernieuwde app met CarPlay

TomTom GO Mobile krijgt binnenkort een update. De vernieuwde app met de naam TomTom GO Navigation krijgt meer handige functies en ondersteuning voor CarPlay. De app introduceert ook een nieuw verdienmodel.

Het is alweer drie jaar geleden dat TomTom de vernieuwde TomTom GO Mobile-app uitbracht, als opvolger voor de vroegere navigatie-apps. Binnenkort staan er veranderingen op de planning, want de app krijgt een nieuwe naam met nieuwe functies én een CarPlay-versie. Belangrijk voor huidige gebruikers is dat er wel iets veranderd wat betreft de prijzen van de nieuwe app.

TomTom Navigation: vernieuwde app van TomTom op komst

De vernieuwde app heeft vier kenmerkende nieuwe functies. Allereerst kun je kaarten op maat downloaden. In plaats van dat je een heel gebied zoals Benelux of West-Europa moet downloaden, kun je nu kiezen voor kaarten op landen- en regioniveau. Deze kaarten zijn tussen de 300 en 500MB groot en je kan daardoor dus je eigen kaartenpakket samenstellen. De kaarten worden overigens ook wekelijks geüpdatet, zodat je kaarten sneller bijgewerkt zijn met de nieuwe verkeerssituaties.

TomTom Go Navigation.

De vernieuwde rijbaanassistentie is nieuw in deze versie. Zodra je bij een afslag komt, wordt er ingezoomd op de huidige situatie. Hierdoor moet navigeren makkelijker worden en is de kans volgens de makers kleiner dat je een afslag mist. Met deze nieuwe rijbaanassistentie zie je bovendien nog hoe de weg verderop loopt, zodat je beter kan anticiperen op het verkeer. Tot slot ondersteunt deze versie Apple CarPlay. Al in januari startte TomTom met de CarPlay-beta. De afgelopen maanden is TomTom druk bezig geweest met het testen va deze app. Ook wij hebben de app al uitgebreid getest en vertellen je er binnenkort alles over in onze review.

Bekijk ook

TomTom CarPlay beta gaat van start: zo meld je je aan

TomTom komt naar CarPlay. De navigatie-app is gestart met het testen van de CarPlay-versie en jij kunt je nu al aanmelden voor de beta. Ondersteuning voor CarPlay was eerder al aangekondigd.

Nieuw verdienmodel
Zodra de update beschikbaar is, kunnen gebruikers van de oude versie hun lidmaatschap meenemen naar de nieuwe versie. In-app aankopen worden wel omgezet in abonnementen die automatisch vernieuwd worden. Nieuwe gebruikers kunnen kiezen voor een testversie van één week of één maand met onbeperkt aantal kilometers. Daarna moet je kiezen tussen drie pakketten: €1,99 per maand, €4,99 per kwartaal of €8,99 per half jaar. Je betaalt dan dus uiteindelijk €18 per jaar, wat iets goedkoper is dan de vorige versie. De gratis versie tot 75km per maand lijkt te verdwijnen.

Wanneer de update precies komt is nog niet bekend. We hebben de afgelopen maanden contact gehad met TomTom, maar kregen weinig duidelijkheid over de exacte plannen van deze app. We weten nu dus in ieder geval dat de update er snel aan komt en dat deze de vervanger wordt van de huidige TomTom-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

42 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.