Tom-Adriaenssen

Deze Belgische ontwikkelaar gaat bij Apple werken (en vertelt zijn verhaal)

De Belgische ontwikkelaar Tom Adriaenssen gaat bij Apple werken. In een interview praat hij over de sollicitatieprocedure, de weg naar Apple en wat er gaat veranderen.

Tom-Adriaenssen

De Belgische ontwikkelaar Tom Adriaenssen gaat iets doen waar veel anderen slechts van kunnen dromen: hij verruilt België voor Silicon Valley om bij Apple aan de slag te gaan als ontwikkelaar. Tom gaat Apples UIKit-team versterken en in een interview vertelt hij uitgebreid hoe het solliciteren bij Apple verliep. Hoe lang duurde het om alle formaliteiten rond te krijgen? En mag hij als Apple-medewerker nog wel alles zeggen?

Tom zegt zijn functie als Mobile Lead Developer bij iCapps op om bij Apple aan de slag te gaan, maar voor vertrek interviewde zijn oude werkgever hem nog even. Het verhaal van Adriaenssen geeft een interessant kijkje in het sollicitatieproces van Apple, iets waar nieuwe werknemers vaak erg gesloten over zijn.

Solliciteren via FaceTime

Adriaenssen timmert al heel wat jaren aan de weg. Hij begon in 1997 en heeft onder meer gewerkt bij het Microsoft Competence Center, Frontline en deed heel wat freelance klussen. Die onafhankelijkheid laat hij achter zich, nu hij in loondienst gaat werken bij Apple. Toms ervaringen laten zien, dat het behoorlijk lang kan duren voordat alles geregeld is:

“Het sollicitatieproces begon in juli 2014 en pas in maart 2015 was alles rond”, aldus Adriaenssen. In de tussentijd werden er eerst sollicitatiegesprekken via FaceTime gevoerd en is hij bij het hoofdkantoor in Cupertino geweest om daar de hele dag gesprekken te voeren.

Apple-Campus-2017

Bij Apple gaat hij samen met andere ontwikkelaars werken aan de UIKit, een onderdeel van het iOS besturingssysteem. “Je bedenkt API’s, nieuwe features en verbeteringen aan huidige software”, legt Adriaenssen uit. “Hoe dat allemaal zal gaan weet ik niet. Het is een sprong in het diepe.”

Op naar de nieuwe Apple Campus

De werklocatie van Tom spreekt in ieder geval tot de verbeelding. Zijn team zit nu nog in het huidige hoofdgebouw, maar in de loop van 2017 zal hij verhuizen naar de gloednieuwe Campus 2, waar Apple al een hele tijd mee bezig is.

Hoe verfrissend het ook is dat de Belgische ontwikkelaar zo open is over zijn weg naar Apple, die openheid zal snel afgelopen zijn als hij eenmaal in Cupertino zit. “De dingen waar ik aan werk moeten binnenskamers blijven tot de volgende WWDC (of later)”, zegt hij tegen iCapps. “Ook moet je oppassen met wat je zegt, zelfs over dingen die al bekend zijn.” Voor je het weet word je immers als woordvoerder van Apple aangehaald, zelfs als je die uitspraak onder je eigen naam zegt.

Een tip voor ontwikkelaars

Tot slot geeft Tom Adriaessen nog een tip aan andere app-ontwikkelaars, die wellicht ook dromen van een enkele reis naar Silicon Valley: bouw rustig aan je toekomst.

“Ik heb altijd gedroomd van een baan bij een groot softwarebedrijf. Ik zou er sneller voor gegaan kunnen zijn, maar het is wachten op het goede moment. Je hebt een hele carrière voor de boeg, dus is het veel leuker om die geleidelijk en gefundeerd op te bouwen.”

Leuk om te weten: al zijn banen en projecten heeft Tom aan gesprekken op Twitter te danken. Je kunt Tom op Twitter volgen om zijn ambitieuze Apple-avontuur op de voet te volgen. Ook houdt hij een blog bij met zijn ervaringen.

Bron: iCapps en met dank aan onze tipgevers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2015, 13:03
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen apple, belgie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.