Reacties voor: Tip: muziek streamen naar je stereosysteem met Spotify Connect

Met Spotify Connect kun je draadloos muziek afspelen, ook als je stereosysteem dat niet ondersteunt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. Spotify connect is ook nog steeds niet naar alle gebruikers uitgerold. Wellicht dat het daarom nog steeds niet zo bekend is

  2. Leuke oplossing om een oudere iPhone nog te gebruiken.

    Mis wel de toevoeging dat het met een Apple TV van nog geen 100,- euro natuurlijk dé makkelijkste manier is. Zeker als je in een Apple ecosysteem leeft. Mac, iPad, iPhone stuurt Spotify in één klik over de receiver met Apple TV.

    Daarnaast kan je tegenwoordig de playlist ongestoord schakelen tussen iPad en iPhone. Ideaal.

  3. Gebruik sinds een week mijn oudere iphone 4 s die ik verbonden heb (draadloos) met een airport express, kan zowel spottfy als radiozenders via tune-in naar de airport streamen. Werkt perfekt en het heeft een mooie geluidskwaliteit. Een aanrader.!!

  4. Of je koopt een GOEDE bluetooth adapter, bijvoorbeeld van philips, de duurdere versie streamt muziek zoals het hoort, deze sluit je aan op de audioingang van je stereo en je kan alles perfect streamen van alle BT apparaten die je maar wil!
    De duurdere versie heeft zelfs NFC, als Apple gebruiker heb je daar alleen winig aan.

  5. Tuurlijk….het is mogelijk… Maar elke iphone levert meer geld op als je hem verkoopt.
    Koop dan gewoon een bluetooth audio ontvanger van ongeveer 30 euro en je kunt gewoon streamen naar je stereo of wat dan ook. Goedkoper, handiger en je houd nog een paar euro’s over voor een lekkere borrel erbij….

  6. Je kunt ook ipv een oud IOS device of een dure apple TV gewoon een bluetooth receivertje van max 10 euro kopen op ebay. die hebben een aux uitgang en werken perfect met spotify. Gebruik het in de auto en thuis op de hifi receiver.

  7. Origineel geplaatst door JoGu
    Tuurlijk….het is mogelijk… Maar elke iphone levert meer geld op als je hem verkoopt.
    Koop dan gewoon een bluetooth audio ontvanger van ongeveer 30 euro en je kunt gewoon streamen naar je stereo of wat dan ook. Goedkoper, handiger en je houd nog een paar euro’s over voor een lekkere borrel erbij….

    Wat vergeten wordt en niet goed genoeg naar voren komt in het artikel is dat Spotify connect veel minder vergelijkbaar is met Airplay, maar meer met bijvoorbeeld Chromecast. Je streamt namelijk niet vanaf je iPhone, maar gebruikt de Spotify App slechts als afstandsbediening. Geen leeglopende batterij, problemen als je meer dan een paar meter met je telefoon verwijderd bent, gebeld wordt etc etc.

  8. @Gert-Jan: Als je niets om geluidskwaliteit geeft en altijd binnen een straal van een paar meter van je stereo bent dan is dat een oplossing……
    Als je wel bewegingsvrijheid en een goede geluidskwaliteit wil dan kun je beter van Spotify connect of airplay gebruik maken.

  9. Spotify is bij mij afgevallen omdat streamen naar verschillende airplay devices niet goed mogelijk is. Slechts een per keer. Vanuit de spotify app dan. Tenzij je weer extra software gaat gebruiken.

  10. Ik maak sinds kort gebruik van Airfoil (OS X) enerzijds and Spotify Remote (iOS) anderzijds. Met Airfoil (gratis) op de Mac kun je audio bronnen van je Mac naar meerdere Airplay devices streamen, dus ook Spotify. En met Spotify Remote (niet gratis maar betaalbaar) op de iPhone kan ik Spotify op de Mac bedienen (volume, afspeellijstjes, zoeken artiest etc etc). Werkt prima en eindelijk Spotify op meerdere Airplay devices in plaats van slechts 1.

  11. Ik gebruik een mac Mini als muzieksysteem enz. Zodra de Desktop App van Spotify ook de connect functie krijgt wordt het helemaal perfect. Nu heb ik idd een iPod Touch aan de mini hangen om, zoals in het artikel genoemd wordt connect, te gebruiken. Werk best goed en veel sneller dan derde partij Remote Apps. Wel jammer is dat de iPod altijd aan moet staan. Anders gaat ie in standby en is ie niet meer bereikbaar voor connect.

    Ik hoop dus zo snel mogelijk connect op de desktop versie.

    Nog een tip: omdat de mac mini niet standaard het line-in geluid doorgeeft naar de line-out (welke naar de versterker gaat) gebruik ik LineIn (gratis).

  12. Origineel geplaatst door Louis
    Met Airfoil (gratis) op de Mac

    Airfoil is niet gratis..kost 25$

  13. @sannie: Ik zie het nu ook idd. Ik zou zweren dat ik het destijds gratis heb kunnen regelen. Het werkt wel heel goed en is ook niet zo’n aanslag op de batterij van je i-Device, en dat voor slechts 17,50 😉

  14. Origineel geplaatst door MJ
    @Gert-Jan: Als je niets om geluidskwaliteit geeft en altijd binnen een straal van een paar meter van je stereo bent dan is dat een oplossing…… Als je wel bewegingsvrijheid en een goede geluidskwaliteit wil dan kun je beter van Spotify connect of airplay gebruik maken.

    geluidskwaliteit is prima hoor, bereik ook prima met dat dingetje van Ebay. 🙂

  15. @Gert-Jan: Het is maar net wat je gewend bent. Daarnaast is de woonoppervlakte van je woning en de kwaliteit van je geluidssysteem erg bepalend.
    Bluetooth-streaming is naar mijn mening toch meer een hobby-oplossing voor Android-gebruikers.

  16. @redactie: werkt dit ook met een iPod nano 7? Dus iPod op de stereo, iphone als “muziek router”, iPod als ontvanger? Via bluetooth?

  17. @MJ: Dan daag ik je toch uit om eens te streamen via de adapter die ik hierboven aanbeveel, deze streamt nl. AptX en AAC kwaliteit en niet via de SBC codec voor spraak. Geluid is werkelijk uitstekend, mijn installatie heeft een buizenversterker, het geluid lijkt werkelijk analoog opgenomen te zijn!

  18. Weet iemand of je ook het geluid harder of zachter kan zetten op de aangesloten (audio reciever)
    i-device?

  19. Ik gebruik nog steeds Spotify via mijn Squeezebox Classic die via coaxiaal digitaal is aangesloten op mijn Onkyo receiver. Perfecte streaming kwaliteit en met de app van Squeezecenter ook makkelijk op mijn iPhone of iPad op afstand te bedienen. Als de Spotify plug-in op Squeezecenter ook ondersteuning zou krijgen voor Spotify Connect zo het nog handiger worden!

  20. Hoe kan je “Spotify aansturen vanaf je iPhone en vervolgens laten afspelen op je Sonos-systeem”?????

  21. Origineel geplaatst door Tjalling van Leeuwen
    @MJ: Dan daag ik je toch uit om eens te streamen via de adapter die ik hierboven aanbeveel, deze streamt nl. AptX en AAC kwaliteit en niet via de SBC codec voor spraak. Geluid is werkelijk uitstekend, mijn installatie heeft een buizenversterker, het geluid lijkt werkelijk analoog opgenomen te zijn!

    Werkt dat ook met een iPhone? Of alleen met Android? Klinkt als de ideale oplossing nl in mijn oren. Thanks.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.