Tim Cook zoekt nieuwe bestuursleden voor Apple

Tim Cook is op zoek naar nieuwe bestuursleden voor Apple. De huidige raad van bestuur is vrij oud en aangenomen door Jobs.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Tim Cook lunchDe Wall Street Journal heeft een portret van Tim Cook gepubliceerd, waarin ze vertellen hoe Apple de afgelopen jaren is veranderd. Nou hebben we dergelijke profielen al wel vaker gelezen, maar toch valt er in het stuk nog wel wat nieuws te ontdekken. Zo krijgen we een blik op de toekomst, waarbij we misschien wel wat nieuwe gezichten gaan zien. Tim Cook is namelijk op zoek naar nieuwe bestuursleden. Het huidige bestuur van Apple is samengesteld door Steve Jobs en dateert uit een tijd dat er nog niet werd gesproken over mode, fitness, mobiele betalingen en de iWatch.

Apple is vriendelijker plek geworden om te werken, sinds Tim Cook aan de macht is. Er wordt meer nadruk gelegd op samenwerking tussen medewerkers en Cook heeft niet de neiging om mensen tegen elkaar uit te spelen. Wel is Cook iets minder betrokken bij productontwikkeling en delegeert hij meer taken naar anderen. Grote beslissingen waren de overname van Beats en het binnenhalen van Angela Ahrendts. Maar er moet nog meer vers bloed bij, te beginnen bij de achtkoppige raad van bestuur. Zes van hen zijn ouder dan 63 jaar en twee zitten al sinds eind negentiger jaren op hun post.

Toch is er ondanks de bewondering voor Cook ook wel kritiek. Apple zou met teveel projecten tegelijk bezig zijn en de laserfocus missen, die zo kenmerkend was voor Steve Jobs. Jobs zei regelmatig nee, Cook heeft daar moeite mee.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 10:17
Categorie Apple
Onderwerpen apple, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.