TextExpander web en iPad

TextExpander voor iOS en Mac laat je voortaan betalen per maand

TextExpander is overgestapt op een abonnementenmodel als je je knipsels wilt synchroniseren met meerdere apparaten of personen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

TextExpander heeft vernieuwde apps uitgebracht voor Mac, iPhone en iPad. Ze hebben een ander logo gekregen, waarbij het oranje ballonnetje is vervangen door de letter T. Het grootste nieuws merk je pas als je de app gaat gebruiken: je moet voortaan een abonnement van $4,95 per maand afsluiten om je knipsels tussen alle apparaten te synchroniseren.

TextExpander web en iPad

Update 13 april: De makers van TextExpander hebben gereageerd op de boze reacties van gebruikers. Ze hebben daarom aangepaste prijzen bekendgemaakt. Individuele gebruikers die al een eerdere versie van de app hebben krijgen korting. In plaats van $47,50 per jaar betaal je $20. Ook voor nieuwe gebruikers is de prijs verlaagd, namelijk naar $40 per jaar. Je kunt ook per maand betalen. Voor zakelijke gebruikers gaat de prijs omlaag naar $3,98 per gebruiker per maand, als je een jaarcontract afsluit. De korting geldt echter alleen het eerste jaar.

TextExpander: sneller typen met slimme afkortingen

TextExpander is een app waarmee je snel teksten kunt invoeren door afkortingen te gebruiken. De functie zit standaard in iOS: tik je bijvoorbeeld ‘mvg’ dan wordt daar automatisch ‘met vriendelijke groeten’ van gemaakt. Je kunt zelf bepalen welke afkortingen en trefwoorden je gebruikt.

TextExpander werkt op dezelfde manier, maar pakt het net iets professioneler aan omdat je bijvoorbeeld ook afkortingen kunt uitwisselen binnen een groep. Bovendien kun je je knipsels voorzien van opmaak, zoals je in de screenshots hieronder ziet. Om snel het KvK-nummer van je bedrijf in te vullen op een formulier gebruik je bijvoorbeeld de zelfgekozen afkorting #kvk. Mocht het nummer ooit wijzigen, dan hoeft slechts één persoon binnen het bedrijf dit aan te passen.

Het grote nieuws is dat TextExpander.com nu beschikbaar is, waarmee je je knipsels via het web kunt synchroniseren en beheren. Voorheen kon je via Dropbox en iCloud synchroniseren. Helaas moet je nu een account op TextExpander.com registreren om dit voortaan te doen. Bestaande gebruikers krijgen 50% korting in het eerste jaar. Heb je TextExpander na 1 december 2015 gekocht, dan krijg je 3 maanden gratis. Bedrijven betalen $9,95 per maand, met nog wat extra’s zoals teams beheren en toestemming geven voor bepaalde gebruikers.

TextExpander nieuwe stijl: knipsels maken met abonnement textexpander 2

Bestaande TextExpander-gebruikers hoeven (nog) niet over te stappen

Ben je gebruiker van TextExpander, dan kun je de bestaande iOS-app TextExpander 3 en de Mac-app TextExpander 5 gewoon blijven. Er komen echter geen updates meer. Het synchroniseren via Dropbox en iCloud blijft voorlopig wel gewoon werken.

Door al deze wijzigingen is de app niet langer betaald, maar ben je op termijn wel meer geld kwijt. Het is een businessmodel dat op de lange termijn wellicht beter werkt voor Smile Software, de makers van de app. De oude app die we hier reviewden is uit de App Store gehaald en vervangen. Daarnaast is er een publieke betaversie van TextExpander voor Windows uitgebracht. De komende maanden gaan de makers daarmee testen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 13 april: Nieuwe prijzen van TextExpander toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2016, 10:48
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerp textexpander

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.