iphone typing hands

TextExpander laat je supersnel teksten invoeren in iOS 8

TextExpander gaat een speciaal toetsenbord voor iOS 8 ontwikkelen, waarmee je snel toegang hebt tot tekst-snippets, ook vanuit apps van derden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone typing handsIn iOS 8 wordt het eindelijk mogelijk om zelf je toetsenbord te kiezen. Wil je een extra slimme van SwiftKey of Fleksy? Of ben je meer iemand die met TextExpander supersnel lange teksten invoert? In iOS 8 gaat dat nog makkelijker, want TextExpander heeft aangekondigd dat ze hun toetsenbord gaan aanpassen voor iOS 8.

Er is een betatest gestart, waarvoor je je kunt inschrijven. Dankzij nieuwe ontwikkelaars-extensies in iOS 8 kan je straks supersnel teksten invoeren met TextExpander, zonder de actieve app te verlaten. TextExpander Touch 3 zal vlak na de introductie van iOS 8 beschikbaar komen en kan snippets (tekstknipsels) vanuit elke app openen, ook vanuit Mail en Safari. In plaats van je volledige naam, adres en bedrijfsnaam intikken zet je voortaan ‘sig’ onder elk e-mailtje, waarna TextExpander je volledige e-mailhandtekening eronder plaatst. Op dezelfde manier heb je met ‘kvk’ of ‘btw’ meteen je KvK-nummer of BTW-nummer bij de hand, als je ondernemer bent.

Lees ook: Trefwoorden in iOS gebruiken om snel woorden of zinnen te typen

In iOS zit al de mogelijkheid om met trefwoorden te werken. Maar TextExpander is nét iets handiger: op de iCulture-redactie gebruiken we een gezamenlijke ‘bak met trefwoorden’ om bijvoorbeeld mensen snel te kunnen verwijzen naar antwoorden op veelgestelde vragen. Omdat we redacteuren en geen administratief medewerkers zijn, hebben we niet altijd ons Kvk-nummer bij de hand, maar met ‘kvkiculture’ kunnen we zonder nadenken het KvK-nummer invullen in een formulier. TextExpander heeft bovendien als voordeel dat het op meerdere platformen werkt: de snippets die je op de desktop hebt gemaakt werken ook gewoon in de app. TextExpander heeft nog meer slimme trucjes: met ‘date’ kun je de datum van vandaag invoegen in een brief of andere correspondentie.

Ontwikkelaars die toegang hebben tot de iOS 8 beta kunnen meedoen aan een publieke betatest.

Lees ook: iOS 8 uitgelicht: QuickType en alternatieve toetsenborden

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2014, 13:36
Categorie Apps
Onderwerpen ios 8, textexpander, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.