Apple weigert TextExpander Touch-functies op iOS

Apple weigert een update voor TextExpander goed te keuren, tenzij ze stoppen de Herinneringen-app te gebruiken voor app-ondersteuning.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

TextExpander iPhone iPadTextExpander Touch gebruikte altijd al slimme hacks om te zorgen dat iOS-apps tussen elkaar kunnen communiceren. Apple stond bepaalde functies oogluikend toe, maar heeft nu besloten dat ze nu toch paal en perk willen stellen. Ontwikkelaar Smile Software heeft van Apple te horen gekregen dat updates voor TextExpander Touch niet door Apple worden goedgekeurd zolang de app snippets met andere applicaties deelt via de Herinneringen-app. Het is volgens Apple namelijk niet de bedoeling dat de Herinneringen-applicatie op deze manier wordt gebruikt.

Slecht nieuws dus voor Smile Software, maar ook voor ontwikkelaars die TextExpander in hun apps hebben geïntegreerd: het zit er namelijk dik in dat updates voor deze apps ook worden afgewezen door Apple. Tenzij ze TextExpander-ondersteuning verwijderen of een nog niet uitgebrachte, nieuwe SDK gaan gebruiken.

TextExpander iPhone snippetsTextExpander begon oorspronkelijk als een Mac-applicatie waarmee je met simpele shortcuts snel vooraf ingevulde teksten tevoorschijn kunt halen. De iOS-versie biedt vergelijkbare ondersteuning, maar omdat apps niet zomaar alle informatie met elkaar kunnen delen werd er gekozen voor een omweg om dit toch mogelijk te maken: TextExpander slaat bepaalde snippet-data op in de Herinneringen-app van iOS 7, waarna andere apps de data weer eruit halen.

Apple weigert een ingediende update voor TextExpander Touch goed te keuren totdat er een andere methode is gevonden om snippets met andere apps te delen. Smile Software weet na wat denkwerk wel hoe ze TextExpander voor iOS voortaan kunnen laten werken: een nieuwe versie van de app zal gebruikmaken van de x-callback-url. Geen ideale methode, omdat de gebruiker geregeld snippetinformatie moet bijwerken in apps om het te laten werken, maar er zou niks anders opzitten. Gebruik van bijvoorbeeld Dropbox zou niet mogelijk zijn omdat sandboxing voor problemen zorgt.

Smile Software hoopt op maandag 25 november een SDK aan te bieden, zodat ontwikkelaars deze nieuwe, beperkte methode in hun apps kunnen verwerken en hun apps weer door Apple’s goedkeuringsproces kunnen sluizen. Op diezelfde datum zal ook de aangepaste versie van TextExpander Touch bij Apple worden ingediend. Met wat geluk krijgt Smile Software het voor elkaar die update sneller goed te laten keuren, zodat apps met vernieuwde TextExpander-ondersteuning gelijk weer werken.

Downloaden: TextExpander Touch (€4,49, universeel, iOS 5.1+)

Cult of Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 9:01
Categorie Productiviteit
Onderwerp textexpander

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.