TextExpander brengt aangepaste iOS-app uit na Apple-weigering

Een update voor TextExpander Touch verwijdert de ondersteuning voor snippets in Herinneringen en voegt een nieuwe methode toe.

TextExpander iPhone iPadEen update voor TextExpander Touch verwijdert de mogelijkheid om snippets op te slaan in de Herinneringen-app van iOS. Apple had bezwaar gemaakt op de functionaliteit, omdat Herinneringen niet op deze manier gebruikt dient te worden. In de update wordt een nieuwe methode geïntroduceerd waarop TextExpander-snippets gedeeld kunnen worden, maar de betreffende applicaties moeten hiervoor eerst ondersteuning toevoegen.

TextExpander Touch is een iOS-app waarmee je snel lange, vooraf geschreven teksten tevoorschijn kunt halen. De app doet enigszins aan de afkortingen die je in iOS kunt instellen maar is een stuk uitgebreider. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om compleet opgemaakte tekst met een korte lettercombinatie in een app tevoorschijn te halen. De ontwikkelaar maakte gebruik van de Herinneringen-app om deze snippets op te slaan, omdat ze dan door iedere app bereikbaar waren zonder dat TextExpander Touch in de achtergrond moest draaien.

Apple had lange tijd geen problemen met het gebruik van de Herinneringen-app, maar in november werd een update voor TextExpander Touch afgekeurd wegens deze methode. Er moest snel een alternatieve manier worden bedacht om TextExpander-snippets met andere apps te delen. Uiteindelijk besloot de ontwikkelaar een app-specifieke methode te integreren, die alleen werkt in specifieke apps die de nieuwste SDK draaien. Gebruikers moeten echter ook de laatste versie van TextExpander Touch hebben geïnstalleerd, die vandaag beschikbaar is gesteld.

Volgens ontwikkelaar Smile Software zijn er op het moment nog geen applicaties beschikbaar die de nieuwe SDK benutten. Op een aparte pagina wil de ontwikkelaar bijhouden welke applicaties allemaal zijn bijgewerkt. Ben je afhankelijk van TextExpander-integratie in apps en installeer je niet automatisch app-updates, dan raden we aan om nog even met deze update te wachten. Verder heeft de ontwikkelaar alleen kleine aanpassingen gemaakt, zoals betere ondersteuning voor Japanse tekens.

Downloaden: TextExpander Touch (€4,49, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 december 2013, 21:20
Categorie Productiviteit
Onderwerp textexpander

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.