TextExpander voor iPhone en iPad compleet vernieuwd voor iOS 7

Het handige TextExpander voor iPhone en iPad is nu compleet vernieuwd voor iOS 7, met een andere interface, bediening en nieuwe functies.

expanderTextExpander touch, een handige app waarbij je afkortingen kunt omzetten in complete tekstblokken, heeft een forse update gekregen. Zo zijn de interface en de bediening nu aangepast voor iOS 7 en heeft de applicatie een aantal handige nieuwe functies. Bijvoorbeeld de organiseer-knop om ingestelde afkortingen (de zogenaamde ‘snippets‘) naar een andere groep te verplaatsen, of de nieuwe hardware-ondersteuning voor snelkoppelingen met het toetsenbord. Een andere handige nieuwe optie is de preview-functie, waarmee je het voorbeeld kunt bekijken voordat je een snippet instelt.

De bediening van TextExpander touch werkt voortaan met nieuwe veegbewegingen. Met een veeg naar links kun je vanuit de editor een preview van een afkorting bekijken, met een veeg naar rechts ga je waar het in de app mogelijk is terug naar de vorige weergave. Door met drie vingers op het scherm te tikken kun je een snippet of notitie delen, met twee vingers naar links vegen is kopiëren. Op de iPad kun je met pijlen naar boven en beneden navigeren door je lijst met afkortingen of notities.

textdelen

Ook nieuw: de app maakt nu gebruik van het deelvenster van iOS om snippets te kopiëren of delen via e-mail, iMessage of Twitter. Daarnaast is de spraakondersteuning verbeterd en heeft TextExpander nu een nieuw tabblad voor de zogeheten ‘groepen’. Hier worden de aparte afkortingen die je hebt ingesteld gesorteerd op type, zoals ‘Autocorrect’ of ‘Emoji’. Vanuit deze weergave kun je hele groepen verwijderen of bewerken.

Al met al is TextExpander touch nog steeds een erg handige app om snel vooraf geschreven teksten mee tevoorschijn te halen. Ook in een ander jasje met nieuwe bediening blijft de app overzichtelijk en goed in wat hij doet: compleet opgemaakte teksten – bijvoorbeeld “Bedankt voor je e-mail, ik kom er zo spoedig mogelijk op terug” – met een korte lettercombinatie laten oproepen. Bekijk hier de volledige lijst met nieuwe functies en snelkoppelingen voor een extern toetsenbord.

Downloaden: TextExpander touch (€4,99, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2014, 13:15
Categorie Productiviteit
Onderwerpen snelkoppeling, textexpander

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.