Reacties voor: ‘Telenet overweegt overname Belgische telecomprovider Base’

Het Belgische telenet zou overwegen om de KPN-dochter Base over te nemen. Hiermee zouden ze zich richten op de mobiele telecommarkt. Telenet's moederbedrijf Liberty Global heeft ook aandelen in UPC.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 16 reacties

  1. Telenet heeft al een mobiele telefonie netwerk en ze gebruiken hiervoor het Mobistar netwerk.

  2. Ik snap niet zo goed wat voor toegevoegde waarde dit nieuwsbericht heeft voor iPhone gebruikers?

  3. @Joël: Inderdaad zoals je zelf zegt, ze huren capaciteit van mobistar maar zelf hebben ze nog geen netwerk. Aangezien ze een grote speler willen worden en dus alles in pakket willen aanbieden (tv, telefonie, gsm) vind ik dit een logische stap.

    Ik dacht ook dat één van de voorwaarden was dat ze hun eigen 3G-netwerk moesten opzetten voor de 4G licenties te kunnen kopen.

  4. Base hinkt altijd achterop mee hun netwerk. Ze hebben nog steeds de minst goeie dekking, minste 3G, laagste snelheden, meeste problemen zoals bv smsen die 30min later aankomen of soms nie aankomen, data panne enz… Tis niet dat dat zoveel voorvalt maar bij bv proximus gebeurt het zelden ze een probleem hebben.
    Mee 4G zijn ze nog niet eens bezig bij base.
    Telenet heeft meende ik hun contract verlengd bij mobistar? Zou me verbazen deze base zoude overnemen? Base is wel goedkoper dan de anderen, telenet zou de prijs doen stijgen inplaats van behoude moesten ze base overnemen.

  5. Voor mij hoeft het niet. Ze maken hun monopolie daarmee alleen maar groter door de concurrentie te minderen= laten we de prijzen lekker hoog houden. In België is het aanbod van providers nog altijd veel te laag (en de prijzen hoog) en het wordt tijd dat dit eens afgelopen is.

  6. @Dekon: volledig juist !

  7. Ben het met Joël eens:
    Wat heeft dit weer met de iPhone club te maken. Wordt dit ook al een algemene nieuwssite die alles met telecom en internet te maken heeft.

  8. @Pedro: @Tim: Dit nieuws is vrij relevant voor alle Belgen die met hun abonnement bij Telenet of Base zitten.

    Misschien is dit nieuws niet interessant voor het leeuwendeel van de iphonclubbers maar zo gaat het ook met artikels over KPN of Telekom. Telekom/KPN artikels lees ik dan ook niet en ik stel voor dat jullie deze (Base/Telenet) artikels dan ook niet lezen, uit de titel kon je reeds opmaken of dit artikel een toegevoegde waarde had voor jou of niet

  9. wat dit met iphone club te maken heeft. Dat er verdomd veel belgische iphone/ipad gebruikers mobile vikings klanten zijn. En dat die de shit gaan voelen, als telenet zich met base gaan moeien.

    Vraag het maar eens aan de belgische indi gebruikers.

  10. Origineel geplaatst door Dries
    @Pedro: @Tim:Dit nieuws is vrij relevant voor alle Belgen die met hun abonnement bij Telenet of Base zitten.Misschien is dit nieuws niet interessant voor het leeuwendeel van de iphonclubbers maar zo gaat het ook met artikels over KPN of Telekom. Telekom/KPN artikels lees ik dan ook niet en ik stel voor dat jullie deze (Base/Telenet) artikels dan ook niet lezen, uit de titel kon je reeds opmaken of dit artikel een toegevoegde waarde had voor jou of niet

    Zolang de tarieven niet veranderen is het niet interresant. Enj jka ik heb zowel een abbo bij Telenet als Base.

  11. @Dekon: Dries: 100% gelijk kan niets meer zeggen 😉

  12. Ik hoop gewoon dat mobile vikings zijn aanbod kan behouden als zoiets voorvalt…

  13. Ik ben een erg tevreden Base klant, ik heb geen last van de problemen die worden opgenoemd. Ik heb altijd goede ontvangst en meestal gewoon 3G. Base is gewoon de goedkoopste optie als je een abbonement wil en veel belt of smst.

  14. @Vroem

    Wat voor onzin, smssen bij Base worden altijd afgeleverd binnen X-aantal seconden. Hoe jij aan die 30min. komt weet ik niet!
    Misschien 5 jaar geleden op oudejaarsnacht eens een sms gestuurd die vertraging had?
    Smssen die niet aankomen zullen aan je toestel liggen dan 😉

    Verder ben ik ook geen voorstander, dat zal de prijzen doen stijgen.
    Dan denk ik direct in de richting van Mobile Vikings, hun contract zal duurder worden zodat Telenet er voordeel uit kan halen.
    MV valt nl. onder Base.

    Hopelijk gaat die verkoop niet door! Telenet moet maar een eigen netwerk beginnen!

  15. Origineel geplaatst door Vroem
    Base hinkt altijd achterop mee hun netwerk. Ze hebben nog steeds de minst goeie dekking, minste 3G, laagste snelheden, meeste problemen zoals bv smsen die 30min later aankomen of soms nie aankomen, data panne enz… Tis niet dat dat zoveel voorvalt maar bij bv proximus gebeurt het zelden ze een probleem hebben. Mee 4G zijn ze nog niet eens bezig bij base. Telenet heeft meende ik hun contract verlengd bij mobistar? Zou me verbazen deze base zoude overnemen? Base is wel goedkoper dan de anderen, telenet zou de prijs doen stijgen inplaats van behoude moesten ze base overnemen.

    Bwa. Mijn vriendin heeft een iphone 4 via Mobile Vikings (Base) en ik een iphone 4S via Telenet (Mobistar). Nochtans heeft zij overal 3G verbinding en moet ik het vaak met Edge of zelfs geen verbinding stellen. Zowel in de stad als langheen bvb de E17…
    Maar Telenet is momenteel wel de enige operator waar je een iPhone voor 1€ kan kopen in je abonnement. En nog relatief voordelig kan bellen ook…

  16. Ik heb ook Mobile Vikings (via Base) en heb overal 3G in mijn omgeving (Brugge).

    Ik vind dat er op internet nogal flauw gereageerd wordt op die dekking.
    Qua ontvangst voor telefoon en SMS is dat totaal geen probleem en loopt dat prima mee met Mobistar en Proximus. Een netwerk zoals Vroem beschrijft zou al lang failliet zijn.
    Dat je niet overal 3G hebt klopt, maar dat is dan ook maar in de kleine gehuchtjes dan!

    In ieder geval is MV beter dan Proximus! (Zoveel is zeker)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.