Hoe weet de iPhone wat boven en onder is? (video)

Hardware engineer Bill Hammack, ook bekend als de Engineer Guy, legt in een YouTube-video uit hoe de accelerometer van de iPhone precies je weet hoe je hem vasthoudt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Accelerometer iPhoneDe iPhone gebruikt een accelerometer (versnellingsmeter) om te bepalen hoe je hem vasthoudt, waardoor bijvoorbeeld het scherm kan draaien wanneer je hem kantelt. Een systeem waar veel iPhone-bezitters uitgebreid gebruik van maken, maar lang niet iedereen weet hoe dit onderdeel eigenlijk de oriëntatie van je iPhone bepaalt. Bill Hammack, op YouTube bekend als Engineer Guy, legt in een korte video uit wat een accelerometer precies is, hoe hij werkt en hoe hij gemaakt wordt.

Hammack legt uit dat de accelerometer springveertjes bevat die amper 1/50e van een inch groot zijn. Wanneer deze veertjes bewegen wordt er een kleine lading gegenereerd, waardoor je iPhone kan meten hoe hij bewogen wordt. De onderdelen worden gemaakt door kaliumhydroxide bovenop siliconen silicium te plaatsen, die de juiste vorm creëren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2012, 19:39
Categorie iDevices
Onderwerpen accelerometer, fitness, Hardware

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.