‘Telenet overweegt overname Belgische telecomprovider Base’

Het Belgische telenet zou overwegen om de KPN-dochter Base over te nemen. Hiermee zouden ze zich richten op de mobiele telecommarkt. Telenet's moederbedrijf Liberty Global heeft ook aandelen in UPC.

Base KPNTelenet overweegt om Belgische telecomprovider Base van KPN over te nemen. Dit schrijft Reuters op basis van verschillende bronnen. Op deze manier zou het moederbedrijf Liberty Global zijn eerste stappen kunnen zetten op de Belgische mobiele telecommarkt. Volgens één bron wil Liberty Global in de komende vijf jaar de mobiele markt en de kabelmarkt samenbrengen tot één geheel. Base zou volgens Reuters tussen de 1,6 en 1,8 miljard euro opleveren.

Liberty Global heeft ook UPC in handen, iets dat op toekomstige plannen voor een mobiel netwerk van UPC in Nederland kan wijzen. De keuze voor Base in België is niet vergezocht: KPN liet eerder al doorschemeren dat ze van het Belgische bedrijf af willen. Telenet biedt via Mobistar op het moment wel mobiele abonnementen aan.

Telenet is een Belgische kabelaanbieder die onder andere analoge en digitale televisie, breedbandinternet en vaste telefonie aanbiedt. Door Base over te nemen zouden ze zich ook kunnen richten op mobiele telefonie en internet.

Via Tweakers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2012, 11:18
Categorie Providers
Onderwerpen base, telenet, upc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.