Telegram viert de mijlpaal van 100 miljoen maandelijkse actieve gebruikers.

Alles draait om groepchats in deze grote Telegram-update

Telegram pakt groepsgesprekken aan in een omvangrijke update. Zo kun je nu een URL delen van een groep, zodat maximaal vijfduizend mensen er gemakkelijk lid van kunnen worden.

Telegram viert de mijlpaal van 100 miljoen maandelijkse actieve gebruikers.

Berichten-app Telegram timmert aan de weg en heeft wederom een grote update uitgebracht. Vanaf nu is het mogelijk om een groepgesprek met maximaal 5000 personen te houden, om dit hoge aantal te bereiken kun je chats openbaar maken. Iedereen die de link naar de chat heeft kan er op dat moment in meepraten.

Versie 3.7 van Telegram (link) is nu beschikbaar in de App Store en richt zich volledig op het uitbouwen van de groepsgesprekken. Zo konden groepen tot voor kort maximaal uit duizend mensen bestaan, terwijl dat nu vervijfvoudigd is naar vijfduizend.

Deel Telegram-groepen met een URL

Deze zogenaamde supergroepen kun je heel gemakkelijk aanmaken. Het enige wat je hoeft te doen is als beheerder van een bestaand groepsgesprek naar de instellingen gaan, en daar de knop ‘Opwaarderen naar supergroep’ selecteren. Op dat moment ontgrendel je vanzelf de nieuwe functies voor die specifieke chat.

Maak van ieder groepsgesprek een supergroep voor nieuwe opties. Geef je groep een naam en deel ze vervolgens via een URL.

Een supergroep verschilt namelijk op een aantal punten van een doorsnee groepsgesprek. Zo kunnen nieuwe leden de volledige chatgeschiedenis teruglezen, en alleen hun eigen berichten bewerken. Nieuw in versie 3.7 is de mogelijkheid voor de beheerder om een publieke groepslink in te stellen. Deze URL kun je vervolgens delen via sociale netwerken, zodat mensen er gemakkelijk lid van worden zonder dat ze daarvoor eerst hun telefoonnummer moeten delen.

Meer beheerder-opties voor supergroepen

Om enigszins orde in deze potentieel chaotische gesprekken te houden, heeft Telegram wat nieuwe mogelijkheden toegevoegd voor beheerders van supergroepen. Zij kunnen bepaalde berichten vastzetten, zodat iedereen ze makkelijk terug kan vinden. Handig voor belangrijke informatie, of een standaard introductiebericht voor nieuwe leden. Ook kan de beheerder spam-accounts of vervelende chatters rapporteren, blokkeren en verwijderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2016, 8:25
Categorie Apps
Onderwerpen chatten, telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.