Telegram chatbots: 1 miljoen voor ontwikkelaars

Telegram geeft 1 miljoen prijzengeld aan ontwikkelaars van chatbots

Telegram gaat $1 miljoen prijzengeld weggeven aan ontwikkelaars die leuke chatbots maken voor de berichtenapp. Elke chatbot kan $25.000 opleveren, maar hij moet wel snel zijn.

De bots komen eraan! Telegram gaat 1 miljoen dollar beschikbaar stellen aan ontwikkelaars die bots willen maken voor de Telegram-berichtenapp. Het geld zal worden verdeeld in giften van $25.000 per bot en het enige wat je hoeft te doen is een indrukwekkende bot te maken met Telegram’s Bot API.

Telegram chatbots: 1 miljoen voor ontwikkelaars

1 miljoen voor Telegram chatbots

Een paar dagen geleden kondigde Telegram een grote update van de Bot API aan. Versie 2.0 draait volledig om het maken van bots, handige hulpjes die tijdens het chatten allerlei informatie kunnen leveren. Zelf bracht Telegram bots uit voor muziek, films, stickers en meer maar externe ontwikkelaars met een goed idee kunnen ook aan de slag.

De beloning van $1 miljoen is ongetwijfeld een reactie op de plannen van Facebook en Microsoft, die ook flink investeren in het maken van bots. Wel stellen ze een aantal eisen aan de bots:

  • Het moet snel zijn, net als Telegram zelf.
  • Het moet nuttig zijn voor gebruikers.
  • Het moet liefst ook in inline werken.

Iedereen kan meedoen
Het maakt niet uit of je bot al bestaat op een ander platform. Als je je bot aanpast voor Telegram, maak je kans op de geldprijs. Heb je nog wat inspiratie nodig, dan kun je kijken wat Telegram zelf heeft gedaan met bots zoals @youtube en @foursquare. Met de eerste kun je snel een leuk filmpje zoeken, met de tweede geef je je locatie door aan vrienden. Je hoeft je niet te haasten: de prijzen zullen in de loop van 2016 worden weggegeven aan ontwikkelaars, dus het loont misschien de moeite om even te wachten tot de eerste voorstellen zijn ingediend, zodat je een beetje een idee hebt hoe het niveau ligt. Je kunt je veelbelovende chatbot-idee indienen bij BotSupport om kans te maken op de $25.000.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2016, 13:11
Categorie Apps
Onderwerp telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.