Reacties voor: Telecombedrijven Vodafone, Telefonica en T-Mobile werken aan SMS-opvolger RCS-e

Vodafone, Telefonica en T-Mobile-moederbedrijf Deutsche Telekom werken aan een opvolger van SMS met de naam RCS-e. Hiermee kun je chatten via allerlei netwerken, ongeacht wat de ontvangende partij gebruikt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 32 reacties

  1. Nu pas anno 2012 komt er een opvolger voor de sms!
    Even serieus!!!!
    Had allang moeten gebeuren, maar er werd ‘grof’ geld mee verdient. De providers hebben het gelaten voor wat het is voor het geld en NIET om het te ‘verbeteren’.
    Is de enige reden!
    En nu ze van de weg worden geveegd door app’s als Whatsapp, Pingchat (Touch tegenwoorden volgens mij) en meer van dat soort applicaties gaan ze klagen.
    Jammer joh.
    Volgende ontwikkeling misschien meer geluk.
    Conclusie: Sta nooit stil.

  2. Origineel geplaatst door Deadpool
    Nu pas anno 2012 komt er een opvolger voor de sms! Even serieus!!!! Had allang moeten gebeuren, maar er werd ‘grof’ geld mee verdient. De providers hebben het gelaten voor wat het is voor het geld en NIET om het te ‘verbeteren’. Is de enige reden! En nu ze van de weg worden geveegd door app’s als Whatsapp, Pingchat (Touch tegenwoorden volgens mij) en meer van dat soort applicaties gaan ze klagen. Jammer joh. Volgende ontwikkeling misschien meer geluk. Conclusie: Sta nooit stil.

    Volgens mij is er zelfs een mooi spreekwoord voor…. “stilstand is achteruitgang” ja en nu kijken die providers de welbekende koe in de kont….

  3. Het zou ook veel te eenvoudig worden om aanbieders te vergelijken wanneer we gewoon only-data abo’s gaan aanbieden… en als het niet ingewikkeld meer is, dan kunnen aanbieders geen onfatsoenlijke tarieven meer rekenen en geen prijsafspraken meer maken…

    Maar gelukkig zijn er genoeg wapens tegen de eenvoudige abonnementen; bijvoorbeeld verschillende tarieven voor de eerste paar maanden, internetbundels die constant wisselen van datalimiet en prijs en natuurlijk verbergen (veel) aanbieders nog steeds de internettarieven voor het buitenland.

    Ik kijk uit naar de dag dat hier een rijke Rus of Oliesjeik even een LTE-netwerk uit de grond stampt en normale tariefstucturen gaat regelen. Ik zie die koppies al van de Vodafone-kantoren die met hun doosje naar buiten lopen omdat ze ontslagen zijn. Wat zou dat toch mooi zijn…

  4. @Deadpool: Ik vind dit ook eigelijk niet bij de provider horen?
    Waarom het wiel opnieuw uitvinden als het toch prima werkt, de deking is voor jou belangrijker als klant.

    Ik blijf van mening dat dit in de software moet zitten en niet bij de provider, we gaan toch naar internet only abbo’s toe kwestie van tijd.

  5. als ze hier geld voor vragen gaat dit zowiezo falen.
    Maar zelfs al is het gratis blijft, blijft whatsapp e.d. nog steeds de onverslagen koning hier in (denk ik )

  6. Moeten we dan straks betalen voor whatsapp en iMessage. De maffiose telecom bedrijven doen nooit iets zomaar.

  7. FAIL!

    Ze proberen iets te ontwikkelen om geld mee te verdienen. Dan betaalt de klant bij voorbaat al te veel voor deze dienst. Het gaat ze iig niet om extra functionaliteit aan te bieden.

  8. RCS-e-en?

    Verkeerde naam, wordt niks 😉

  9. Ook Whatsapp wordt uiteindelijk weer vergeten doordat er wat anders komt. Zo werkt he tnu eenmaal. Kijk eens naar Hyves. Was eerst heilig bij Nederland en nu heeft iedereen Facebook. En ook binnen vijf jaar gaan we weer weg bij Facebook en vinden we iets anders geweldig. Zo werkt het nu eenmaal

  10. De Telekom bedrijven doet niets voor niets maar een SMS verzenden heeft ze jaaaren lang maar een halve cent per SMS gekost, de eindgebruiker betaalde 10-25 cent. Dat is pas verdienen! Nu ze die cashcow niet zien versmelten voor de zon gaan ze andere alternatieven proberen te bedenken. De toekomst zal pay for data only abbo’s brengen, bellen en sms’en krijg je er gratis bij. Als ze bij KPn/Vodofown/t-mobiel tenminste wakker worden.

  11. (Red.) Verwijderd: onleesbaar.

  12. RCSe is wel grappig, maar eigenlijk al bekend als o.a. Whatsapp, maar dan ietwat doorontwikkeld. Kijk naar de filmpjes. http://www.youtube.com/watch?v=IYzQxRE_M9Y http://www.youtube.com/watch?v=lW3cWE13WrQ

  13. Ze zullen whatsapp nooit verslaan is mijn mening! Ik zie whatsapp niet eens als een app meer maar als een standaard functie op mijn iphone die ik dagelijks gebruik.

  14. Je kan nu toch ook met whatsapp video en Photo en audio versturen chatten etc en het is “gratis” waarOm iets ontwikkelen waar dat ook mee kan en er dan voor betalen. Nee ga ik niet gebruiken

  15. Origineel geplaatst door pommetje
    FAIL!Ze proberen iets te ontwikkelen om geld mee te verdienen. Dan betaalt de klant bij voorbaat al te veel voor deze dienst. Het gaat ze iig niet om extra functionaliteit aan te bieden.

    Nee nee man.. Ze ontwikkelen iets nieuws, duwen het door ons strot gratis en als we dat niet willen dan duwen ze het vervolgens met koppelverkoop met data-abonnementen betaald alsnog door ons strot.. :S

  16. @Nick: Wat dat betreft deel ik jouw uitspraak. We zijn tenslotte allemaal kuddedieren!!

  17. Waarom iedereen zo negatief? Als het net zo duur is als sms’en nu kan t best positief zijn..

  18. Op hoeveel personen is de statistiek in het nieuwsartikel gebaseerd?

  19. Heb zelf een ipad sim in mijn iphone 4s , bellen met skype en sms met whatsapp , veel goedkoper

  20. Het op 1 grote hoop vegen van allerlei apps (Ping, WhatsApp, Fring, Skype enz) en proprietary systemen die niet met elkaar praten heeft (waar Apple zelf ook een handje van heeft, iChat, iMessage en Mail client) heeft zeker toegevoegde waarde.
    Al was het maar zodat Skype, WhatsApp enz gedwongen worden tot all-in1 (alles te ondersteunen)
    Toch meegenomen als je weer 15 iconen van je homescreen af kan knikkeren.

  21. Mosterd na de maaltijd dus! Met Viber, WhatsApp en iMessage op je iPhone is RXS-e echt overbodig! Daarbij nog Onavo om meer uit je databundel te halen en je communiceert tegen lage kosten.

  22. Ik vind die hele whatsapp, iMessage, Ping, Facebook Msgr etc maar niks. Je weet tegenwoordig niet meer wie je via welk soort app moet bereiken.

    Ik zou verwachten dat RCS-e al die dingen aan elkaar zou knopen, maar helaas, het ziet er naar uit dat dat toch weer een zoveelste variant gaat worden.

  23. Dus ze gaan een dienst leveren die hetzelfde doet als whatsapp en er geld voor vragen. Hmmmm total fail!!!

  24. Wel erg wanhopig zeg. Het wiel opnieuw uitvinden en daarvoor geld vragen.

  25. sinds ik ” wat is er “ben gaan gebruiken heb ik nooit meer sms verstuurt.

    zels me schemiele zussie gebruikt het en die was helemaal sms verslaafd

  26. en hoeveel gaat ons dat kosten zo’n RCS-e berichtje vraag ik me dan af, gratis zal ‘t wel ni zijn. Iemand vertelde me dat whatsapp voor android vanaf het 2de jaar 2 dollar per jaar kost. Is dat ook zo voor de iPhone app ?

  27. Het kan aan mij liggen..
    Maar ik ken bijna niemand met een iphone, en als ik er al één ken hebben zij vaak niet eens geupdatet naar ios 5.

    Hoe is het dan in godsnaam mogelijk dat die statistiek bij AT&T, die veel meer telefoons verkopen dan alleen iphones, binnen 1-2 maanden zo enorm keldert.

    Mensen die al een iphone hadden whatsappte elkaar allang, en stuurde elkaar echt geen sms. ios5 vervangt alleen whatsapp voor imessage, met de smsjes verandert er niets.

    En trouwens, je had op ios4 toch ook gewoon Whatsapp? Als je oma nog een oude telefoon heeft, kan je haar na de introductie van ios5 toch niet opeens imessages of whatsapps sturen zodat het aantal sms’jes daalt?

    Sorry maar volgens mij is dit echt doorgestoken kaart.

  28. Mikio dat licht dan tog aan jou vrienden kring. Mijn hele familie op 82 jarige oma na heeft een iPhone met WhatsApp daarbij hebben bijna al mijn collega’s een iPhone of android toestel met WhatsApp…

  29. Oud verhaal hoorde ik al als telecomdealer voor de sms dienst kwam vodafone(libertel) kpn dutchtone(orange) ben(t mobile) allemaal praatjes makers nu een netwerk waar we allemaal mee kunnen werken en betalen ik heb al een idéé kunnen ze huilen zoals al eerder alleen ze hebben meer geld voor advocaten dan ik sukkels

  30. Origineel geplaatst door iPhoneuser1000
    Mikio dat licht dan tog aan jou vrienden kring. Mijn hele familie op 82 jarige oma na heeft een iPhone met WhatsApp daarbij hebben bijna al mijn collega’s een iPhone of android toestel met WhatsApp…

    Leuk, maar dat was de essentie van mijn comment niet.
    Het verklaart even min de extreme daling van smsjes in oktober/november.

    Het klopt gewoon niet. Wáárom zouden mensen ná ios5 (dus imessage) opeens zo drastisch minder gaan smsen?

    Ik had het tevens alleen over iphones, droids met whatsapp genoeg.

  31. Origineel geplaatst door Mikio
    Het kan aan mij liggen.. Maar ik ken bijna niemand met een iphone, en als ik er al één ken hebben zij vaak niet eens geupdatet naar ios 5.Hoe is het dan in godsnaam mogelijk dat die statistiek bij AT&T, die veel meer telefoons verkopen dan alleen iphones, binnen 1-2 maanden zo enorm keldert.Mensen die al een iphone hadden whatsappte elkaar allang, en stuurde elkaar echt geen sms. ios5 vervangt alleen whatsapp voor imessage, met de smsjes verandert er niets.En trouwens, je had op ios4 toch ook gewoon Whatsapp? Als je oma nog een oude telefoon heeft, kan je haar na de introductie van ios5 toch niet opeens imessages of whatsapps sturen zodat het aantal sms’jes daalt?Sorry maar volgens mij is dit echt doorgestoken kaart.

    In amerika zijn de sms bundels vele malen groter en goedkoper. Die gebruiken nauwelijks whatsapp omdat ze al zoveel gratis “texts” kunnen versturen. Bron: Vriend die er woont.

  32. je hoeft daarvoor naar amerika niet
    ik heb er maandelijks 10.000

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.