Astropad-Mini-3D-Touch

Teken-app Astropad Mini is nu gratis en benut 3D Touch

Teken-app Astropad Mini is nu gratis, en maakt het gebruik van een stylus overbodig dankzij de ondersteuning van 3D Touch op de iPhone 6s en iPhone 6s Plus.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Astropad-Mini-3D-Touch

Met Astropad Mini verander je een iPhone in een tekentablet, zodat je hem kunt gebruiken om gedetailleerde tekeningen te maken op je Mac. De app is nu helemaal gratis en voegt door het ondersteunen van 3D Touch een belangrijke functie toe aan de iPhone 6s-versie van Astropad Mini.

De Astropad Mini-app werkt samen met een stylus om via het scherm van je iPhone tot in het kleinste detail tekeningen te maken en bewerken, die vervolgens op je Mac te zien zijn.

3D Touch vervangt de stylus
Als je een iPhone 6s hebt, wordt deze stylus overbodig dankzij het drukgevoelige scherm van de nieuwe iPhones. Door harder met je vinger op het scherm te drukken wordt de lijn automatisch dikker, een functie die eerst alleen met een stylus mogelijk was. Deze styli worden overigens nog wel gewoon ondersteund door Astropad Mini. Als een stylus met iOS werkt, kun je hem ook gebruiken met deze app, zoals de Pencil.

astropad-functies

Astropad Mini benut ook je Apple Watch, waarop je snel instellingen kunt selecteren. Maak een getrokken lijn bijvoorbeeld snel ongedaan, of zoom in en uit met een tikje op je Apple Watch.

Astropad op iPad of iPhone?

Daarnaast is Astropad Mini (voor de iPhone) nu gratis te downloaden, terwijl Astropad voor de iPad nog steeds 39,99 euro kost. Het grotere scherm van de iPad maakt het beter geschikt voor mensen die hun iDevice als serieuze tekentablet willen gebruiken, al is Astropad Mini op het grote scherm van een iPhone 6s Plus nu een interessant alternatief zeker met het oog op de prijs en 3D Touch-functie.

Als later dit jaar de iPad Pro verschijnt kunnen bezitters van de Astropad iPad-app gratis de iPad Pro-versie downloaden. Deze maakt uiteraard dankbaar gebruik van de Apple Pencil.

Astropad werkt met populaire Mac-apps als Photoshop, Illustrator, Lightroom, Affinity, Pixelmator en iDraw. Leuk feitje: Astropad is gemaakt door twee voormalige Apple-engineers: Matt Ronge en Giovanni Donelli.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2015, 6:32
Categorie Apps
Onderwerpen grafisch, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.