Tabletmakers stellen verwachte productie naar beneden bij

Tabletmakers zoals Samsung en Acer stellen hun verwachte productie van tablets naar beneden bij. In totaal wordt de verwachte productie zo'n 10% naar beneden bijgesteld. Dit staat in een rapport voor investeerders van de Amerikaanse bank J.P. Morgan.

Tablets van CrunchGearTabletmakers, waaronder Acer, Samsung en Dell, hebben hun verwachte productie flink naar beneden bijgesteld. Dit staat in een rapport voor investeerders van de Amerikaanse bank J.P. Morgan. Over de hele linie gezien is de productie zo’n 10 procent naar beneden bijgesteld. Verwachtten de electronica-giganten in maart van dit jaar nog zo’n 81 miljoen tablets te verkopen, deze maand zijn de verwachtingen bijgesteld naar 73 miljoen.

Opvallend is daarbij dat Apple, HTC en Lenovo als enige verwachten nog steeds evenveel tablets te produceren. Volgens analist Mark Moskowitz komt dit doordat de meeste fabrikanten een ‘early dose of reality’ hebben gekregen door de tegenvallende verkoopcijfers van tablets zoals de Xoom van Motorola waarvan dergelijke fabrikanten hoge verwachtingen hadden. Volgens Moskowitz was er vrees voor een bubbel in de tablet-markt, mede doordat de producenten een overdreven productie hadden gepland voor de tweede helft van 2011. Dankzij de bijgestelde verwachte producties is de vrees volgens hem dan ook afgenomen.

jpmorgan tabelVolgens de analist is de tablet-markt groot genoeg aan het worden om een effect te hebben op de verkopen van andere producten in de technologische sector, bijvoorbeeld op die van computers. Toch is de totale omzet van alle tablets nog niet heel hoog vergeleken met de totale markt: de tablet-markt zal slechts goed zijn voor 3 procent van de totale verwachte omzet. Kijken we naar de omzet van de tablet-markt ten opzichte van de smartphones, dan is dat met 11% al een stuk hoger.

Via AppleInsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2011, 16:00
Categorie Apple
Onderwerpen apple, financieel, productie, samsung, tablets, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.