Recente tweaks: Auto Location, AndroidLoader, Bigify, Full Charge Alert, MisAlertas, PhySwitch, Stampr, UnFolder & xBackup (jailbreak)

In dit artikel worden de recente tweaks Auto Location, AndroidLoader, Bigify, Full Charge Alert, MisAlertas, PhySwitch, Stampr, UnFolder en xBackup besproken.

iPhone tweaksIn dit artikel bespreken we een aantal tweaks die recent zijn uitgebracht voor de iPhone (en waar van toepassing de iPod touch en iPad). Meer specifiek gaat het deze keer om Auto Location, AndroidLoader, Bigify, Full Charge Alert, MisAlertas, PhySwitch, Stampr, UnFolder en xBackup.

Auto Location

Auto LocationAuto Location is een handige tweak om de batterijduur van je iPhone te verlengen. De tweak schakelt na installatie automatisch de GPS-mogelijkheden van je toestel aan en uit op basis van je behoefte. Door Auto Location te gebruiken voorkom je dus ook dat je de melding krijgt dat je eerst de locatievoorzieningen in moet schakelen, wanneer je bijvoorbeeld gebruik wilt maken van navigatie op je iPhone. De tweak maakt gebruik van de lijst die je kunt vinden via Instellingen, Algemeen, Locatiediensten om te bepalen bij welke applicaties GPS ingeschakeld moet worden.

Auto Location is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss

AndroidLoader

AndroidLoaderMet de tweak AndroidLoader kun je toegang krijgen tot je applicaties in de stijl van Android met één tap op de knop of een slide-gebaar. Je kunt AndroidLoader in plaats van SpringBoard gebruiken en het is ook mogelijk om de visuele stijl zelf verder aan te passen met behulp van WinterBoard of DreamBoard als je de gebruikte visuele stijl van Android niets vindt.

AndroidLoader is voor $2,99 beschikbaar via de repository van ModMyi

Bigify

BigifyMet Bigify kun je de icoontjes op het SpringBoard van je iPhone, iPod touch of iPad naar hartenlust vergroten of juist verkleinen. Daarnaast kun je met de tweak de icoontjes roteren, achterstevoren weergeven of semi-transparant maken. De tweak voegt zelf geen icoontje toe aan SpringBoard. Je kunt Bigify instellen via het menu Instellingen. Om gebruik te kunnen maken van Bigify heb je tenminste iOS 4.0 of hoger nodig.

Bigify is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss

Full Charge Alert

Full Charge AlertDe werking van Full Charge Alert is simpel en laat zich raden: je krijgt na installatie van de tweak een melding te zien als de batterij van je iDevice volledig is opgeladen. Je kunt er bij de laatste versie van Full Charge Alert voor kiezen of je de melding wilt krijgen wanneer je toestel volgens iOS 100% is opgeladen of wanneer deze écht zijn maximale capaciteit zou hebben bereikt. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen uit een notificatie, vibratie of het afspelen van een vooraf in te stellen geluidsopname. Je kunt Full Charge Alert gebruiken in combinatie met iOS 3.0 of hoger.

Full Charge Alert is voor $1,25 beschikbaar via de repository van BigBoss

MisAlertas

MisAlertasDe applicatie MisAlertas stelt je in staat bij een noodgeval snel je GPS-locatie en een vooraf gekozen titel en omschrijving van het type noodgeval via e-mail of SMS te versturen. MisAlertas is helaas niet beschikbaar in het Nederlands of Engels, hoewel je de te versturen meldingen natuurlijk zelf in kunt stellen en de app eenvoudig genoeg in elkaar steekt om deze intuitief te kunnen begrijpen. Om gebruik te kunnen maken van MisAlertas in combinatie met e-mail, zul je een SMTP-server in moeten stellen.

MisAlertas is gratis beschikbaar via de repository van ModMyi

PhySwitch

PhySwitchMet behulp van PhySwitch kun je de volumeknoppen van de iPhone of iPod touch gebruiken om snel te wisselen tussen applicaties. Je kunt zelf kiezen hoe je PhySwitch wilt activeren met behulp van Activator, waarbij de makers het aanraden om te kiezen voor het tegelijkertijd indrukken van beide volumeknoppen. Vervolgens kun je dus gebruik maken van de volumeknoppen om te wisselen tussen openstaande applicaties, maar het is ook mogelijk om tussen de applicaties te wisselen met behulp van een slide-gebaar naar boven of naar beneden. PhySwitch vereist iOS 4.0 of hoger en is niet geschikt voor de iPad.

PhySwitch is voor $1,99 beschikbaar via de repository van BigBoss

Stampr

StamprMet Stampr kun je de datum en tijd op foto’s die je maakt laten stempelen. Je kunt automatisch twee foto’s laten maken, waarbij de datum en tijd maar op één van beiden wordt gestempeld. Daarnaast kun je er voor kiezen om het lettertype van de stempel aan te passen en eventueel ook een zelf gekozen tekst op te nemen. Stampr is in te stellen via het menu instellingen en vereist iOS 4.2 of hoger.

Stampr is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss

UnFolder

UnFolderAfhankelijk van hoeveel icoontjes je in een folder hebt ondergebracht, kan het een behoorlijke klus zijn om een folder weer te verwijderen. Normaliter moet je daarvoor namelijk elk icoontje uit de folder slepen, maar UnFolder maakt deze klus een stuk makkelijker voor je. Met UnFolder kun je namelijk de hele folder in één keer verwijderen, waarbij de icoontjes allemaal weer netjes op het SpringBoard zullen verschijnen. Om gebruik te maken van folders en UnFolder heb je tenminste iOS 4.0 nodig.

Unfolder is gratis beschikbaar via de repository van ModMyi

xBackup

xBackupMet xBackup kun je een backup maken van de lijst met software die je via Cydia hebt geïnstalleerd en de bronnen (repositories) die je daarvoor hebt toegevoegd. Na het maken van de backup kun je de backup synchroniseren met iTunes en zul je de lijst met je Cydia software terug kunnen zetten nadat je jouw toestel via iTunes hebt hersteld.

Deze functionaliteit wordt bijvoorbeeld ook geboden door het gratis AptBackup, maar xBackup biedt daarnaast de mogelijkheid om deze backup te uploaden naar hun server, zodat het synchroniseren met iTunes niet meer nodig is. De maker is van plan binnenkort nog de mogelijkheid toe te voegen om automatisch backups te maken en om bronnen of software die je niet meer wilt uit de backup te verwijderen. Een uitgebreidere maar ook duurdere variant is PkgBackup die voor $7,99 beschikbaar is en gebruikt kan worden in combinatie met Dropbox. xBackup vereist iOS 4.0 of hoger.

xBackup is voor $1,50 beschikbaar via de repository van BigBoss

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2011, 14:49
Categorie Jailbreak
Onderwerpen android, jailbreak, tweak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.