Reacties voor: T-Mobile gaat SSH-hack op de iPhone onmogelijk maken

T-Mobile gaat maatregelen nemen om te voorkomen dat de SSH-hack nog langer gebruikt kan worden. Welke actie ze gaan ondernemen maakt T-Mobile niet bekend, maar het moet binnen een paar weken zijn opgelost.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 23 reacties

  1. Wat zijn ze toch weer aardig voor ons jailbreakerts =3

  2. Waarom?!? Mensen die jailbreaken moeten zelf instaan voor de gevolgen als ze het niet goed beveiligen!

  3. Als het geen nadelen heeft voor ons is het niet erg!

  4. Man..steek eens wat meer tijd en energie in een beter 3G-netwerk dan in al die nutteloze dingen :S Eerst het toestaan van de app van Uitzending Gemist en nu dit.

    Pfff

  5. ze kunnen dan zelf ook zien welke telefoons een jailbreak hebben dus fijn voor je garantie.

  6. Ik vind het wel een goed initiatief van tmobile ^^ heb dan weliswaar geen jailbreak meer maar toch.

  7. Ik snap hun bericht niet helemaal; eerst zeggen ze tis je eigen verantwoordelijkheid en gelijk erna zeggen ze dat ze er iets aan gaan doen om de klanten te beschermen?!

    Wat mis ik hier of is dit nou gewoon heel tegenstrijdig?

  8. “Het blijft de verantwoordelijkheid van onze klanten als ze hun iPhone kwetsbaar maken. Wij gaan hier iets aan doen, omdat we op die manier onze klanten kunnen beschermen.”

    Is dit niet een beetje tegenstrijdig? Als klanten er zelf voor kiezen om hun iPhone kwetsbaarder te maken, dan is een eventuele hack toch ook hun verantwoordelijkheid?

  9. Als dit maar niet betekend dat ik straks niet meer kan SSH’en over 3G!

  10. Origineel geplaatst door Stan
    Man..steek eens wat meer tijd en energie in een beter 3G-netwerk dan in al die nutteloze dingen :S Eerst het toestaan van de app van Uitzending Gemist en nu dit.Pfff

    de app van uitzending gemist zijn wel veel mensen blij mee hoor.

  11. Origineel geplaatst door ScoeS
    Als dit maar niet betekend dat ik straks niet meer kan SSH’en over 3G!

    Het is het 1 of het ander ^^ liever geen SSH over 3G dan straks met een gehackte iPhone te zitten die niks meer doet.

  12. Sowieso vind ik het via USB veel makkelijker cq sneller.

  13. Origineel geplaatst door Danny Bevers
    Origineel geplaatst door ScoeSAls dit maar niet betekend dat ik straks niet meer kan SSH’en over 3G!Het is het 1 of het ander ^^ liever geen SSH over 3G dan straks met een gehackte iPhone te zitten die niks meer doet.

    liever dat ik gewoon dagelijks SSH kan blijven gebruiken en mijn contract niet per direct hoef te beeindigen, en dat jij gehackt kan worden omdat je applicaties op je telefoon installeert die je er niet op hoort te zetten.

  14. @Stan: Een heleboel mensen zijn daar ontzettend blij mee. Voor de verbetering van hun netwerk zijn veel geld en vergunningen nodig, dus deze kleine dingetjes zijn iets makkelijker snel te regelen.

  15. Pf mensen trekken het zich wel allemaal aan, maar ik denk dat ze maar gewoon alleen het wachtwoord alpine over poort 22 uit moeten zetten (als dat kan), perfecte oplossing lijkt me.

  16. Wat een anti jailbreak mentaliteit weer in de reacties. Aan de anti’s stel ik voor dat ze hun Windows user de administrator rechten ontnemen en deze aan Steve jobs geven want dat is de essentie van een niet jailbroken iPhone. Wil je een programma installeren? Pech je hebt geen admin rechten. Je registry editen? Mag ook niet. Firefox? Vergeet het maar.

  17. Laat ze gaan zorgen dat de “pijp” open staat, dat is waar je voor betaald, een 3G bereik ook binnenshuis, buiten de dekking die zo mooi op hun kaartje staat, maar niet zo is en waar we vet voor betalen…………………………. de rest bepaal ik zelf wel, dank u

  18. mischien gaan ze er wel voor zorgen dat je als je een jailbreak hebt je geen t-mobile diensten meer kan gebruiken.

    ik weet niet of dat kan, maar hoop het niet, heb zelf een orginele t-mobile iphone simlockvrij na 1 jaar gebruik, met jailbreak, maar het zou zomaar kunnen als ik die regel lees:

    “Het blijft de verantwoordelijkheid van onze klanten als ze hun iPhone kwetsbaar maken. Wij gaan hier iets aan doen.

  19. Dus T-Mobile gaat Jailbreakers beschermen
    uh? klopt dat wel

  20. Waarom blijven mensen dit een hack noemen.dit hele verhaal lijkt meer op inloggen

  21. @Thom: Omdat SSH beveiligd is, is het onmogelijk om erachter te komen met wat voor wachtwoord er wordt ingelogd; alleen ‘alpine’ blokkeren kan dus niet. Daarom ben ik erg benieuwd hoe T-Mobile dit gaat aanpakken zónder SSH algeheel te blokkeren.

    Ik ben van mening dat het de verantwoording van de gebruiker is om z’n beveiliging goed te regelen; T-Mobile zou klanten er hoogstens op moeten attenderen dat ze hun (zelf gejailbreakte…) iPhone goed moeten beveiligen. Net zoals een ISP een veiligheidspakket aanbiedt maar niet het hele netwerk dichttimmert.

  22. Ik word zo schijtziek van al dat T-Mobile geklaag op deze website. Ik kom hier voor mijn iPhone nieuws, en niet om constant te horen wat T-Mobile nu weer fout (of goed) doet. In dit geval: proberen ze klanten te helpen, is het weer niet goed. Come on!

  23. Het is de eigenlijk verantwoordelijkheid van de abonnee´s maar t-mobile kan nog wel aan voorlichting doen. Helemaal als ze een routine bouwen die de zelfde login test doen als de scriptkiddies en dan een waarschuwing per e-mail / sms sturen met een link hoe en wat.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.