Reacties voor: T-Mobile Duitsland maakt iPad-databundels bekend: 5 euro per dag, 35 euro per maand

T-Mobile Duitsland heeft prijzen bekendgemaakt voor de iPad-databundels. Onbeperkt internetten kost 5 euro per dag of 35 euro per maand.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 49 reacties

  1. Belachelijk. Als ik het goed begrijp betaal je 35 euro om met je iPad onbeperkt op internet te kunnen? Iets wat met je telefoon 10 euro per maand kost (in veel gevallen het eerste jaar zelfs maar 2,50!) :O

  2. De snelheid is mooi, maar de prijs… poeh
    Kan je beter Tehtering aan je Ipad geven:D

  3. Dit is echt een belachelijk hoge prijs.
    Niet normaal.

  4. @Melvin. Agree prijs is aan de hoge kant, maar denk wel dat het data gebruik van iPad toch wel wat hoger ligt. Hoop wel dat het in nl wat beter geprijst is dan DE. Zoals 19,95 is een mooie prijs, toch??

    Ik hoop echt dat T-mobile binnenkort tethering echt officieel gaat aanbieden

  5. Inderdaad belachelijke prijzen in vergelijking met internet via je Iphone… Ben best bereid wat te betalen maar voor 29,95 per maand kan ik nu internetten EN bellen bij T mobile. Mij ontgaat de logica dat je nu voor alleen internetten meer zou moeten betalen..

    Maar goed, laat de concurrentie zijn werk maar eens gaan doen…

  6. @Imeel:

    neem aan dat ook aan de aanbieders een iPad bundle zullen krijgen, als we er vanuit gaan dat ie simlock vrij is nl. In Japan is dat wel anders

  7. Dan hack ik wel even mijn iPhone met mywifi. Deze tarieven vind ik er echt wel over.

  8. Kun je beter een sim only abonnement afsluiten.

  9. Duur zeg. En dan verdienen ze ook nog aan de verkoop van je iPad daar.
    Hoop dat ze in Nederland, als je al een abo op T-Mobile hebt, en ‘hun’ iPhone, het databedrag voor een iPad gering is, max €5-10 extra bij voorbeeld (dus bovenop je iPhone internetbedrag, minder als je ‘m daar heb gekocht, meer als elders). Per slot van rekening is het of/of, je internet immers niet tegelijk op je iPhone en iPad…

  10. je kan ze met 1 woord beschrijven: DIEVEN!
    hoe kunnen ze zoveel voor alleen internet vragen terwijl een iphone bundel daar bij nog belminuten optelt voor ongeveer hetzelfde bedrag…

    be-la-che-lijk!!

    Typisch T-mobile he, veel geld vragen maar zoals iedereen weet is het 3g bereik zeker z’n prijs niet waard.

  11. Je heb dadelijk 3 internet abbo’s thuis,iPhone,iPad ….
    Nieuwe aanbieder opstarten die alles in een aanbied
    Voor 30 euro per maand gat in de markt…?

  12. @Carlo: 30 euri zou in dat geval misschien wat aan de lage kant zijn maar een combi pakket zou zeker geen verkeerd idee zijn zou je denken… tmobile lift rustig op de rug van apple mee met zn mooie producten

  13. Das een boel centjes !!!

    @Joey : Natuurlijk is er wel eens geen 3G of GPRS dekking, maar over het algemeen vindt ik het heel goed te doen met T-Mobile en de afgelopen weken merk ik zelfs de sterke verbetering van het netwerk !!!!
    Dus alle lof voor T-mobile !!!

  14. @Peter: hmm…in mijn regio (amsterdam en wat hoger) is het nog niet echt te merken, ik kom dagelijks met de trein langs bepaalde plekken en weet precies waar mn 3G weg valt en keer op keer is het raak…maar het kan uiteraard zo zijn dat er verbetering te merken is op bepaalde plekken, het is immers aangegeven dat ze er mee bezig zijn!

    laat ik het anders zeggen, wanneer je op plekken komt waar je niet vaak komt weet je niet hoe groot je bereik zal zijn met tmobile..iedergeval niet met de iphone (ik dan)

  15. Voor zakelijk gebruik valt 35 euro per maand echt wel mee hoor, zeker gezien het bereik in Duitsland stukken beter is en ook veel sneller.

    Voor ons die af en toe in de trein zitten en een aflevering op uitzending gemist willen kijken is het schrikbarend duur, maar ik denk dat wij de doelgroep ook niet zijn!!

  16. Hm
    Als deze prijzen ook in NL/BE van toepassing zullen zijn zal de keuze snel gemaakt zijn

    iPad Wifi en geen 3g

  17. hahah wat een racties

    er word hier met twee maten gemeten

    A: het is in duitsland en niet in NL
    B: het gaat hier om een veel sneller netwerk dan dat hier via T-mobile mogelijk is en dat is logischerwijs dan ook duurder.
    C: over de NL prijzen is niks bekend dus hoe kan je ze uit gaan maken voor DIEVEN en zeggen dat het be-la-che-lijk is?

    gewoon geduld hebben en afwachten.
    Als ik heb opgelet zit je met de iPad niet vast aan t-mobiel dus kan je gaan prijs shoppen.

    succes met de verdere frustraties hier allen

  18. @kasuja: we gaan het zien, tuurlijk is de snelheid in duitsland wat hoger maar mij zal het ook weinig verbazen als de tarieven in NL niet veel lager zoniet gelijk zullen liggen. En ja, als dat zo is kan je ze ‘die’
    benaming geven bijvoorbeeld! Haha

    maargoed we gaan het afwachten, prijzen zullen zo langzamerhand toch wel bekend gemaakt gaan worden!

  19. als je hem jailbreakt en dan met je USB adapter en een dongel eraan sluit zal dat niet werken?

  20. Krijg je voor die prijs de iPad dan gratis bij, staat niet in stukje.
    Bij iPhone krijg je bij een 35 euro abbo internet/belminuten/iPhone alles in 1 voor die prijs.

  21. Ik gebruik mijn ipad het meest thuis op wifi! Inien ik op verplaatsing ben gebruik ik gewoon Mywi! Geen extra kosten!

  22. @kasuja:
    Wel het is vanuit Vlaams standpunt wel belachelijk duur, want België is erom gekend sowieso het duurst te zijn. Ik zie ons nog boven die Duitse prijzen uitstijgen…

  23. @kasuja > mobile Vikings heeft mijn problemen opgelost in Belgie ivm hoge mobile internet kosten!

  24. Wat een gezever. Net als met de iPhone, op de meeste plekken gebruik je toch wifi als je data intensieve dingen doet. En hoge snelheid is maar 1 facet. Latency is veel belangrijker als het gaat om gebruikerservaring. Met je wifi dingen doet werkt meer dan alleen sneller. Pest is wel, dat als je een 3g hebt, je deze ook wilt gebruiken. Ik denk dat pre-paid voor de meeste mensen het best werkt. Je gebruikt het dan las je echt alleen 3g nodig hebt. Alleeb voor de mensen die dagelijks veel openbaar vervoer gebruiken hebben in ieder geval meer nodig.

  25. Ik snap al dat gezeur niet … Ikzelf heb een WIFI model, geen 3G dus en zuiver omdat ik mezelf niet met een iPad onderweg zie, maar lekker thuis op de bank…
    Voor onderweg heb ik al een iPhone en die volstaat daar prima !

  26. In onze regio is 3G bar slecht. Ik ben hier dan ook aangewezen op WiFi. Zal dan ook niet een iPad met 3G aanschaffen.

  27. Ik betaal nu €5 per maand om met mijn iPad overal te kunnen internetten :wink:.

  28. ik vind 35Euro helemaal niet zo gek duur als je naar internet op je laptop abo’s kijkt is dit een koopje kijk hier maar naar;

    Aansluitkosten Data only abonnement € 52,50 per activering
    Datagebruik via WAP portals en internet over GPRS, UMTS en HSDPA
    web’n’walk
    Laptop Economy 1 1.8 Mbps / 384 Kbps Tot 400 MB € 19,95 per maand.
    Laptop Business 2
    3.6 Mbps / 768 Kbps
    Inclusief onbeperkt gebruik T-Mobile HotSpot binnen Nederland
    Tot 1 GB € 34,95 per maand.
    Laptop Executive
    7.2/ 2.0 Mbps
    Inclusief onbeperkt gebruik T-Mobile HotSpot binnen Nederland.
    Onbeperkt € 59,95 per maand.
    Prepaid
    Laptop Prepaid 3 3.6 Mbps / 384 Kbps € 0,30 per MB
    € 4,50 per maand
    dan valt die 35 voor 7,2mb wel mee, en vodafone is maar een 10tje goedkoper voor een gelijkwaardig abo.

  29. @kasuja:

    35 euro voor onbeperkt internetten op 7.2 Mbps … dat valt erg mee. Bij vodafone betaal je daar nu 65 euro per maand voor en bij T-mobile [executive] betaal je daar nu 59,95 voor… Dus 35 euro is helemaal niet zo duur..

  30. @Jetse: precies

    Een hoop mensen schreeuwen gelijk moord en brand. Terwijl er nog niks aan de hand is. Men wil graag voor een dubbeltje op de eerste rang hier in Holland. Dat is weer duidelijk.

  31. En terecht dat men dat wilt, blijkbaar heb jij het breder dan de gemiddelde iPad gebruiker, want wie is er zo stom om 35 per maand te gaan betalen aan iets wat je voor veel minder geld kan bereiken. Vooral in deze tijd is het belachelijk veel geld. Ik mag aannemen dat het in NL iets vergelijkbaars zal zijn.

    Ga jij maar direct op T-mobile af terwijl de rest van ons naar veel betere alternatieve zal kijken.

    Origineel geplaatst door Kasuja
    @Jetse: preciesEen hoop mensen schreeuwen gelijk moord en brand. Terwijl er nog niks aan de hand is. Men wil graag voor een dubbeltje op de eerste rang hier in Holland. Dat is weer duidelijk.

  32. @Joost

    Lol, ‘blijkbaar heb jij het breder dan de gemiddelde iPad gebruiker’. Nee je koopt eerst een ‘computer’ aan voor €600 (3G versie) om vervolgens te gaan zeiken over €35 per maand. Wat een onzin.

    ‘De gemiddelde iPad gebruiker’ die heeft de iPad ook ‘in deze tijd’ gekocht dus die zal de effecten van ‘deze tijd’ waarschijnlijk niet zo heel erg merken. Anders doe je niet zo’n uitgave.

    My 2 cents.

  33. Origineel geplaatst door Carlo
    Je heb dadelijk 3 internet abbo’s thuis,iPhone,iPad ….Nieuwe aanbieder opstarten die alles in een aanbiedVoor 30 euro per maand gat in de markt…?

    Komt eraan Ziggo heeft namelijk meegeboden op nieuwe frequenties, zijn gaan alles in 1 aanbieden: tv, internet, bellen, mobiel bellen, mobiel internetten. Lijkt mij perfect, zal vast concurrende prijs zijn!

  34. Origineel geplaatst door Monkol
    @JoostLol, ‘blijkbaar heb jij het breder dan de gemiddelde iPad gebruiker’. Nee je koopt eerst een ‘computer’ aan voor €600 (3G versie) om vervolgens te gaan zeiken over €35 per maand. Wat een onzin.‘De gemiddelde iPad gebruiker’ die heeft de iPad ook ‘in deze tijd’ gekocht dus die zal de effecten van ‘deze tijd’ waarschijnlijk niet zo heel erg merken. Anders doe je niet zo’n uitgave.My 2 cents.

    .

    Wat een vreemde argumenten gebruik jij. Je koopt eerst een ‘computer’ (wat het eigenlijk niet eens is) voor inderdaad zo’n €600. Dus is het heel begrijpelijk dat de koper niet nog eens €420 per jaar wil betalen om te kunnen internetten! De iPhone krijg je voor €99 bij een abo van €29,95/maand, en dan kun je ook nog bellen en smsen. Dus dan is €35 per maand (waarbij ik er voor nu vanuit ga dat je de iPad er niet bijkrijgt, want dat wordt niet vermeldt) erg duur.

  35. Mensen koop allemaal gewoon een HTC Evo en maak daarvan een WiFi hotspot 🙂

  36. Gewoon via je mobiele telefoon internetten op je iPad met WMWifirouter. Maakt van je telefoon een wifiroutertje en hoppa, op internet met mijn wifi-iPad.

  37. Ik heb ADSL thuis voor eur 30 en 3g via T-mobile. €60 p/m om te internetten lijkt me voor mij voldoende. Ik heb overal internet (thuis Wifi op Macbook, iPad en iPhone en onderweg 3g op iPhone). Als je dat nu vergelijkt met €30 voor een 3g abonnement voor alleen je iPad is dat op zich niet zo duur. Ik zou het zelf niet nog extra bij kopen. Het zou wel slim zijn als aanbieders combipakketten gaan verkopen.

    Ze zouden eens wat moeten doen aan het dataroamen. Waarom kan ik in de US niet internetten met m’n iPhone op het T-Mobile netwerk?

  38. Ik wil best 35 euro betalen voor internet op m’n Ipad, maar dan wel europabreed, dat moet toch niet moeilijk zijn? Vodafone zit bijna overal en t-mobile ook. Ik ga zo’n drie of vier weken op vakantie en wil dan ook wel mailen en vooral internetten voor de bezienswaardigheden. In de USA hebben ze toch ook niet in elke staat een ander tarief? Kom t-mob en vodafone denk eens Europees ipv lokaal, direct een goed moment om afstand te nemen in kwalitatieve dienstverleneing.!!

  39. Origineel geplaatst door Adriaan
    Mensen koop allemaal gewoon een HTC Evo en maak daarvan een WiFi hotspot

    Ga naar het HTC forum en maak daar een accountje aan..

  40. Kun je beter een iPhone erbij nemen(30 euro p/m) en via WiFi de internet verbinding delen met de iPad. Heb je onbeperkt internet(op iPhone en iPad), een iPhone, sms en bel minuten voor goedkoper ook 😉

  41. Is het niet mogelijk een duosim kaart aan te schaffen, wanneer je al een data abonnement hebt voor de iPhone bij tmobile? Anders heb je dubbele kosten.

  42. @killingsjaakie:

    Origineel geplaatst door killingsjaakie
    Origineel geplaatst door CarloJe heb dadelijk 3 internet abbo’s thuis,iPhone,iPad ….Nieuwe aanbieder opstarten die alles in een aanbiedVoor 30 euro per maand gat in de markt…?Komt eraan Ziggo heeft namelijk meegeboden op nieuwe frequenties, zijn gaan alles in 1 aanbieden: tv, internet, bellen, mobiel bellen, mobiel internetten. Lijkt mij perfect, zal vast concurrende prijs zijn!

    UPC en Ziggo hebben samen frequenties verworven in het 2.6 GHz spectrum, bedoeld voor mobiele diensten op het toekomstige LTE/4G netwerk. Als iPad 3G bezitter heb je daar weinig aan of Apple moet met een softwarematige upgrade dit in de toekomst mogelijk gaan maken.

  43. @Joost:

    Je bent sowieso niet slim bezig als je EN een telefoon hebt met internet er op je ook nog eens de iPAd 3G aan schaft maar dat iseen andee discussie.

    er zijn mensen die wel na denken en een gewone telefoon nemen a 5 euro per maand max voor bellen en gebeld worden. en daarnaas een iPad 3G gaan aanschaffen voor het mobiel mailen internetten.

    niemand verplicht jeeen maand bundel te nemen. er worden dag bunderls of MB bundels aangeboden.
    wie weet kon je met prima uit zonder daar een volleig maand abbotje voor af te hoeven sluiten.

    en zo kan je de kosten drukken.
    of had je daar nog niet over na gedacht.

    de 3G iPadi is juist handig op de menenten dat er geen WiFi in de buurt is maar je toch online moet.
    Noe oen die situaties zich nouwelijks voor dus kan ik mij niet voorstellen dat er hier veelmensen zijn die dat gaan doen ALS ze een iPhone hebben.

    Beetje dubbelop voor de zuinige hollanders onder ons.

    En de 3G is ook verrekte handig in het buitenand.
    Je zit aan niemand vast. En toch kan je in het buitenland dag bundels aanschaffen zonder ROAMING kosten te hebben. Doe dat maar eens na met je WIFI iPAd en je Mywi met je nederlandse iPhone abbonnement.

    Wie is hier dan duurder uit.

    Het gaat uiteindelijk om slim dadenken en de spullen handig in zetten. Onderdeel daarvan is wachten tot je alle prijzen weet en dan pas in actie komen. Je sit niet vast aan T-mobile of wie dan ook voor een iPad 3G.
    Dus je kan ook naar een goedkopere aanbieder.

    De genoemde prijzen zijn de duitse prijzen en die gelden dus in Duitsland. Je kan daar helemaal geen conclusies uit trekken voor dederland en elke gefrustreerde reactie over dat het belachelijke prijzen zijn slaan dus in ieder geval niet op de NL situatie want die is nog niet bekend.

    zo nu ga ik weer lekker buiten spelen

    adios.

  44. Wat een opwinding,

    kijk bij Simyo.de

    1Gb dataverkeer voor een tientje

  45. @Bart:

    hahah ja idd

    Ach ja voor sommige is het lijkbaar erg belangrijk dat het niks kost. en ze gaan er van uit dat Nederland ALTIJD word achtergesteld.

    Volgens mij hebben we het lang zo slecht nog niet met producten en product prijzen of klant bescherming tegen woeker prijzen.

    Maar dan moet men wel even geduld hebben tot er een eerlijk aanbod is waar de concurrent iets tegenover kan stellen en niet uit gaan van prijzen die er niet toe doen omdat die voor een ander land zijn.

    Alle conclusies daaruit getrokken zijn simpelweg aannames.

  46. Ik neem aan dat je voor 35 euro ook een iPad erbij krijgt? Zo niet, dan vrees ik dat ze de plank misslaan.

  47. Aan alle Nederlanders die het te duur vinden: wees blij dat jullie niet België wonen!

    Hoewel ik vermoed dat, wat betreft de iPad abonnementen, die hier niet (veel) duurder zullen zijn, ze kunnen immers toch geen 50 euro gaan vragen? Ik denk dat dan veel mensen zullen afhaken.

  48. Jammer dat de iPad geen usb heeft, anders kon je er een dongel inpluggen.

  49. @Monkol:

    Moet ik daar serieus op gaan antwoorden?

    @kasuja:

    Niet slim wil ik het niet noemen. Ik wil gewoon altijd een abonnement voor een tientje per maand. Mij maakt het dan niet uit dat ik een fail user policy of download limiet heb hoor, ik verbruik toch weinig dataverkeer met mobiele apparaten. Ik internet gewoon niet zo veel dat ik 35 per maand daar voor over heb. En ik vind het ook super onhandig dat ik elke keer mijn iPhone als internetpunt moet gaan gebruiken met MyWi door de accu etc. Daarom heb ik liever een abonnement meer op maat.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.