Adobe gaat grafische apps voor iPad maken

Adobe gaat grafische applicaties voor tablets zoals de iPad ontwikkelen. Productmanager John Nack schreef er een blogposting over.

lightroomAdobe heeft Photoshop-productmanager John Nack gevraagd om een serie grafische applicaties te maken voor tabletcomputers. Ook de iPad staat in het lijstje. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn, want Apple heeft ook al de simpele tekenapplicatie Adobe Ideas goedgekeurd. Nack heeft er zin in: “In many ways, the iPad is the computer I’ve been waiting for my whole life,” schrijft hij in een blogposting. “I want to build the most amazing iPad imaging apps the world has ever seen.”

Het zou daarbij onder andere gaan om een iPad-versie van Lightroom, de workflow-applicatie voor fotografen. Toch is Nack op zijn hoede: Lightroom is namelijk een moeilijk geval. Terwijl Apple in de winkels wel Photoshop en Creative Suite’s van Adobe aanbiedt, verkopen ze Lightroom niet omdat het concurreert met Apple’s eigen fotoworkflowpakket Aperture. Nack wijst erop dat dat de ‘Apple-politie’ wel applicaties goedkeurt, maar niet wanneer ze teveel overeenkomsten vertonen met Apple’s eigen apps.

Nack vraagt zich ook af of Apple het toestaat dat de applicaties gebruikmaken van nieuwe toepassingen voor multitouch. “We have some really interesting ideas for multitouch user interfaces – things you’ve almost certainly never seen previously.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2010, 12:01
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.