apple-swift-programmeertaal-op-mac

Apple brengt Swift 3.0 preview uit, vlak voor WWDC

Apple heeft de eerste preview van Swift 3.0 beschikbaar gesteld, de vernieuwde programmeertaal voor iOS-apps, die later dit jaar officieel verschijnt. Het gebeurde twee weken voordat WWDC 2016 van start gaat.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Ontwikkelaars kunnen vanaf vandaag een blik werpen op Swift 3.0. De vernieuwde programmeertaal zal volgens eerdere aankondigingen behoorlijk gaan veranderen. Zo sterk zelfs, dat code die met de huidige versie Swift 2.2 is gemaakt niet compatibel is met de nieuwste versie, die later dit jaar gaat verschijnen.

Update 02-06-2016: Er blijkt later toch geen preview te zijn verschenen van Swift 3.0. Door de automatisch gegenereerde naam leek het te gaan om een nieuwe versie van Swift, maar het bleek om een geautomatiseerde build te gaan. De downloadlinks op de pagina zijn daarom weer verwijderd.

swift-eigenschappen

Swift 3.0 preview

Apple heeft de eerste preview van Swift 3.0 beschikbaar gesteld, in aanloop naar de definitieve versie van later dit jaar. De programmeertaal is echter nog lang niet af. De komende maanden zullen er nog meerdere aanpassingen volgen. Doel van deze nieuwe versie is om Swift volwassener te maken als taal en als ontwikkelplatform. Dat betekent grote aanpassingen maar Apple zal ervoor zorgen dat code vanaf Swift 3.0 wel langere tijd compatibel blijft met toekomstige versies.

Op GitHub kun je een flinke lijst van voorgestelde aanpassingen bekijken. Tijdens WWDC 2016 gaat Apple hopelijk meer aankondigingen doen rondom de verwachte veranderingen.

Als ontwikkelaar haal je hier een snapshot (dit is geen officiële release). De snapshots zijn wel automatisch getest, maar hebben nog niet de volledige testcyclus doorlopen die bij officiële releases gangbaar is. Er kunnen dus nog problemen optreden. Je kunt het snapshot gebruiken in Ubuntu 14.04 of 15.10 en in Apple’s Xcode.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2016, 14:16
Categorie Diensten
Onderwerpen developers, swift, xcode

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.