Steve Jobs verkozen tot beste CEO door Harvard Business Review

Het Harvard Business Review heeft een lijst gepubliceerd van 's werelds best presterende CEO's. Jobs kwam als nummer een uit de bus, door onder meer te kijken naar de winst die hij door zijn beleid voor het bedrijf wist te realiseren.

Het prestigieuze Harvard Business Review heeft een lijst gepubliceerd van ‘s werelds best presterende CEO’s. Jobs kwam als nummer één uit de bus, onder meer door te kijken naar de winst die hij door zijn beleid voor het bedrijf wist te realiseren.

De totale lijst bestaat uit in toaal 1999 personen, die in dienst zijn bij hun bedrijf vanaf 1995. Door de keuze voor die selectie werd bijvoorbeeld Bill Gates niet meegerekend, omdat hij al van voor 1995 bij Microsoft actief is.

Per bedrijf werd gekeken naar de total shareholder return, die vervolgens werd afgezet tegen de branche en de landen waarin het bedrijf actief is. De onderzoekers keken verder ook of het bedrijf zijn strategie wist aan te passen aan die verschillende landen en welke hand de CEO hier zelf in had.

Het Harvard Business Review zegt over de keuze voor Jobs:

The #1 CEO on the list, Steve Jobs, delivered a whopping 3,188% industry-adjusted return (34% compounded annually) after he rejoined Apple as CEO in 1997, when the company was in dire shape. From that time until the end of September 2009, Apple’s market value increased by $150 billion.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2009, 13:16
Categorie Apple
Onderwerpen apple, ceo, steve jobs, universiteit, verkiezingen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.