Reacties voor: Steve Jobs praat op D8 over Gizmodo, Google en Flash

Steve Jobs was vannacht aanwezig bij D8: All Things Digital. Hij sprak daar met Walt Mossberg over Flash, de zoekgeraakte iPhone, Android, Google en de rol van televisie.

Reacties: 79 reacties

  1. Deze post is genoeg om te zien waarom ze falen zonder flash

  2. Had het al gezien op all things, geweldige presentator die vent, kan praten als brugman 🙂
    leuk verhaaltje ook dat ie eerst aan de iPad begonnen is maar tussendoor het idee kreeg dat een telefoon betere optie was, dus maar even de tablet aan de kan gezet.

  3. Origineel geplaatst door Remco
    Deze post is genoeg om te zien waarom ze falen zonder flash

    of waarom mensen hun website moeten aanpassen 🙂

  4. Hahaha wtf je weet toch dat mensen dit vanaf hun iPhone lezen! Waarom die flash filmpjes??

  5. Erg zit dit met een iPhone te lezen en die flash filmpjes zijn dus niet te zien Ik ben mijn iPhone beu en het eerste beste alternatief zal ik hem helaas verkopen Gedaan met mopperen zoals iPhoneclub mij noemt

  6. Origineel geplaatst door Remco
    Deze post is genoeg om te zien waarom ze falen zonder flash

    Wat bedoel jij, gast? Onzin reactie naar mijns inziens

  7. @Bart:

    We hebben het wel eens vaker gezegd: als je boos bent dat de iPhone geen Flash ondersteunt moet je bij Apple gaan klagen, niet bij ons. Wij tonen graag de ORIGINELE filmpjes en die zijn in Flash.

    Tip: koop een Android-toestel! Ik heb dit weekend een filmpje gemaakt over Flash op een Android-toestel. Werkt prima hoor!

    En mijn eigen filmpje is natuurlijk voor iedereen geschikt, ook voor de Flash-lozen… Ik heb alleen geen invloed op wat The Wall Street Journal aanbiedt.

    Je kan de hoogtepunten toch kijken? Als je die andere filmpjes wil zien ga je even naar de desktop, big deal… 98% van de desktopcomputers ondersteunt Flash.

  8. Ik zou zeggen,mensen maak je niet zo druk over adobe en flash.
    Iphone heeft nu eenmaal zijn eigen identiteit.
    En op dit apparaat kun je allerlei andere filmpjes ed. afspelen.
    Wees blij dat men youtube kan gebruiken,ook zonder de flash.
    Wat je allemaal wel niet kunt doen met zo”n mobiel als dit.
    dat is toch super?
    Noem nu eens een mobiel op die net zoveel kan als de iphone.
    Voor mij geen andere meer.
    Groetjes

  9. Origineel geplaatst door Bart
    Erg zit dit met een iPhone te lezen en die flash filmpjes zijn dus niet te zien Ik ben mijn iPhone beu en het eerste beste alternatief zal ik hem helaas verkopen Gedaan met mopperen zoals iPhoneclub mij noemt

    Nou nou, laat dan geen reactie achter!

  10. Origineel geplaatst door Bart
    Erg zit dit met een iPhone te lezen en die flash filmpjes zijn dus niet te zien Ik ben mijn iPhone beu en het eerste beste alternatief zal ik hem helaas verkopen Gedaan met mopperen zoals iPhoneclub mij noemt

    doeiii 🙂

  11. duidelijk iemand die eerst nadenkt voor hij antwoordt,al duurt het meerdere seconden.
    Kan voorbeeld zijn voor velen

  12. The market doesn’t need flash?

    Noem mij één persoon die nog nooit een flash website / video tegenkwam op zijn iphone. Of ben ik dan de enige op de markt die zich daaraan stoort?

  13. Jobs rule!!!

  14. Zitten een paar vet mooie filmpjes en een goede insight in hoe briljant die man echt is. Erg cool 🙂

  15. @ Gonny (als je dit leest)Waarom gaat iphoneclub zelf niet over op HTML5 of iig filmpjes in QT aanbieden zodat dit ook zichtbaar wordt voor iphone lezers

    Dan zouden we alle filmpjes eerst moeten omzetten en dan gaat er uur of 2 overheen voordat het op ons YouTube-account staat. Dan ben je als nieuwssite te laat.

  16. Voor een site die zich iPhoneclub noemt mogen jullie wel eens beseffen dat enorm veel mensen deze site via hun iphone bekijken. Waarom dan nog altijd flashfilmpjes plaatsen of doen jullie dat gewoon uit gemakzucht om niet te moete zoeken/converteren met iphonevriendelijke films? Als jullie er geen zin meer in hebben om die kleine extra moeite te doen stop dan gewoon ermee.

    We zoeken nog een vrijwilliger om die kleine extra moeite te doen. Interesse?

  17. Hij is mager geworden…

  18. @Mark: Nee, mensen gaan hun website niet aanpassen naar HTML 5 video. En dat gaan ze ook niet doen, aangezien dan de helft van de websurfers hun video’s niet meer kunnen zien (IE6/7/8 ondersteunen gaan HTML 5 video). Met Flash ziet slechts 2% de video niet…

  19. @Ben: Ik (Vooral zakelijke markt)

  20. Apple e Adobe moeten niet zeuren gewoon weer in onderhandeling met Adobe en de Flash plugin aanpassen. Ik kan nu veel te weinig websites bekijken met mijn IPad. De leukste en mooiste gebruiken allemaal Flash. En kom niet met allerlei technische verhalen want die interesseren mij geen lor, het moet gewoon werken (punt).

  21. @alchemist: dan heb je kwndelijk toch wel onder een steen gewoond de laatste maanden. Juist heel veel sites beginnen nu al over te stappen op video in andere formaten dan flash (html5 is er daar een van)

    ie6 en 7 geven wel meer problemen niet alleen met html5 (denk ook aan veiligheid en design opmaak) en machines met ie8 zullen via de Windows update vanzelf voorzien worden van ie9 die wel html5 gaat ondersteunen (oa)

  22. Ik heb het gevoel dat ‘ie wat raar / apart reageert als het gaat over de nieuwe iPhone & Gizomodo.. vooral als je let op de andere filmpjes..

    z’n houding, manier van antwoorden.. Of ben ik nou te ver aan het doordenken 😀

  23. @bartjuhhh: omdat dat voor jou een stuk makkelijker gezegd is dan voor de iPhoneclub gedaan.

  24. Origineel geplaatst door Mark:

    of waarom mensen hun website moeten aanpassen 🙂

    Wat dacht je ervan als apple nu zelf eens een keer zyn puinzooi ging oplossen ipv dictatoriaal te gaan doen van wy willen geen flash
    Je vergeet 1 ding de meeste web bezoekers draaien op Windows Apple is maar een druppeltje op deze gloeiende plaat
    Mensen zouden gek zyn voor elk lif Lafje hun website aan te gaan passen omdat een of andere koekwaus een incompatibel apparaat of os op de markt heeft gebracht

  25. @Donstil: Ach, het is een beetje klok en klepel…

    Iemand heeft ergens gehoord “dat NOS de website heeft omgezet naar HTML5 en dat daarna alle filmpjes op de iPhone te bekijken zijn”.

    Daarna concluderen mensen, dat als iPhoneclub overstapt naar HTML5, dat op magische wijze The Wall Street Journal ook automatisch al haar filmpjes omzet naar Flash-vrij formaat.

    Sorry, maar zoveel invloed hebben we nog niet. Het zijn embedded filmpjes. Zomaar converteren en op je eigen site zetten mag niet, embedden wel.

  26. Origineel geplaatst door jaap
    Apple e Adobe moeten niet zeuren gewoon weer in onderhandeling met Adobe en de Flash plugin aanpassen. Ik kan nu veel te weinig websites bekijken met mijn IPad. De leukste en mooiste gebruiken allemaal Flash. En kom niet met allerlei technische verhalen want die interesseren mij geen lor, het moet gewoon werken (punt).

    koop toch geen ipad! Je weet toch dat die geen flash ondersteun. “het moet gewoon werken (punt).” lol!

  27. Inmiddels is hij (voor mij) veranderd van een toffe kerel, in een gladde aal.

    Zijn visie op de wensen van de consument en de rol die Apple daarin kan vervullen, blijven fantastisch. Maar hij is zeker geen mister Nice-guy meer en gewoon een harde zakenman (net als Balmer). Het stukje over Gizmode laat dit ook wel zien, evenals het stukje over Google.

    Steve heeft enorm veel krediet bij zijn klanten (i.t.t. Bill Gates, die zelfs niet populair was onder de Windows gebruikers).

    Het lijkt erop dat Apple toch worstelt met de nieuwe positie waarin zij zich begeven: marktleider onder de smartphones, hogere beurswaarde dan MS en de wereld die aan hun lippen hangen wanneer er iets nieuws uitkomt. Ze waren zo gewend aan de rol van underdog (evenals hun klanten), dat de huidige rol van ‘the party to beat’ onwennig (en soms zelfs oncomfortabel) is.

  28. Origineel geplaatst door Ben
    The market doesn’t need flash?Noem mij één persoon die nog nooit een flash website / video tegenkwam op zijn iphone. Of ben ik dan de enige op de markt die zich daaraan stoort?

    voor elk tijdperk is er een standard! Flash behoort langzame hand tot de verleden. Wat steve nu doet is gewoon voor op zitten en als eerste bij zijn wanneer de overstap komt! Ieder bedrijf heeft zijn eigen visie, als jij het niet tegen kan dat de iphone 1 geen flash heeft, 2 niet zo goie camera aanboord heeft, 3 geen flash light voor in donker foto te maken enz enz. Koop toch gewoon een htc of blackberry? Of moet je een iphone hebben omdat die hip is? Antwoord hierop hoef je ons niet te vertellen.

  29. @Gonny van der Zwaag: precies. Lekker zo door gaan.

  30. Ik erger mij ook wel eens je iets wil bekijken ofzo en dit dan niet gaat vanwege geene flash maar ik koop de iphone niet met dit als hoofdreden en probeer een andere oplossing voor te zoeken, het is nu niet zo ik dit ieder maand tegen kom.
    Voor mij al helemaal geen reden om een ander toestel te gaan kopen, die andere toestellen vind ik het gebruiksgemak minder.

  31. ik vind Steve steeds een coolere gosert. hij heeft geniale humor.

  32. Origineel geplaatst door Richard
    mager

    \Dit is ook het eerste wat mij erg opviel hij is erg achteruitgegaan. Zal het succes tegen hem werken???

  33. Flash of geen flash, dat mag meneer Jobs zelf bepalen voor zijn eigen platform. De consument kiest uiteindelijk wel of hij het gemis aan flash reden genoeg vindt om de iPhone en iPad aan de kant te zetten.

    Wat mij stoort is dat Jobs onwaarheden vertelt en oneerlijke antwoorden geeft. Geef gewoon toe dat flash games een bedreiging voor de app store zijn en dat je het daarom niet toestaat. Kom niet aan met flauwe achterhaalde argumenten zoals de CPU consumptie of de buggyness van de flash player. Die argumenten zijn al lang weerlegd door objectieve onderzoekers. Geef gewoon toe dat de OS X de flash player tegenhoudt om net zo goed te presteren als op windows.

    Dit begint erg op propaganda te lijken zo…

  34. @Gonny van der Zwaag: Je hebt het niet door denk ik? Ik ben niet kwaad op jullie, op de volgelingen die zelfs dit toejuichen. Het kudde gedrag. Te nemen of te laten ? Klant is koning! Jongens jongens. Wie zijn jullie om mij te veroordelen? Apple heeft pas een maand geleden de deur naar flash gesloten. Maw, mij in de waan gelaten en miljoenen anderen. Nu afkomen rot op, na € 1800 aan iP hones thuis te hebben. Hallo wie is hier de plezante?

  35. Origineel geplaatst door dirk
    Origineel geplaatst door RichardmagerDit is ook het eerste wat mij erg opviel hij is erg achteruitgegaan. Zal het succes tegen hem werken???

    Hij heeft vorig jaar een levertransplantatie ondergaan en zit naar alle waarschijnlijkheid nog steeds vast aan een heel scala aan medicijnen.

  36. Origineel geplaatst door dirk
    Origineel geplaatst door Richardmager\Dit is ook het eerste wat mij erg opviel hij is erg achteruitgegaan. Zal het succes tegen hem werken???

    Heeft denk ik toch nog vooral met zijn ziekte te maken. En die gast drinkt verdomd veel water..en dat doet ook wonderen.

  37. Koopt die man nooit nieuwe kleren?

  38. Ik vond het echt weer een bijzonder interview en Jobs blijft ongelooflijk goed aanvoelen hoe hij techniek naar de man in de straat moet brengen.

    Alleen het verhaal over Flash vond ik bijzonder zwak. Zijn redenatie dat hij luistert naar de klanten is gewoon niet waar. Omdat de iPad prima verkoopt hebben de mensen ook geen behoefte aan Flash. Tenminste dat is de redenatie van Jobs. Eigenlijk klopt dat volgens mij niet. De iPad is zonder Flash gewoon nog bijzonder goed dat veel mensen het missen van Flash op de koop toe nemen (tenminste de mensen die iets van de iPad snappen en niet alleen de hype volgen).

    Als er twee iPads waren, één met Flash de ander zonder, dan weet ik vrij zeker dat 75% van de mensen de iPad met Flash zouden kiezen. Kennelijk is het geen dealbreaker maar dat is iets anders dan stellen dat mensen het kennelijk niet nodig hebben.

    Ik moet alleen al lachen om dit bericht: twee filmpjes in YouTube, en de rest van alle filmpjes in Flash door de WSJ. Ja hoor Steve, Flash is bijna dood…

  39. @alchemist: je hebt helemaal gelijk IE loopt erg achter met HTML5 support gelukkig zijn er browsers die betere HTML5 support bieden , ik noem een firefox, chrome, safari, opera

  40. @WvB22: Ben het helemaal met je eens…
    Ik heb een iPhone en een iPad en aleen op de iPad merk ik het gebrek aan flashondersteuning. Je gebruikt een tablet nou eenmaal anders dan een smartphone.

    Ik ben ook wel benieuwd hoe andere tablets het gaan doen straks…

  41. @Constant: Aan de andere kant: ik heb net Gonny’s filmpje even bekeken op Android Planet en de vergelijkende test van de Froyo 2.2 browser en daar wordt ik ook niet helemaal gelukkig van.

    Krijgt Steve dan toch gelijk dat Adobe geen knappe Flash implementatie kan maken? Het werkt wel maar het vertraagt echt enorm. Aan de andere kant het is een bèta versie dus kan nog veel ten goede veranderen.

  42. Het gemis aan flash doet mij als eerste-uur iphone bezitter wel overwegen om eens Android te gaan proberen. Ook de aanschaf van een iPad is op de tocht komen te staan. Helaas is er nog geen alternatieve tablet op de markt en ik vermoed dat het nog wel een jaar gaat duren voor de iPad echt concurrentie krijgt.

  43. Steve jobs heeft gewoon gelijk. Flash is op zn retour en microsoft enz Zien dat ook in. En dat de consumers dat nog niet doorhebben is hun probleem niet, want dalijk komt de grote kudde er achter dat ze gelijk hebben. Ik ben blij dat ze flash hebben weggelaten, want het maakt het surfen een stuk langzamer. Als je op het iPad gedeelte van het forum kijkt zie je ook dat de meeste iPad gebruikers flash absoluut njet missen.

  44. @Flo: Toch blijft het voor mij een grote reden om geen Ipad te kopen. Zou voor mij een top apparaat zijn niet te groot. lekker voor op de bank te mailen etc. maar het is niet de beste browse beleving voor mij zonder flash

  45. Origineel geplaatst door Ben
    Noem mij één persoon die nog nooit een flash website / video tegenkwam op zijn iPhone. Of ben ik dan de enige op de markt die zich daaraan stoort?

    Je bent vast niet de enige in z’n soort maar…

    gisteren of eergisteren kwam ik sinds maaaaaanden een blauw-lego-blokje tegen —- en niet eens voor flash, maar voor silverlight

  46. Hoewel ik hem in bepaalde opzichten een prachtig spreker vind, deed het voorbeeld van de floppy disks me wel even de wenkbrauwen ophalen.

    Hij vergelijkt Flash met Floppy disks. Daar waar mijn mening is dat Flash evolueert. Net zoals andere succesvolle platformen. Floppy disks zijn software, maar een fysiek product, de diskettes waren versie 2.0 van de floppy disk. Maar met software gaat deze vergelijking niet op. Het is niet omdat windows 95 nu verouderd is, dat Windows als platform dood is.

    Wanneer er in software blijvend geïnvesteerd wordt, ben ik van mening dat je niet over “herfst” van software kan spreken. Wanneer Quark nu had blijven evolueren had InDesign nooit hun marketshare kunnen afnemen. En zo zijn er nog duizenden voorbeelden.

    Hij heeft duidelijk gestudeerd op deze reactie en eigenlijk is het een scheefgetrokken vergelijking die populair oogt, maar kant nog wal raakt.

  47. oke korte conclusie:
    adobe and google suck.
    Apple rules!
    en nog even over dat flash gezeik. je hoort Steve toch zeggen dat adobe in zn herfst bezig is en html5 in zn lente. apple is gewoon goed bezig om flash niet te ondersteunen, vandaag of morgen doet iedereen dit. en iphoneclub, jullie zijn gewoon goed bezig!

  48. Ik ga niet mee doen in de hele discussie. Dat is een grote en eentje waar je nooit uitkomt. Mocht iets verleden tijd zijn/worden; dan was het vroeger toch beter.

    Waar ik wel even op wil inhaken: Netwerkcapaciteit sinds het steeds populairder worden van alle! smartphones en mobile devices.

    Daar moet echt wat aan gebeuren. AT&T, TMobile NL. Ik weet niet hoe het in andere landen gesteld is. Maar daar loopt de techniek/planning en realisatie toch even behoorlijk achter.

    En we mogen de meesterlijke grap niet wegcijferen:
    “Als we dat moeten geloven, dan wordt het echt heel erg goed” (over AT&T en verbeteren netwerk)

    Gek trouwens dat de twee genoemde netwerken allebei een pakket met de Iphone hebben. Heb eigenlijk nooit problemen met wegvallende netwerkverbindingen met Hi en mijn Iphone…

  49. Ik vond steve wel aardig goed overkomen hier, eerlijk en concreet. Comments hier zijn weer zoals altijd van niveau azijnzeikers.

  50. Als waar is dat Apple tegen Adobe gezegd heeft dat ze maar terug moeten komen als ze een goed werkende versie van flash hebben ligt de bal bij Adobe.

    Het argument dat mensen geen Ipad kopen als ze het met die beslissing niet eens zijn is gewoon onzin. Er zijn heel veel redenen waarom ik een ipad heb maar ik heb nog een notebook bij de hand voor de zaken die niet werken op de ipad. Ik denk dat de Windows 7 tablet van msi voor de zakelijke gebruiker een betere keuze zal zijn…

  51. @phoenix: @Flo:

    Origineel geplaatst door Flo
    Steve jobs heeft gewoon gelijk. Flash is op zn retour

    98% van ALLE webgebruikers (incl. iPhone en iPad gebruikers dus) kan Flashcontent zien. Maar liefst 35% van alle websites gebruikt Flash. Dan is het makkelijk te zeggen dat Flash op z’n retour zou zijn, veel meer groeien kan nou eenmaal niet.

    Overigens moet je niet denken dat die 0,5% gebruikers op de iPhone en iPad ontwikkelaars zou doen besluiten om geen Flash meer te gebruiken en over te stappen naar HTML 5. Overstappen op HTML 5 is als zeggen dat je met een hoed droog kan blijven terwijl je ook een paraplu (Flash) tot je beschikking hebt. Ik ben nog geen ontwikkelaar tegengekomen die HTML 5 serieus overweegt als vervanging van Flash.

  52. @Clint Reno: Een haarscherpe analyse Clint Reno: complimenten!

  53. @Rick: ik denk het ook?zou dat dan de echte iphone 4G zijn?

  54. Pff, Wat een ergerlijk naar mannetje is die Jobs geworden. Als je ook maar iets over zijn iSpeeltjes zegt krijg je dat verongelijkte stemmetje.
    “Het verkoopt toch?” is zijn argument.
    Welnu, als iedereen dat gebruikte reden we nog in ezelkarren rond en schreven we met potloden.
    Misschien moeten we dat maar weer gaan doen en iedereen veel succes wensen met zijn blauwe legosteentje.

  55. Ik vind dat jullie (iPhoneclub) goed werk leveren en zoveel mogelijk het beste eruithalen. Men wist al dat voordat iPhone uitkwam dat Flash niet zou werken en toch nog klagen na het aanschaffen.

    Over HTML5: Flash was ook in opgang vroeger wat nu erg veel gebruikt wordt. Als Youtube en andere bekende videosites overstappen naar HTML5, dan maakt het de iPhone en iPads erg populair.

    Ik heb er geen verstand van, maar wil het wel proberen om over te zetten. Hoeveel betalen jullie? 🙂

  56. Laten we elkaar over 5 jaar nog maar eens dezelfde vraag stellen: Flash of HTML5? Guess what… Als we nu nog twijfelen aan de toekomstvisie van Steve Jobs. Wist je dat hi 10 jaar geleden al heeft gezegd in een interview dat: “small mobile devices got the future…” html5 komt straks gewoon met een feature waar flash wordt vertaald naar html5 en dan is het marktaandeel van Flash binnen een jaar gedaald van 98% naar 45%… Kijk naar Nokia… I geloof in Steve. Maar ik maak me zorgen over zijn gezondheid… 🙁

  57. wie ben jij? Loverboy of kom je met argumenten misschien? Hou je vernederende taal achterwege aub

    Origineel geplaatst door Remy
    Ik vond steve wel aardig goed overkomen hier, eerlijk en concreet. Comments hier zijn weer zoals altijd van niveau azijnzeikers.

  58. @Paolo: Ik den khet ook. Nu staat Steve nog aan het roer maar als hij er niet meer is zal het bergafwaarts gaan met Apple (denk ik).

  59. mensen die flash gebruikt hebben op hun wm en android toestellen weten hoe snel die batterij leeg gaat daarvan.
    flash is zwaar en vergt veel kracht en eventueel batterij van een apparaat

  60. die man heeft genoeg geld maar zijn kleding die hij aan heeft zie ik bijna in elk clip .. uit de jaren 70 kleding ?

  61. waarom klaagt iedereen over die flash videos. Neem imobilecinema dan kun je ook flash afspelen op je ipod of iphone

  62. @Clint Reno: Het kan ook zijn dat jouw beeld van Steve veranderd is. Hij is altijd een (keiharde) zakenman geweest. Er zijn bitter weinig topmannen die niet keihard zijn. Richard Branson heeft in mijn ogen een balans gevonden tussen zakelijk belang en menselijkheid.

  63. Origineel geplaatst door alchemist
    @phoenix: @Flo:98% van ALLE webgebruikers (incl. iPhone en iPad gebruikers dus) kan Flashcontent zien. Maar liefst 35% van alle websites gebruikt Flash. Dan is het makkelijk te zeggen dat Flash op z’n retour zou zijn, veel meer groeien kan nou eenmaal niet.Overigens moet je niet denken dat die 0,5% gebruikers op de iPhone en iPad ontwikkelaars zou doen besluiten om geen Flash meer te gebruiken en over te stappen naar HTML 5. Overstappen op HTML 5 is als zeggen dat je met een hoed droog kan blijven terwijl je ook een paraplu (Flash) tot je beschikking hebt. Ik ben nog geen ontwikkelaar tegengekomen die HTML 5 serieus overweegt als vervanging van Flash.

    Het kost daarintegen veel geld en moeite voor bedrijven om een nieuwe website te ontwikkelen waarom zou je het doen op flash te verbannen???? alleen omdat steve het wil denk het niet!!!1

  64. Ik vind dat Adobe ontzettend goede software maakt. Flash, (dat voorheen van Macromedia was) is ook een prachtig product. Dat de iPhone geen Flash ondersteund vind ik echter helemaal prima.

    Ik vind het heerlijk om verlost te zijn van al die knipperende en flikkerende reclamebanners op websites, omdat, als ik op mijn iPhone surf, ik NOG doelgerichter naar hetgeen wat ik zoek toe wil, dan in mijn luie stoel achter een laptop of desktop. Immers; het beeldschermpje van de iPhone is beperkter en de verbindingssnelheid is ook langzamer dus, ja, doe mij een lol en hou al die Flashfranje lekker weg. Geen tijd voor. Adobe moet ook begrijpen dat mobiel internetten niet louter enterainment is, maar vaak een kwestie is van noodgedwongen, met een relatief simpel apparaat, snel iets kunnen vinden, zonder stress van langzaam ladende paginaas, allerlei intro’s en andere niet terzake doende poespas.

    In gratis Flasgames ben ik ook niet geinteresseerd, als ik een nieuwe game wil dan koop ik er wel een voor een paar euro. Big Deal. Zo verdiend Apple geld en dus blijft het iPhoneplatform levensvatbaar, en dat is goed voor de gebruiker.

    Flash is bovendien een batterijzuiger, dat geloof ik graag, op de laptop of desktop merk ik duidelijk hoeveel het trekt.

    Alle producten hebben een levenscyclus, en m.i. heeft Flash het eind bereikt. Adobe lijkt echter een beetje te lang in de Flasdroom te blijven hangen en had al veel eerder wakker moeten worden.

    Ik vind het nog steeds een raadsel waarom Adobe nog steeds geen light versie van Illustrator heeft uitgebracht of met andere ideeën is gekomen.

  65. @Kristof Drossaert: De vergelijking is juist ijzersterk. Het gaat niet om soft- of hardware; het gaat om innovatie en inzien wanneer een nieuwe technologie succesvol kan zijn. Ik stam zelf uit de tijd van de Apple II (met floppy discs) en de allereerste MacIntosh (met 3,5 inch). Terwijl de PC’s bleven doormodderen met de floppy, durfde Apple de stap naar 3,5 inch aan.

    Je tweede punt is eveneens niet sterk. In tegenstelling tot Adobe met InDesign, heeft Quark onvoldoende geluisterd naar de wensen van de gebruikers. Quark heeft het nog kunnen rekken, maar alleen omdat hun gebruikers zo afhankelijk waren geworden van hun software.

    Nogmaals: het gaat erom wanneer je ziet dat je een strategische keuze móet maken om in de toekomst succesvol te zijn. En ja, daar maak je soms geen vrienden mee 🙂

  66. @Jens Kortmeijer: Zodra jij aan het hoofd staat van een multinational en omwille van “ík wil aardig worden gevonden” afstapt van een succesvol businessmodel, krijg je van mij applaus. Tot dit tijd schaar ik je commentaar onder de categorie ‘naar, ergelijk, etc”. Succes nog met je multinational 😉

  67. Flash is aan het uitsterven en hebben we toch niet nodig. Apple heeft het slim bekeken en krijgt hierbij mijn support !!

  68. Jongens, jullie maken een blinde analyse.
    Apple’s Two Biggest Risks
    Dit risico neemt Mr Jobs en hij gaat erop of eronder.
    Groetjes, Ik ga verder surfen met flash via een cydia plug in.
    Afblijven he jongens die Steve steunen enkel voor de pro flash mensen Doei

  69. Ik mis Flash echt nooit. Okee, sommige sites werken niet op de iPhone, jammer dan, meer sites zijn niet fatsoenlijk te bekijken op een telefoon die wel Flash ondersteund.

    Ietwat off-topic; ik weet zelf niet precies waarom, maar om de een of andere reden irriteert dat wijf in die video’s me echt mateloos! Blij dat het niet mijn buurvrouw is. Gelukkig zijn de filmpjes zelf interessant genoeg om ze toch te bekijken. 🙂

    iPhoneClub weer hartelijk dank voor deze verzameling, prima te bekijken in iedere willekeurige browser op de laptop. Huilies die het persé op een iPhone willen bekijken moeten misschien zelf maar eens een iPhone-oriented nieuwssite op gaan zetten en zien of ze zelf zin hebben telkens alles 100% geschikt te maken voor mobieltjes. Durf te wedden dat degenen met de grootste mond hier het ‘t snelst opgeven als ze zelf eens iets actief moeten ondernemen.

  70. Origineel geplaatst door Bart
    Erg zit dit met een iPhone te lezen en die flash filmpjes zijn dus niet te zien Ik ben mijn iPhone beu en het eerste beste alternatief zal ik hem helaas verkopen Gedaan met mopperen zoals iPhoneclub mij noemt

    Wel,Steve zal daar heel slecht om slapen,niet kunnen eten en zo…net zoals liefdesverdriet. Datgene jij zal ervaren als je met nostalgie aan die deksel goeie iPhone terugdenkt.
    Ik ben begonnen met een ipod mini en ondertussen is Steve Jobs zowaar mijn idool! Wat hij zegt over z’n producten klopt als ‘n bus!
    En als ik daarom dan een “fanboy” ben,what ever.
    Kan alleen maar zeggen dat ik al veel geld gespendeerd heb aan apple products maar stuk voor stuk uitmuntend dus elke stuiver meer dan waard.
    het is zooooo een bevrijding om niet meer met m’n computer te moeten worstelen sinds ‘k overstapte naar Mac.
    Maar dat gaat elke Windows gebruiker natuurlijk tot de dood tegenspreken 😀

  71. Origineel geplaatst door kevinhet is zooooo een bevrijding om niet meer met m’n computer te moeten worstelen sinds ‘k overstapte naar Mac.

    En dat ben ik zo vreselijk met je eens! Het is voor mij nu al bijna 10 jaar een “dubbele bevrijding”. Niet alleen heb ik zelf geen onnodig gezeik meer met onduidelijke foutmeldingen, vastlopers en de noodzaak 50% van je computer-tijd te besteden aan het beveiligen en “schoon houden” van je computer, maar ik weiger ook pertinent nog langer mensen te helpen met hun Windows problemen. Het klinkt ongelofelijk bot, maar als iemand met een probleem met zijn Wintendo aan komt kakken is mijn antwoord tegenwoordig steevast: “Hé, jij wilt zonodig voor een klotensysteem kiezen, dan los je ook zelf je problemen maar op.” Vergeleken met 10 jaar terug (toen ik nog Windows gebruikte) heb ik nu echt veel meer “quality time” met mijn computer. Gewoon leuke dingen doen, waar ‘ie voor bedoelt is, in plaats van onderhoud plegen.

  72. Hoe makkelijk zou het zijn om in je instellingen een knop te hebben zitten: “Flash, on/off”.
    Iedereen die bang is voor het batterijverbruik of gewoon geen flash wil zien or whatever zet het gewoon uit. Steve Jobs zet het uit in zijn iPhone en ondergetekende wil het graag aan.

    Verder word ik werkelijk schijtziek van commentaren als dat flash aan het uitsterven zou zijn en er over 5 jaar alleen nog maar html5 zou zijn. En dat Jobs daarom een goede keuze maakt.
    MENSEN, IK KOOP DAAR NU NIKS VOOR. Ik wil NU alle filmpjes op m’n iPhone kunnen zien, en niet over een paar jaar. Dan heb ik allang een andere telefoon. En als het zo blijft als nu (geen flashondersteuning) wordt dat geen iPhone.

  73. @Apple740: Hahaha, jij bent nu typisch iemand die gewoon lekker een Android toestelletje moet kopen… iPhone is niks voor jouw :-), :-()

  74. @Ben: Nooit een tegen gekomen op iphone. Behalve de filmpjes boven…. Wat een gezeik het scherm is toch al te klein om te surfen. Het is al klere traag met 3G en dan wil je ook nog flash erbij….het bied gewoon geen meerwaarde… Er gaat gewoon niets boven een iphone vooral straks met de 4G

  75. Iedereen moet gewoon een device kiezen dat de features biedt die hij/zij belangrijk vindt. Mijn Mac loopt alleen maar vast op websites met Flash, dus ik ben blij als het Steve lukt om Flash de nek om te draaien (wat de goede kant op gaat) en tot die tijd gebruik ik Adblock Plus en flash killers. Dat ruimt lekker op overigens, want je mist een hoop reclames. Ben net als @Ruben.cc erg blij met mijn Mac, al enige jaren bevrijd van Windows, met al z’n kuren.

  76. Ik vind al die Flash fans een beetje onlogisch klinken.
    Een kleine vergelijking om het allemaal een beetje duidelijker te maken. “Je hebt keuze uit een aantal auto’s en de populairste auto heeft geen airco maar je hebt wel graag een airco in je wagen. Moet je die wagen dan aankopen en voor eeuwig en altijd lopen zagen dat deze wagen geen airco heeft?” Dit is juist hetzelfde met de iPhone en iPad. Als je er voor kiest om deze producten te kopen kies je zowel voor de pro’s en de contra’s en normaal weeg je deze dan met elkaar af en kies je het product dat het beste geschikt is voor jouw gebruik.

    Flash is misschien niet aan het uitsterven maar zou beter eens evolueren om nog beter te concurreren met html5 ivm mobile prestaties en batterijduur.

    Als je Steve zijn hele uitleg wilt lezen over flash kan je het hier vinden. En die is helemaal niet zo negatief als jullie denken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.