Alternatieve dekkingskaart van T-Mobile: makkelijker in gebruik, moeilijker af te lezen

T-Mobile heeft naast de Coverage Tool ook een alternatieve dekkingskaart op basis van Google Maps. Die is makkelijker te navigeren, maar geeft minder duidelijke info.

t-mobile dekkingEen paar dagen geleden probeerden we via de T-Mobile Coverage Tool in te zoomen op een gebied waar volgens onze lezers slechte dekking is. Dat lukte maar matig: eenmaal ingezoomd zit je te stoeien met de navigatie om op de juiste plek in te zoomen. Er is echter nog een andere dekkingskaart, die gebruik maakt van Google Maps. Deze is te vinden op dekkingskaart.t-mobile.nl.

Het grootste voordeel is dat deze kaart wel werkt in Firefox. Nadeel is dat de verschillen in dekking minder goed duidelijk zijn: het lijkt op de kaart alsof iedereen goede dekking heeft, behalve op de Veluwe, rond de Biesbosch en andere natuurgebieden. Tipgever Tales ontdekte de kaart en zag daarop dat hij overal in de buurt 3G ontvangst zou moeten hebben, maar dat blijkt toch niet het geval. Het is wel een stuk makkelijker om met deze kaart in te zoomen en te bladeren, maar het verschil tussen goede en slechte dekking is door het geringe kleurverschil nauwelijks meer te onderscheiden.

De mate van dekking is ook afhankelijk van de mate waarin je inzoomt. Volgens dit kaartje heb je net ten westen van Sevenum geen dekking:

t-mobile-dekking

Zoom je iets in, dan is het gebied opeens een kilometer naar het noordwesten opgeschoven, tot aan Kronenberg opgeschoven:

t-mobile-dekking

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2010, 14:10
Categorieën Achtergrond, Providers
Onderwerpen dekking, t-mobile, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.