Internetverkeer van iPad gegroeid naar 0,17 procent

Afgelopen zaterdag was 0,17 procent van al het internetverkeer wereldwijd afkomstig van de iPad. Ter vergelijking: 0,60 procent is momenteel afkomstige van de iPhone.

Internetten op de iPadHet zal niet echt een verrassing zijn, nu de iPad in landen buiten de VS is gelanceerd: het aandeel van de iPad in het totale internetverkeer is flink gegroeid. Afgelopen zaterdag was 0,17 procent van het totale internetverkeer afkomstig van het Apple-tablet. Dat valt op te maken uit de cijfers van NetMarketShare.

Ter vergelijking: het aandeel van de iPhone in het internetverkeer van mei is 0,60 procent. Dat lijken allemaal zeer kleine percentages, maar het gaat hierbij om het totale internetverkeer, waarvan nog steeds zo’n 98 procent afkomstig is van computers.

Het is afwachten hoe het internetverkeer van de iPad zich verder gaat ontwikkelen. Er zijn inmiddels 2 miljoen iPads verkocht en dat aantal groeit nog steeds. Het zal in juli weer een flinke boost krijgen als het aantal landen waar de iPad te koop is, verder wordt uitgebreid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2010, 22:30
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.