Steve Ballmer: liever marktaandeel dan passie

Mensen voelen passie bij iPhone en iPod. Maar Steve Balmer wil liever 96% marktaandeel dan 4% en voorspelt magere cijfers voor de iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

steve ballmer tongMensen reageren gepassioneerd wanneer Apple met iets nieuws uitkomt – de iPhone en natuurlijk de iPod. Is dat iets wat mensen ook bij Microsoft zouden moeten voelen?” Deze vraag kreeg Microsoft CEO Steve Ballmer tijdens het CEO Forum in Seattle voorgeschoteld, toen hij werd geïnterviewd door David Lieberman. Maar Ballmer is liever het rijkste dan het populairste jongetje van de klas: “Would I trade 96% of the market for 4% of the market?” en barst vervolgens in lachen uit.

Toch probeerde Microsoft bij de introductie van Windows Vista iets van emotie er tegenaan te gooien, met slogans als “The Wow Starts Now!” en een gebruikersinterface waarbij mensen meer verbondenheid moesten voelen.

Op de vraag naar de kansen van de iPhone kiest Ballmer ook liever voor een groot marktaandeel dan voor een cool apparaat:

There’s no chance that the iPhone is going to get any significant market share. No chance. It’s a $500 subsidized item. They may make a lot of money. But if you actually take a look at the 1.3 billion phones that get sold, I’d prefer to have our software in 60% or 70% or 80% of them, than I would to have 2% or 3%, which is what Apple might get.

In normaal Nederlands: “Er is geen kans dat de iPhone een behoorlijk marktaandeel krijgt. Geen kans. Het is een product van $500 met subsidie. Ze zullen een hoop eraan verdienen. Maar als je kijkt naar de 1,3 miljard telefoons die verkocht worden, heb ik liever onze software op 60%, 70% of 80% daarvan, dan op de 2% of 3% die Apple zal krijgen”.

Stevige taal van Ballmer, die blijkbaar de 8% marktaandeel van de Zune is vergeten en met Windows Mobile ook nog lang niet op 60% zit.

Het complete interview is vandaag te lezen in USA Today.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2014, 12:09
Categorie Apple
Onderwerp microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.