Breeze van Runkeeper heeft nu slimmere doelstellingen

Bewegingsapp Breeze heeft nu doelstellingen die bij jouw dagritme passen. Zo word je op een luie zondag niet te veel onder druk gezet.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

stappenActiviteitentracker Breeze is nog maar net in de App Store verschenen, maar heeft nu alweer een update gehad. Zo heeft de iPhone 5s-applicatie, die niet alleen stappen telt via de M7-processor maar ook motiveert om meer te bewegen, de doelstellingen ‘slimmer’ gemaakt. Van gebruikers hoorden we al dat de applicatie soms wat opdringerig zegt dat je te weinig hebt bewogen, dus we hoopten al dat de makers wat gas terug zouden nemen. Nu hebben ze dat gedaan, maar op een andere manier: door de doelstellingen die de app je geeft aan je dagritme aan te passen. Als jij op zaterdag bijvoorbeeld vaak weinig beweegt zal de app je hoogstens aanmoedigen om eens een kleine wandeling te maken, en niet om nòg meer dan een doordeweekse dag te doen.


Breeze heeft een strakke interface en stelt je iedere dag een ander persoonlijk stappenteller-doel, dat jij kan proberen te halen. De lat werd voorheen steeds iets hoger gelegd, maar nu zijn de doelen dus variabel. Ze hangen af van jouw gemiddelde activiteiten op dat soort dagen. De app heeft ook een weekoverzicht, waarbij je meer informatie krijgt door op de afzonderlijke dagen te tikken. Dat overzicht was voorheen de enige mogelijkheid om eerdere dagen te bekijken, maar nu kun je ook simpel naar links of rechts schuiven om door je dagelijkse samenvattingen te bladeren. Ook nieuw: in jouw dagoverzichten zie je voortaan ook een persoonlijke geschiedenis van behaalde doelen. Daarnaast is het batterijverbruik verbeterd.

overzichtWie een iPhone 5s heeft en met Breeze begint zal merken dat je de app jouw activiteiten van de afgelopen 7 dagen al heeft ingeladen. Ook geestig: hoeveel je hebt bewogen wordt gekoppeld aan de activiteiten van bepaalde dieren. Zo lees je bijvoorbeeld dat je een ‘Disciplined Dolphin’ bent. Al met al is het handig dat de makers met slimmere doelstellingen de app een stukje minder streng hebben gemaakt, maar toch zouden wij iets aan die notificaties doen.

Daarbij zouden we de bijvoorbeeld de toon aanpassen – “Jammer joh, net niet gehaald” motiveert minder dan “Kom op, nog 700 stappen om je doel te halen!” – maar ook het feit dat mensen die pushberichten uitzetten alsnog allerlei lokale pushberichten van Breeze ontvangen. Die fout zit ook bij Apple en sommige mensen zullen het misschien toch prettige reminders vinden, maar toch denken wij: uit is uit.

Downloaden: Breeze (gratis, iPhone, iOS 7.0+) Deze app is niet meer verkrijgbaar

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.