Runkeeper Rengroepen.

Runkeeper Groups: daag je loopmaatjes uit om te hardlopen

De nieuwe Rengroepen-functie in Runkeeper helpt je bij het uitdagen van vrienden. Dankzij Rengroepen kun je het opnemen tegen vrienden in verschillende hardloopuitdagingen, waarbij je de vorderingen van iedereen nauwlettend kunt bijhouden.

Runkeeper Rengroepen.
Ze zeggen vaak dat sporten in groepen effectiever is, omdat je elkaar dan kunt stimuleren. De nieuwe Rengroepen-functie in Runkeeper (link) maakt het mogelijk om met vrienden en vriendinnen doelstellingen in te stellen en die samen te behalen. Met de Rengroepen kun je elkaar uitdagen en stimuleren om de deur uit te gaan en sportiever te worden.

Rengroepen in Runkeeper

Je kunt een Rengroep aanmaken met maximal 25 vrienden die je toe kunt voegen. Je kunt kiezen uit verschillende uitdagingen, zoals een wekelijkse of maandelijkse afstand. Je kunt bijvoorbeeld instellen hoe vaak iedereen in de groep een rensessie moet volbrengen en je bepaalt zelf hoe lang zo’n uitdaging duurt. Vervolgens kun je in de groep zien wat de progressie is van iedereen die er lid van is. Dit geeft de Rengroepen-functie ook een competitief element.

Runkeeper Rengroep uitdaging starten. Progressie van Runkeeper Rengroepen.

De Rengroepen-functie bevat ook een chat waarmee je onderling met de groepsgenoten kunt chatten. Hier kun je bijvoorbeeld praten over de vorderingen, maar je kunt ook elkaars berichten leuk vinden met enkele druk op de knop. Verder is de chat vooral handig om elkaar uit te dagen of juist te ondersteunen op momenten dat je het even niet meer ziet zitten.

Runkeeper met groepen. Chat in Runkeeper Rengroepen.

Omdat Runkeeper ook op Android verkrijgbaar is, kun je ook met vrienden zonder iPhone de uitdaging aan gaan. Je voegt eenvoudig mensen toe via Facebook of mensen die je al in je Runkeeper-lijst hebt staan. Verder beloven de makers van Runkeeper dat de Apple Watch-app binnenkort nog verbeterd wordt, maar op welke manier blijkt niet uit de omschrijving. Sinds oktober vorig jaar is het met Runkeeper mogelijk om te rennen met alleen je Apple Watch en zonder iPhone op zak. Eerder dit jaar werd de populaire hardloopapp overgenomen door sportmerk Asics.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2016, 23:48
Categorie Apps
Onderwerpen hardlopen, runkeeper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.