Stack Storage-appicoon.

Opslagdienst Stack van TransIP beveiligt je data nu met Touch ID

Stack Storage is een opslagdienst van de Nederlandse webhostingpartij TransIP. De bijbehorende app werkt vanaf nu met Touch ID-beveiliging en is ook beter geoptimaliseerd voor de iPad Pro.

Stack Storage-appicoon.Stack (link) is een Nederlandse clouddienst met een sterke focus op privacy. De dienst is op dit moment alleen beschikbaar op basis van uitnodiging, maar voor de mensen die al gebruikmaken van Stack is er nu goed nieuws. De bijbehorende app is vandaag uitgebreid met enkele handige functies. Zo kun je je opslag beveiligen met Touch ID en ziet de app er nu beter en mooier uit op de iPad Pro.

Stack met Touch ID

Dankzij ondersteuning voor Touch ID kan niet iedereen je bestanden in Stack bekijken. Alleen als zijn of haar vinger geregistreerd staat, is de volledige inhoud van Stack in te zien. Toch geldt ook hier dat je altijd uit moet kijken met beveiliging via een vingerafdruk, want eerder bleek al dat vingerafdrukscanners minder veilig zijn dan gedacht.

Stack Storage van TransIP op de iPhone.Verder werkt de app nu mooier en beter op de iPad Pro en zijn er nog andere verbeteringen gedaan. Het sorteren van bestanden gaat bijvoorbeeld efficiënter, doordat je kunt selecteren op datum of op alfabet. Tot slot heeft de app support voor thumbnails en kun je het uploaden van bestanden nu toestaan als je een map deelt met vrienden.

Stack is een dienst van de webhostingpartij TransIP en focust zich voornamelijk op privacy en grote hoeveelheden opslagruimte. Bij de gratis versie krijg je maar liefst 1TB aan opslagruimte en voor €10 per maand wordt deze hoeveelheid verdubbeld. Je bestanden bevinden zich op Nederlandse servers en alles wordt via server-side encryptie beveiligd. Je moet wel je volledige adresgegevens opgeven, maar het bedrijf belooft deze niet door te verkopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2016, 17:35
Categorie Apps
Onderwerp cloudopslag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.