Aspen Avionics maakt iPad-oplossing voor vliegtuig-cockpit

Aspen Avionics heeft een oplossing bedacht om de iPad echt zinvol in de cockpit te kunnen gebruiken. De Connected Panel is bedoeld voor helikopters en 1- of 2-motorige vliegtuigjes.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

connected panelAspen Avionics heeft een nieuw product aangekondigd: Connected Panel. Dit is een systeem waarbij je een iPad draadloos kunt verbinden met de elektronica in een vliegtuig. Deze stap gaat iets verder dan het opzoeken van kaarten op de iPad, zoals sommige luchtvaartmaatschappijen al doen.


Bij Aspen kun je vanaf de iPad vliegsystemen zoals tracking en het afstemmen op radiofrequenties regelen. Als de piloot naar het toilet gaat, kan hij gewoon de iPad meenemen om de boel onder controle te houden. Bij Connected Panel wordt de Aspen Avionics CG100-box achter het instrumentenpaneel gemonteerd. De box beschikt over een usb-poort en flashgeheugen. Via Wi-Fi of Bluetooth maakt de iPad contact met de box. Vervolgens kun je op de iPad de systemen aan boord bedienen. Hiervoor is wel een app nodig: de Aircraft Manager-app. Deze verzamelt vlieguren en vliegstatistieken, die naar de baas kunnen worden gestuurd.

Door samenwerking met diverse vliegtuigbouwers kan Aspen Avionics de oplossing breed aanbieden. Partners zijn onder andere Honeywell en Parrot. De Connected Panel komt eind 2011 op de markt en gaat ongeveer 2.500 dollar kosten. Het is bedoeld voor helikopters en kleine vliegtuigen met één of twee motoren. Uiteindelijk kan de oplossing ook op grotere commerciële vliegtuigen gaan werken. En het gaat duidelijk verder dan een paar gedigitaliseerde handboeken en kaarten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:29
Categorie
iDevices
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.