Meerkat livestream app

Meerkat-app voegt polls toe en laat je foto’s delen

Meerkat heeft een verbeterde app, met ja/nee polls, foto's uit de camerarol laten zien en ondersteuning voor de GoPro4-camera.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

meerkat-app-livestreaming
De livestreaming-app Meerkat geeft je nu de mogelijkheid om kijkers het hemd van het lijf te vragen met ja/nee polls. Tijdens het livestreamen kun je alles vragen wat je wilt, maar de kijkers kunnen er alleen ja of nee op antwoorden. Het werkt als volgt: je begint met uitzenden en schrijft ‘poll [Zal ik het nog een keertje laten zien?]’ en de vraag zal in de stream verschijnen, voorzien van ja/nee-knoppen. Kijkers klikken erop en jij weet of je je nogmaals moet uitsloven om iets te demonstreren.

Er zitten nog meer leuke vernieuwingen in de Meerkat-app, die de grootste concurrent is van Twitter’s Periscope. De berichtenfeed is opnieuw ontworpen, zodat alles makkelijker leesbaar is. Toch laat ook de vernieuwde app nog wel wat te wensen over, vooral wat het gebruik van knoppen en andere bediening betreft. Een derde vernieuwing, is dat je nu een foto uit je camerarol kunt pakken, zodat je je kijkers even kunt bezighouden met een stilstaand plaatje, terwijl jij de volgende camera-actie voorbereidt. Je moet daarvoor wel goed voorbereid zijn, want voor je het weet deel je een privéfoto die je liever niet aan anderen wilt laten zien. Het kan handig zijn als je vooraf foto’s hebt gemaakt van bijvoorbeeld een apparaat, dat je tijdens de livestream aan het demonstreren bent.

Meerkat werkt samen met GoPro4

Meerkat GoProMeerkat-video’s kunnen nu spectaculairder dan ooit zijn, dankzij de al eerder aangekondigde samenwerking met GoPro. Je kunt de actiecamera gebruiken om meteen beelden naar je volgers te streamen, zelfs wanneer je de GoPro op je hond, paard of aan een luchtballon hebt bevestigd. De vernieuwde Meerkat-app ondersteunt ook de krachtige GoPro4-camera. Daarmee onderscheidt Meerkat zich weer op een paar punten van Periscope, zodat het niet makkelijk wordt om te kiezen. Periscope heeft meer naamsbekendheid, dankzij de promotie door Twitter. Maar Meerkat heeft handiger functies, waarbij je bijvoorbeeld de stream gedurende 60 seconden kunt laten overnemen door een kijker. Daarmee ontstaat meer interactie met het publiek. Als je een iPhone 4 of nieuwer hebt kun je al ‘meerkatten’.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2016, 12:37
Categorie Apps
Onderwerp meerkat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.