Samsung kondigt smartwatch Galaxy Gear aan – hier zijn 4 iPhone-geschikte alternatieven

De Samsung Galaxy Gear smartwatch is aangekondigd. De Pebble, Cookoo Watch, I'm Watch en Casio G-Shock zijn nu al beschikbare alternatieven.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

samsung-galaxy-gear
Samsung heeft vandaag de Galaxy Gear aangekondigd, een horloge dat je aan je smartphone koppelt om zo extra informatie op je pols te ontvangen. Met deze smartwatch zal Samsung waarschijnlijk met de nog niet aangekondigde Apple iWatch gaan concurreren. Samsung is Apple dus net een slag voor, maar het betekent niet dat Samsung zich als eerste op deze markt stort. In het verleden was Microsoft zelfs een pionier met de SPOT-horloges en er zijn sindsdien alweer nieuwe generaties smartwatches aangekondigd. Eigenlijk dachten we dat het aanbod al vrij groot is, maar als je kijkt wat er nou concreet te koop is valt het wel tegen. We hebben vier smartwatches op een rij die je nu al in de winkel kunt vinden en die goed samenwerken met de iPhone.

galaxy gear kleuren

Maar voordat we daarmee beginnen kijken we eerst naar de hoogtepunten van de Samsung Galaxy Gear, die op 25 september beschikbaar komt in Nederland in de kleuren zwart, grijs, oranje, beige, goud en groen. Vanaf oktober is het horloge wereldwijd beschikbaar. De Galaxy Gear heeft een 1,65-inch schermpje met een resolutie van 320 x 320 pixels. Er zit een 800MHz processor in en een 1,9-megapixelcamera. Video’s maken kan tot een resolutie van 720p. Het horloge communiceert via Bluetooth met smartphones, zodat je binnenkomende berichten op het horloge kunt lezen of een telefoongesprek kunt starten. De Galaxy Gear is vooral een verlengstuk van de smartphone, maar heeft ook een aantal eigen functies, zoals een stappenteller. Met S Voice kun je zonder toetsenbord notities invoeren en in Evernote opslaan. Ben je je telefoon kwijt, dan kun je met Zoek mijn iPhone ‘Vind mijn apparaat’-optie een geluidssignaal laten afspelen. Met digitale wijzerplaatjes kun je je Galaxy Gear een eigen uiterlijk geven.

galaxy gear kleuren samsung

Of de smartwatch ook iOS gaat ondersteunen (zoals eerder werd gefluisterd) werd al snel duidelijk: de Galaxy Gear werkt alleen met Samsung’s eigen Galaxy toestellen. Daarom… vier smartwatches die nu al verkrijgbaar zijn en die wél gegarandeerd met de iPhone werken.

Cookoo Watch

cookoo-watchDe Cookoo Watch heeft minder functies dan veel horloges in onze lijst, maar is wel ideaal voor smartphone-bezitters die liever geen gecompliceerde computer aan de pols hangen. Dit analoge horloge heeft enkel een luidspreker, een trilmotor en een paar lampjes, die door je iPhone via Bluetooth gebruikt kunnen worden bij binnenkomende notificaties. Genoeg om je te alarmeren van een binnengekomen iMessage, maar je moet de iPhone alsnog uit je broekzak halen om de inhoud hiervan te lezen. Fijn aan de Cookoo Watch is dat hij in fink wat Nederlands webshops verkrijgbaar is (waaronder de iCulture Shop), voor slechts 120 euro.

Pebble

Pebble RunkeeperDe Pebble was zeker niet de eerste smartwatch, maar dit horloge zorgde er wel voor dat de hype rond dit soort slimme polscomputers opnieuw opleefde. De Pebble heeft een e-paperscherm waar via Bluetooth je iPhone-notificaties op getoond worden. Bovendien kunnen sommige apps informatie op het Pebble-scherm met je delen. Gebruik je tijdens het hardlopen bijvoorbeeld Runkeeper, dan staat je gemiddelde tempo op het horloge. De Pebble is in de Verenigde Staten gewoon al overal verkrijgbaar bij Best Buy, maar online bestellen vanuit Nederland kan wellicht wel wat lastig zijn: de officiële website biedt nog geen online besteloptie, maar enkel de mogelijkheid om een pre-order te plaatsen.

I’m Watch

smart-watch-im_watchLoop een willekeurige Saturn binnen en je zult al snel de I’m Watch zien liggen. Dit horloge is in functie deels gelijk aan de Pebble, maar heeft een gewoon kleurenscherm in plaats van het e-paperdisplay van de Pebble. Dat ziet er een stuk mooier uit, maar nadeel is wel dat je batterijduur aardig wat korter is. Op de I’m Watch krijg je notificaties en inkomende telefoongesprekken te zien, maar een paar simpele apps bieden ook alternatieve informatie. Jammer is wel dat de I’m Watch duurder is dan de gemiddelde smartwatch. Een horloge bij Saturn kost je minstens 299 euro.

Casio G-Shock

G-Shock BluetoothHij is ongeveer net zo functierijk als de Cookoo Watch, maar voordeel van de Casio G-Shock is dat het simpelweg een horloge is van een vertrouwde horlogemaker. Dit apparaatje koppelt via Bluetooth 4.0 met je iPhone om de tijd te synchroniseren. Een notificatielichtje vertelt bovendien wanneer e-mails op je iPhone binnenkomen of als je een telefoontje hebt gemist. Het gebruik van Bluetooth 4.0 maakt het Casio-horloge één van de zuinigste smartwatches op de markt: verbindt hij gemiddeld 12 uur per dag met je iPhone, dan houd je het twee jaar vol op één volle batterij. Nadeel is dat je een iPhone 4S of iPhone 5 nodig hebt om de verbinding te maken. De Casio G-Shock met iPhone-koppeling kost in Nederlandse winkels gemiddeld 180 euro.

Waar blijft de iWatch?

iWatch Martin HajekGeruchten wijzen al lange tijd op de komst van de iWatch, Apple’s eigen alternatief op alle hierboven genoemde smartwatches. Net als bij het nieuwe Samsung-horloge is het nog de vraag wat een smartwatch van Apple kan betekenen naast al bestaande alternatieven, maar de iWatch heeft voor ons iPhone-bezitters één potentieel voordeel: omdat het horloge door Apple wordt gefabriceerd, lijkt het zeer waarschijnlijk dat de integratie met iOS naadloos zal werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 0:12
Categorie Accessoires
Onderwerpen samsung, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.