virtuele-homeknop-iphone-force-touch

De iPhone heeft geen fysieke homeknop meer nodig

Hoe lang is de fysieke homeknop nog relevant? Nu heeft zelfs de Touch ID-vingerafdrukscanner hem niet meer nodig, als het aan Sonovation ligt tenminste.

virtuele-homeknop-iphone-force-touch
We zijn weer een stapje dichter bij het afschaffen van de fysieke homeknop op je iPhone en iPad. Nu het mogelijk is om een vingerafdrukscanner in Gorilla Glass te verwerken, hebben we ook voor TouchID de knop niet meer nodig.

Patenten en geruchten wijzen er al langer op, dat Apple druk bezig is om de fysieke homeknop van de iPhone te vervangen door een digitale variant. Hoe dat precies werkt is nog de vraag, vooral wat de Touch ID vingerafdrukscanner betreft.

Lees ook: Apple werkt aan virtuele homeknop voor iPhone-scherm

Nauwkeurig door het glas heen

Sonovation zegt vandaag een oplossing te hebben gevonden, door ultrasone biometrische sensoren te verwerken onder een Gorilla Glass glasplaatje. Deze sensoren zitten zo dicht op het glasplaatje dat ze door het glas een vingerafdruk kunnen scannen en herkennen, zodat een scanknop niet langer nodig is. Voorlopig is deze techniek van Sonovation exclusief beschikbaar voor Corning’s Gorilla Glass, de glassoort waar ook Apple gebruik van maakt.

Het bedrijf laat weten dat de sensor zelfs een vinger kan herkennen als hij vies, nat of vet is. Mooie woorden dus, maar omdat het hier voorlopig alleen om een aankondiging gaat (zonder demonstratie als bewijs) is het nog even afwachten of het inderdaad zo vlekkeloos werkt als Sonovation belooft. Het is in ieder geval weer een teken aan de wand dat een fysieke knop op je iPhone lang niet zo onmisbaar is als je misschien dacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2015, 17:30
Categorie Achtergrond
Onderwerp touch id

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.