Reacties voor: iPhone XS verslaat iPhone 11 Pro in snelheidstest

Hoe kan dat?
Elk jaar zijn de iPhones weer beter en sneller. Volgens Apple zijn de nieuwste modellen zo'n 20% sneller dan hun voorganger. Maar in een snelheidstest blijkt met het opstarten van apps de iPhone XS toch sneller is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 26 reacties

  1. Men blijft t over bugs hebben in iOS 13 nou mijn SE draait tot nog toe eigenlijk bug free.

  2. De iPhone 11 Pro bevat toch 6gb aan ram?

  3. Origineel geplaatst door Sam
    De iPhone 11 pro bevat toch 6gb aan ram?

    Nope. 4gb van hetzelfde type.

  4. Los van het feit of ontwikkelaars de tijd hebben gehad om aanpassingen te doen (eerlijk gezegd denk ik niet dat daar het probleem ligt) is dit wel het bewijs dat iOS 13.0 echt in een belabberde staat is afgeleverd. Vandaar ook de haast denk ik om 13.1 als een gek te pushen voordat de 13.0 GM uitkwam. 13.0 is maar net soort van stabiel. Maar toch blijft het raar aangezien alle iPhones uit de test op dezelfde versie draaien. Dan zou de 11 Pro toch sneller moeten zijn. Mijn gok, ook omdat de tester dat zelf aangeeft, is dat de iPhone door performance problemen van iOS 13 zo heet wordt dat de kloksnelheid van de chip en mogelijk zelfs het geheugen teruggeschroefd wordt om oververhitting te voorkomen. Misschien dat de A13 van de iPhone 11 minder warmte marge aanhoudt ter beveiliging of wellicht gewoon heter wordt bij zware belasting. Veel tweakwerk te doen voor Apple…

  5. Ik heb zelf een XS Max, en was ook niet van plan te upgraden naar de 11 Pro. Ik wacht af wat er in 2020 gaat gebeuren.

  6. “Mogelijk heeft het te maken met de software. Apple’s nieuwste chip is nog maar net beschikbaar en ontwikkelaars hebben hun apps nog niet kunnen optimaliseren voor de nieuwste toestellen.”

    Dan zou zo’n test toch eigenlijk elk jaar zo’n gekke uitslag moeten geven? Ik vraag me af in hoeverre ontwikkelaars überhaupt hoeven te optimaliseren voor een specifiek toestel. Doet Apple’s ontwikkelsoftware dat niet al zelf bij het compileren van de package?

  7. Origineel geplaatst door Oude sok
    “Mogelijk heeft het te maken met de software. Apple’s nieuwste chip is nog maar net beschikbaar en ontwikkelaars hebben hun apps nog niet kunnen optimaliseren voor de nieuwste toestellen.”
    Dan zou zo’n test toch eigenlijk elk jaar zo’n gekke uitslag moeten geven? Ik vraag me af in hoeverre ontwikkelaars überhaupt hoeven te optimaliseren voor een specifiek toestel. Doet Apple’s ontwikkelsoftware dat niet al zelf bij het compileren van de package?

    Ik had precies hetzelfde. Er zitten een hoop kul argumenten in het verhaal die moeten verklaren waarom een ouder toestel sneller is dan het meest recente.. dat iOS 13 veel bugs bevat, veel kleine en enkele grote, is een feit. Betwijfel of het verschil gaat maken, maar hoop van wel (voor de mensen die een 11 hebben).

  8. Origineel geplaatst door WvB22
    Los van het feit of ontwikkelaars de tijd hebben gehad om aanpassingen te doen (eerlijk gezegd denk ik niet dat daar het probleem ligt) is dit wel het bewijs dat iOS 13.0 echt in een belabberde staat is afgeleverd. Vandaar ook de haast denk ik om 13.1 als een gek te pushen voordat de 13.0 GM uitkwam. 13.0 is maar net soort van stabiel. Maar toch blijft het raar aangezien alle iPhones uit de test op dezelfde versie draaien. Dan zou de 11 Pro toch sneller moeten zijn. Mijn gok, ook omdat de tester dat zelf aangeeft, is dat de iPhone door performance problemen van iOS 13 zo heet wordt dat de kloksnelheid van de chip en mogelijk zelfs het geheugen teruggeschroefd wordt om oververhitting te voorkomen. Misschien dat de A13 van de iPhone 11 minder warmte marge aanhoudt ter beveiliging of wellicht gewoon heter wordt bij zware belasting. Veel tweakwerk te doen voor Apple…

    draai al iOS 13.0 sinds beta 3 zonder noemenswaardige problemen, nu 13.1 idem.. Overdrijven is ook een vak lijkt me.ja de batterij is iets sneller leeg… Maar met een beta is dat natuurlijk niet vreemd

  9. Origineel geplaatst door Eric
    Draai al iOS 13.0 sinds beta 3 zonder noemenswaardige problemen, nu 13.1 idem.. Overdrijven is ook een vak lijkt me.ja de batterij is iets sneller leeg… Maar met een beta is dat natuurlijk niet vreemd

    Ik vind het ook overdreven hoor, dat ze zeggen dat er veel bugs in zitten. Ik heb sinds PB 8 en nu de officiele iOS 13.0 release geen problemen ervaren

  10. Ik vind iOS 13 ok niet ik ga terug naar iOS 12

  11. Op deze manier heeft iPhone 11 pro 3 uurtjes meer batterij aan het einde van de dag waarschijnlijk.

  12. Alsof gebruikers de hele tijd verschillende apps liggen op te starten en ze direct terug afsluiten.

  13. Leuk om te horen aangezien ik een iPhone XS heb 🙂

  14. iPhone 11 Pro heb ik telkens problemen dat ik niet kan ontgrendelen. het witte balkje werkt dan niet. enkel uit/aan is de oplossing.

    of zo kwam ik daar gister achter 3x uitknop indrukken dan komt bij mij zoomen naar boven en dan doet hij het ineens.,

  15. De apps hadden allang aangepast kunnen worden aan de andere kant valt er niet veel aan te passen. De resoluties zijn het zelfde gebleven ram geheugen ook alleen de cpu is aangepast maar deze is waarschijnlijk door op borduurd op de oudere cpu waar een x aantal optimalisaties zijn doorgevoerd. Dus echt veel aanpassingen waren er niet nodig. De nieuwe iPhones vind ik ook wat mager. Tuurlijk als je niet verder kijkt dan je neus dan lijkt er heel wat vernieuwd de camera’s ander scherm maar dan houdt het wel op de rest is software matig. De XS is gewoon een goed toestel. Net als de 4s was en dat wordt nu pijnlijk duidelijk.

    20% snelheidswinst juist indoor bij de fabriek met eigen technologie wat op elkaar afgestemd is. Test het op overige apps uit etc, maar dat wil apple liever niet want dan komen er specificaties van nieuwe toestellen naar voren.

    Apple is een goed product en het werkt prima maar ze zijn de visie een beetje kwijt qua vernieuwingen en ik blijf denk ik nog wel een paar jaar met m’n xs lopen, handzaam goede prestaties en een mooi scherm waar ik redelijke fotos mee schieten kan. Echte fotos maak ik wel met m’n camera.

  16. Origineel geplaatst door Nisayatsu
    Op deze manier heeft iPhone 11 pro 3 uurtjes meer batterij aan het einde van de dag waarschijnlijk.

    Spot on 🙌🏼 Zou me inderdaad niets verbazen!

  17. Ik blijf bij mijn iPhone Xs vindt de 11 niet mooi vooral de camera vindt ik lelijk mischien volgende maand nieuwe accu erin en kan weer 2 jaar vooruit 🤔

  18. Ik heb op vrijdag mijn iPhone 11 Pro in ontvangst genomen. Hiervoor gebruikte ik de Xs Max. Nu, de iPhone 11 Pro voelt in de praktijk niet sneller maar ook niet trager dan de Xs Max. De Xs Max was dan ook al zeer snel, dus ik had eigenlijk ook geen echte verbetering verwacht. Het gaat om het gewone dagdagelijkse gebruik. Ik render geen video’s ofzo. Daar zou de iPhone 11 Pro wel degelijk sneller moeten zijn!

    Wat iOS 13 betreft, weinig problemen mee, buiten een paar kleine issues in de Mail app. Ik zou iOS 13 al niet meer willen missen, alleen al voor de donkere modus! Maar voor de rest niet echte grote vernieuwingen als je het mij vraagt.

    De camera bump … Geen fan van, maar zo lelijk is het nu ook weer niet. Ik zie toch voornamelijk de voorkant van het toestel 🙂

  19. Ik vind het vreemd dat Fortnite in de test wordt meegenomen. Epic heeft volgens mij een verklaring af gegeven dat de game niet naar behoren kan werken onder iOS 13. Je ziet hem ook het verschil tussen de twee iPhones ontstaan rond het laden van Fornite. Waarom een game waarvan bekend staat dat hij op het moment problemen kan vertonen meenemen in een speedtest?

  20. Origineel geplaatst door Faried
    Ik blijf bij mijn iPhone Xs vindt de 11 niet mooi vooral de camera vindt ik lelijk mischien volgende maand nieuwe accu erin en kan weer 2 jaar vooruit 🤔

    Huh? Als je nu al de accu moet vervangen, hoe kan je er dan straks 2 jaar mee doen?
    De Xs is pas een jaar op de markt.

  21. Origineel geplaatst door Faried
    Ik blijf bij mijn iPhone Xs vindt de 11 niet mooi vooral de camera vindt ik lelijk mischien volgende maand nieuwe accu erin en kan weer 2 jaar vooruit 🤔

    De Xs is toch pas een jaar oud? Nu al een nieuwe accu en dan denk je 2 jaar vooruit te kunnen? Klinkt meer alsof je volgend jaar dan weer een nieuwe accu nodig hebt.

  22. De Xs is een “s” model die zijn altijd erg goed en gericht op de inhoud en genieten langer ondersteuning.
    En mensen —> de camera van de XS is ook erg goed! Alleen 1 lens minder, die mis je echt niet altijd.

    De iPhone 11 pro is gewoon niet veel beter, vergeleken met de Xs. Denk dat in 2020 de vernieuwing wel komt.

    Maar ja… de smartphone is redelijk uitontwikkeld in zijn huidige vorm.

  23. Geen enkel probleem of crash gehad sinds iOS 13. Loopt als een zonnetie op XR. Sneller dan iOS 12 dus herken me niet in de klagers 😎

  24. Allemaal leuk en aardig zulke startup tests maar dit zegt natuurlijk weinig. Alleen met benchmarktools kun je de echte snelheid meten.

  25. Ik zou me niet blind staren op slechts 1 test. Dat zegt mij niks. Lijkt mij ook sterk dat een de pro met snellere processor langzamer zou zijn dan zijn voorganger. Zaterdag ga ik maar naar de store om een pro aan te schaffen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.