iPhone XS verslaat iPhone 11 Pro in snelheidstest

Hoe kan dat?
Elk jaar zijn de iPhones weer beter en sneller. Volgens Apple zijn de nieuwste modellen zo'n 20% sneller dan hun voorganger. Maar in een snelheidstest blijkt met het opstarten van apps de iPhone XS toch sneller is.

In de iPhone 11-familie zit een gloednieuwe A13 Bionic-chip. Apple’s Vice President Silicon Engineering Sri Santhanam zei dat alles aan deze chip bijna 20% sneller is dan zijn voorganger. Maar dat moet dan nog wel blijken. Een YouTuber vergeleek het opstarten van apps op de iPhone 11 met de vorige generatie iPhone XS. De video toont twee rondes, waarin apps werden opgestart op de iPhone X, de iPhone XS en de iPhone 11 Pro. De X presteert iets minder, maar het verrassende is dat de XS uiteindelijk de winnaar is.


In de eerste ronde van de test waren er geen apps geladen in het geheugen. Daarin finishten de iPhone XS en iPhone 11 Pro vrijwel op hetzelfde moment. In de tweede ronde stonden er al apps in het geheugen. Daarbij bleek de XS veel sneller, met een verschil van maar liefst 29 seconden.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Maar hoe kan dat dan? Mogelijk heeft het te maken met de software. Apple’s nieuwste chip is nog maar net beschikbaar en ontwikkelaars hebben hun apps nog niet kunnen optimaliseren voor de nieuwste toestellen. Wel hebben ze een jaar de tijd gehad om hun apps af te stemmen op de hardware van de iPhone XS. Door performance-tweaks zal da de komende tijd ongetwijfeld gaan verbeteren.

Een factor die ook meespeelt is iOS 13, dat nog diverse bugs bevat. Apple gaat daarom dinsdagavond alweer een update uitbrengen, namelijk iOS 13.1. We hebben steeds aangeraden om te wachten op iOS 13.1, als je niet de onbedwingbare behoefte hebt om te updaten. Ook daarin zitten performance-verbeteringen. Het is dus nog te vroeg om te zeggen dat de iPhone XS sneller is. Bovendien is maar één aspect gemeten door een YouTuber, die waarschijnlijk drukker bezig was met alles leuk vastleggen op video, dan met het wetenschappelijk verantwoord uitvoeren van een test.

iPhone XS vs iPhone 11 Pro

De iPhone XS en iPhone 11 Pro beschikken allebei over 4GB RAM. Mocht je door deze test alsnog overtuigd zijn dat een iPhone XS eigenlijk best een goede aankoop is, dan kun je momenteel nog bij alle providers en winkels terecht voor dit toestel. Apple heeft de iPhone XS als los toestel niet meer zelf in het assortiment en je bent dus aangewezen op andere winkels.


iPhone 11 Pro

Lees hier alles over de iPhone 11 Pro, de professionele iPhone van 2019 met een drievoudige camera. Alles over de iPhone 11 Pro kopen en een refurbished iPhone 11 Pro vind je hier. Dit model is in 2020 opgevolgd door de iPhone 12 Pro. Beide zijn niet meer officieel bij Apple verkrijgbaar, maar nog wel bij andere winkels te vinden. Zie ook onze iPhone-vergelijking met alle huidige modellen.

iPhone 11 Pro

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.