snapchat-live-events

Snapchat laat nu iedereen meekijken met live-evenementen

Snapchat heeft de Our Story-functie opengesteld voor iedereen. Je kunt nu meekijken met foto's en video's, ook als je niet zelf aanwezig bent op een festival of evenement.

snapchat-live-eventsSnapchat is niet langer een app voor privéberichtjes en -foto’s. Iedereen kan vanaf nu meekijken via de ‘Our Story’-functie, waarmee mensen die op een bepaalde locatie zijn samen een fotoalbum kunnen vullen. Voorheen kon je alleen ‘Our Story’ bekijken als je fysiek aanwezig was op dezelfde locatie, bijvoorbeeld een muziekfestival. Tijdens de WK-wedstrijden was het ook al mogelijk om foto’s te bekijken, die door willekeurige Snapchat-gebruikers waren gemaakt, ook als je niet in Brazilië aanwezig was. Op dezelfde manier kun je straks meekijken bij allerlei andere evenementen – ook handig als je er echt niet bij kunt zijn.

Bij het onderdeel Recent Updates vind je nu een nieuwe Live-sectie waar je foto’s en video’s kunt bekijken en uploaden. Ook kun je bij het bewerken van een foto aangeven dat het in een bepaalde Story moet staan. Je kunt ook door foto’s en video’s van anderen bladeren. Het is nog onduidelijk welke evenementen worden gekozen voor Our Story. Voorlopig is de keuze uit evenementen nogal beperkt, maar je zou in de toekomst kunnen denken aan muziekfestivals, sportwedstrijden, concerttours en straatfestivals. Snapchat zou er ook geld mee kunnen verdienen, door de Story te voorzien van een sponsor. Tijdens het Electronic Daisy Carnival werd de functie voor het eerst gebruikt, daarna volgden
Rio, Outside Lands en Lollapalooza. In totaal leverden gebruikers voor meer dan 350 uur aan foto’s en video’s aan, die Snapchat vervolgens samenvoegde tot een compilatie van enkele minuten.

In onderstaand filmpje met Tiësto is te zien hoe het werkt:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2014, 10:10
Categorie Apps
Onderwerp snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.