Reacties voor: Slaapstand maakt oudere MacBooks met OS X kwetsbaar voor malware

Een bug die alleen op oudere MacBook-modellen lijkt te werken, zorgt ervoor dat je MacBook kwetsbaar wordt voor aanvallen van buitenaf. Gelukkig is er een tijdelijke oplossing.
Lars Paymans -

Reacties: 9 reacties

  1. Bedankt voor het bericht. Er staat o.a. : ‘met Safari bijvoorbeeld’. Ik gebruik vaak Firefox met AdBlock Plus, (daarmee zelfs geen reclame op Yahoo mail). Geldt daar hetzelfde voor? Domme vraag misschien….

  2. Misschien is het ook mogelijk om het WiFi netwerk uit te schakelen voor je hem in slaapstand zet. Voor oudere Macs zonder SSD is het opstarten een behoorlijk langdurende klus.

  3. Of je kan je laptop z’n wifi uitschakelen en in slaapstand zetten? Want anders duurt het veel te lang voor mijn macbook terug opgestart is…

  4. Niet zo’n leuk nieuws. Zal Apple wel snel patchen hoop ik, want volgens mij zet bijna geen een MB gebruiker hem ooit echt uit, maar altijd in slaap.

  5. Dus zo veranderen ze de kleur van de bootscreen bij oudere Macs

  6. Ben ook benieuwd hoe snel (en óf) die patch komt…

  7. Hoe kan men zien of ze een MacBook Pro 8.2 hebben? En is het uitzetten van de wifi ook voldoende?

  8. @truus: >Over deze Mac>Meer info

  9. Dat is minder ik heb de MacBook Pro Retina, een half jaartje oud, maar die valt dus ook onder de noemer ‘oudere’ macs. Maar als ik mijn mac op school niet op de slaapstand zet als ik even naar de leraar ga, dan heb ik de smerigste foto’s als achtergrond en allemaal domme status updates. Apple moet dit maken. 😭

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.