Siri- en iCloud-servers werken straks op zonnecellen

Apple heeft goedkeuring gekregen om het datacenter in North Carolina grotendeels te laten werken op zonnecellen. Er wordt een groot stuk land ingericht als zonnecellenpark, zodat duurzame energie kan worden verkregen.

zonnecellenApple heeft op de pagina over Apple en het milieu nieuwe informatie geplaatst, om het groene karakter van het bedrijf te onderstrepen. Het plan is om het grote datacenter dat Apple in North Carolina heeft geopend grotendeels op duurzame energie te laten werken. Daartoe zal het grootste private zonnecellenpark in de VS verrijzen, pal naast het datacenter, dat onder andere wordt gebruikt voor de Siri-servers en de dataopslag van iCloud.


Het datacenter haalde al een Platinum-certificaat van het Green Building Council binnen op het gebied van Leadership in Energy and Environmental Design (LEED). Volgens Apple zijn er geen andere datacenters van vergelijkbare omvang, die een dergelijke certificaat hebben ontvangen.

Afgelopen oktober kreeg Apple goedkeuring van Catawba County om een groot stuk land naast het datacenter in te richten voor zonnecellen. Het is niet de eerste keer dat Apple voor duurzame energie kiest: ook in Elk Grove (Californië), Cork (Ierland) en Austin (Texas) wordt 100 procent gebruik gemaakt van duurzame energie. In Cupertino wordt minder duurzaam gewerkt, maar met brandstofcellen op biogas wordt geprobeerd om de hoeveelheid CO2-uitstoot te voorkomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.