Sinds iOS 4.3 altijd wachtwoord vereist bij in app-aankopen

Vanaf iOS 4.3 is het verplicht om een wachtwoord opnieuw in te voeren bij in app-aankopen. Dat voorkomt drama's met duur gekochte smurfberries bij kinderen.

smurfs villageSinds de lancering van de Smurfen-game voor de iPhone staan in app-aankopen in een kwaad daglicht. Smurfberries hebben ouders al handenvol geld gekost, omdat bleek dat kinderen wel heel makkelijk op de koopknop drukten. Met ingang van iOS 4.3 is dat veranderd: bij in app-aankopen moet je voortaan altijd een wachtwoord invoeren. Het probleem trad op omdat je na het kopen van een app (waarbij je je wachtwoord invoert) een tijdsperiode van 15 minuten hebt om nog meer aankopen te doen.

Kinderen bleken die 15 minuten te gebruiken om zoveel mogelijk smurfberries te kopen. Spelletjes als Smurfs’ Village en Tap Zoo staan daarom ook hoog in de lijst van applicaties die het meeste geld opleveren. Dat leidde al tot protesten van ouders en toezichthoudende instanties.

Het probleem was vooral groot bij de Smurfen-game omdat het om grote bedragen gaat: voor een wagon met smurfberries moet je €79,99 betalen. Apple heeft nu laten weten dat iOS 4.3 vereist dat je altijd een wachtwoord invoert voor in app-aankopen, ook wanneer je recent nog een aankoop hebt gedaan. Ouders konden via de instellingen voor ouderlijk toezicht al veel langer op de iPhone aangeven dat in app-aankopen niet waren toegestaan, maar dat bleek niet voldoende. Veel ouders wisten niet dat de instelling bestond of schakelden deze niet in. Vanaf nu is het afgelopen met de ongewild gekochte smurfberries, want woordvoerster Trudy Muller van Apple geeft aan:

With iOS 4.3, in addition to a password being required to purchase an app on the App Store, a reentry of your password is now required when making an in-app purchase.

Het enige probleem is nu nog dat ouders hun wachtwoord laten rondslingeren of aan hun kinderen geven.

Via: Washington Post

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2011, 23:10
Categorie Apple
Onderwerpen apple, in app aankopen, ios 4, kinderen, smurfen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.