i0n1c toont untethered jailbreak van iOS 4.3 (jailbreak)

De hacker Stefan Esser (alias i0n1c) heeft een video op YouTube gepubliceerd waarin een untethered jailbreak van een iPad op iOS 4.3 te zien is.

iPad 2 jailbreak?De hacker Stefan Esser (alias i0n1c) heeft een video op YouTube gepubliceerd waarin een untethered jailbreak van een iPad op iOS 4.3 te zien is. Het gaat op dit moment nog om een alphaversie van de untethered jailbreak, omdat nog niet alle benodigde kernel patches verwerkt zijn.

Een publieke versie van de jailbreak van iOS 4.3 voor alle iDevices zal waarschijnlijk niet lang op zich laten wachten, aangezien @comex ook over een exploit voor iOS 4.3 beschikt.


Aangezien deze userland-exploits niet afhankelijk zijn van de hardware van de verschillende iDevices, kan een untethered jailbreak in combinatie met een bootrom-exploit gebruikt worden zodat alle iDevices te jailbreaken zijn. Als de iPad 2 vandaag nog steeds kwetsbaar blijkt te zijn voor de limera1n- of de SHAtter bootrom-exploit dan zal ook deze untethered gejailbreakt kunnen worden.

iOS 4.3 jailbreak race

Voor een uitleg bij de in dit artikel gebruikte begrippen kun je ons recente overzichtsartikel nalezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.