Signal Sealed Sender

Signal kan nu berichten versturen van anonieme afzenders

Signal heeft een nieuwe functie toegevoegd aan de app, waarmee je de afzender van berichten niet meer hoeft te kennen. Er wordt daarbij een minimale hoeveelheid gegevens van de gebruiker opgeslagen, om de privacy te verbeteren.

Signal Sealed Sender

Signal is één van de apps uit onze lijst met privacyvriendelijke chatdiensten. De berichten van Signal worden versleuteld verstuurd en de technologie erachter is zo goed dat het ook in andere apps zoals WhatsApp wordt gebruikt. Om de privacy van gebruikers nog verder op te schroeven is nu de functie Sealed Sender toegevoegd. Daarmee zorgt Signal dat de verzender van een bericht helemaal anoniem kan blijven. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor tipgevers of klokkenluiders. Het is nu al te testen in de betaversie van Signal, die je via TestFlight kunt binnenhalen.

Anoniem berichten versturen

Signal slaat van gebruikers standaard al geen locatie, profielfoto, gebruikersnaam, groepen en gesprekslijsten op. Maar als je een bericht verstuurt ziet Signal normaal gesproken wel de afzender en de ontvanger. Dat laatste is cruciaal, want Signal moet weten waar het bericht moet worden afgeleverd. Maar het is niet nodig om te weten wie de afzender is. “Het zou beter zijn als Signal pakketten kan verwerken waar alleen de bestemming op de buitenkant staat vermeld”, aldus Joshua Lund van Open Whisper Systems, de ontwikkelaar van Signal.

Signal Sealed Sender

Signal gebruikt afzendercertificaten en afleveringstokens om misbruik te voorkomen. Het werkt als volgt: niet alleen het chatbericht wordt end-to-end versleuteld, maar ook de ‘envelop’ van de afzender en ontvanger. De ontvanger kan de envelop ontsleutelen en zo het afzendercertificaat in handen krijgen. Zo kan de ontvanger controleren dat het bericht echt afkomstig is van een bepaalde afzender, ook als hij niet weet wie het is. Signal is van plan om alle berichten op termijn op deze manier te versturen.

Bekijk onderstaande video om te zien hoe het werkt:

Op deze pagina zie je hoe je kunt meedoen via TestFlight. En op deze pagina vind je een uitleg van de nieuwe functie.

Bekijk ook

De beste veilige chatapps met encryptie voor je iPhone

Met welke beveiligde chatapp heb je end-to-end encryptie en kun je versleutelde berichten versturen? Wij hebben de beste apps op een rijtje gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 oktober 2018 om 11:14
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.