Reacties voor: Shazam herkent nu ook muziek als de app uit staat

Shazam voor iPhone en iPad kan nu muziek blijven herkennen voor je terwijl de app uit staat! De functie is gratis in de verschillende apps.
Lees het complete artikel → Shazam herkent nu ook muziek als de app uit staat
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 30 reacties

  1. Zal wel lekker stroom vreten

  2. Kan die instellingsknop om hem uit te zetten niet vinden. Gelijk de app eruit gebonjourd want vond toch 9 van de 10 x niks. Bovendien werkt soundhound een stuk beter.

    Wat betreft de accuduur…vond vandaag dat het verrekte snel verdween. Deze update verklaard het van mij aangezien ik voor de rest niks aan had staan

  3. Origineel geplaatst door Ronald
    Zal wel lekker stroom vreten

    Wordt gevoed door de muziek 🙂

  4. Het werkt zeker niet als je de app uit multitask hebt gehaald he?

  5. Tof voor tijdens een avond uitgaan.

  6. Maak me eerder zorgen om de privacy..

  7. Origineel geplaatst door Davy
    Maak me eerder zorgen om de privacy..

    Daar gaan we weer..

  8. @tuff: Jij hebt zeker niks te verbergen, dus mag alle privacy overboord. Doe niet zo onnozel.
    Denk er eerst eens over na voordat je zegt dat je microfoon de hele avond aan mag staan.

    Maar dit zal altijd een zinloze discussie blijven. Respecteer gewoon dat Davy wel waarde hecht aan zijn privacy.

  9. @Yo: Dan moet Davy niet zeuren en dit gewoon niet gebruiken!
    Ãœberhaupt geen smartphone gebruiken als je veel waarde aan privacy hecht!

    Het gejank over privacy kenen we nu wel, en overal moeten we zogenaamd denken dat we de hele dag afgeluisterd worden!
    Geloof je het zelf!

    Dat er miljoenen mannetjes miljarden mensen afluisteren de hele dag? Hoe ik met tante beppie bel over welke boodschappen ik mee moet nemen?
    Je hebt de keuze om het niet te downloaden als je het niet vertrouwt!

  10. Maar ik heb niet de controle over de telefoons van de mensen om me heen. Ik kan dus niet kiezen niet op deze manier beluisterd te willen worden.

  11. En het nut ervan?

  12. Er staat een fout in het artikel.”maar we kunnen ons voorstellen dat de functie niet werkt onder iOS 6. ” De functie werkt wel onder iOS6. Ik heb hem net getest op mijn iPod touch met iOS6 en het werkt prima!

  13. Microfoon staat toch al 24/7 aan, zal dus weinig verschil maken met je accu.

  14. @Daejji: Dat jij geen waarde hecht aan je privacy zal me worst wezen, maar andere mensen hebben nog altijd het recht om vraagtekens te zetten!

    Je hebt de keuze om de reacties niet te lezen. Ik raad je aan om dat dan ook niet te doen als mensenrechten je niets waard zijn.

  15. Lijkt me gaaf!

  16. Er zit een schakelaar in waarmee je de functie uit kan zetten.

  17. Shazam lijkt wel met iedere update trager en opdringeriger te worden. Ik wist niet eens dat iOS überhaupt een functie had om in de achtergrond te luisteren.

    @Daejji: Een hellend vlak na het andere.

  18. Helaas nog steeds die vervelende dubieuze advertenties erin en zoals je op de link kunt zien ben ik niet de enige die het is opgevallen. Als je er per ongeluk op klikt hebt je sowieso kans op vreemde reacties.

  19. Origineel geplaatst door Daejji
    Dat er miljoenen mannetjes miljarden mensen afluisteren de hele dag? Hoe ik met tante beppie bel over welke boodschappen ik mee moet nemen?Je hebt de keuze om het niet te downloaden als je het niet vertrouwt!

    Wat dacht je van systemen die alles wat ze van je te pakken kunnen krijgen toevoegen aan een profiel, zodat je op ieder moment (zelfs over 40 jaar nog) volledig af te branden bent.Denk je soms ook dat er miljoenen mannetjes aan het luisteren zijn naar Shazam om voor je op te kunnen zoeken welk plaatje er draait?Wat dacht je van Siri? Zijn dat ook miljoenen mannetjes met een encyclopedie?Denk toch eens na man.

  20. Beetje overdreven reacties hier. Hij staat aan om muziek te herkennen, niet om af te luisteren wat je zegt. Zucht…

  21. Origineel geplaatst door Evander
    Beetje overdreven reacties hier. Hij staat aan om muziek te herkennen, niet om af te luisteren wat je zegt. Zucht…

    Weet jij wat er met de geluidsbestanden gebeurt dan? Wees toch niet zo naïef om te geloven dat zulke opnames niet misbruikt zouden kunnen worden.

  22. @Synzvato: @Kallt: Precies!

    Voor alle andere goedgelovigen is dit artikel misschien iets. Dit gaat over wat de overheden actief verzamelen over ons, tel daar mogelijk je 24/7 Shazam-opnames bij op die ze o.a. in Amerika opslaan en ze hoeven je telefoon niet eens te tappen. En als je denkt dat dit niet effectief kan, dan heb je zeker nooit apps gezien die je slaapritme bepalen of “praten in je slaap” vastleggen.

  23. @Kallt: Ga leven..

  24. Origineel geplaatst door Bubbly
    niet te doen als mensenrechten je niets waard zijn

    Nou nou nou…. ‘Mensenrechten’. Nu gaan we wel heel dramatisch praten joh.

  25. Mensen die privacy geleuter beu zijn, en/of geloven dat dit kabouter verhalen zijn kunnen veel plezier van deze functie beleven denk ik.
    Persoonlijk zou ik die functie ook niet aanzetten, uit privacy oogpunt en batterijduur. Zal trouwens best wat dataverkeer kosten ook (al die opnames die geüpload worden?)

  26. Origineel geplaatst door Mellls
    Nou nou nou…. ‘Mensenrechten’. Nu gaan we wel heel dramatisch praten joh.

    Nee, want blijkbaar zijn er nog mensen (zoals jij) die niet weten dat het recht op privacy een mensenrecht is. We moeten vragen blijven stellen en niet zomaar alles slikken.

  27. Waardeloos die auto functie. Geen enkele behoefte aan om apps voortdurend mee te laten luisteren. Gaat veel te ver allemaal dit. Denk dat ik die app ga verwijderen

  28. En ja hoor, daar gaan we weer. Dus, als ik het goed begrijp, zolang deze app open staat wordt alle data van je microfoon geüpload naar geheimzinnige servers in America. Honderden Mb’s per dag via je data account. Vervolgens worden deze ontleed en over 40 jaar tegen je gebruikt. Mooi sprookje. Als Google Glass straks actief wordt gebruikt hebben jullie echt geen leven meer hé? Terug naar de 50er jaren dan maar?

  29. Waarom zou je muziek willen herkennen als de app (zogenaamd!) uit staat en je dus ook geen enkele behoefte hebt om te weten welke muziek ergens te horen is. Volstrekt onnodige mogelijkheid en nutteloze poging van Shazam om op de voorgrond te komen. Beter proberen ook zelf gezongen liedjes en live versies te herkennen. Er zijn andere Apps die dat wel kunnen. Ik ga deze update niet doen. Geen batterijslurper erbij!!

  30. Zorgt wel degelijk voor een afname van de accuduur. Binnen een uur van 95 naar 79%. Niet aan laten staan dus!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.